26 Ağustos 2022 Cuma

Mermer Tatlısı Tarifi

 



Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Vişneli kısım için;

  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilyalı puding

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye beyaz muhallebisi için vanilya hariç verilen malzemeleri ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Diğer bir tencereye de vişne suyu ve bir paket pudingi döküp karıştırıyoruz.
  • İki tencereyi de ocağa alıp aynı anda karıştırarak pişiriyoruz.
  • Beyaz olan muhallebiye vanilyayı da ekliyoruz.
  • Kalıbımızı hafif ıslatıp suyunu süzüyoruz.
  • Bir kepçe beyaz olan muhallebiden döküyoruz. Hemen üzerine vişneliden döküp sırasıyla muhallebiler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Son olarak üzerine isteğe bağlı hindistan cevizi serpiyoruz.
  • Buzdolabında en az 3 saat bekletip ters çevirerek servis ediyoruz.
  • Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır.Vişneli olan kısmı dilediğiniz meyva suları ile de hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder