Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Yoğurt tatlısının keki için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız hamuru 25×35 cm çapındaki fırın kabına boşaltalım ve tatlımızı önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
- Şerbet kaynamaya başlayınca yarım limon suyu ekleyelim ve 20 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Sürenin sonunda şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Pişen tatlımızı da fırından aldıktan sonra ılımaya bırakalım.
- Ilıyan şerbeti ılıyan tatlımızın üzerine gezdirelim. Tatlımızın şerbetini çekebilmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken tatlımızı kareler halinde dilimleyelim ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servise edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder