26 Ağustos 2022 Cuma

Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt tatlısının keki için öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız hamuru 25×35 cm çapındaki fırın kabına boşaltalım ve tatlımızı önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Ardından yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca yarım limon suyu ekleyelim ve 20 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  • Sürenin sonunda şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Pişen tatlımızı da fırından aldıktan sonra ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan şerbeti ılıyan tatlımızın üzerine gezdirelim. Tatlımızın şerbetini çekebilmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken tatlımızı kareler halinde dilimleyelim ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servise edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder