Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Vişneli kısım için;
- 3 su bardağı vişne suyu
- 1 paket vanilyalı puding
Nasıl Yapılır?
- Tencereye beyaz muhallebisi için vanilya hariç verilen malzemeleri ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Diğer bir tencereye de vişne suyu ve bir paket pudingi döküp karıştırıyoruz.
- İki tencereyi de ocağa alıp aynı anda karıştırarak pişiriyoruz.
- Beyaz olan muhallebiye vanilyayı da ekliyoruz.
- Kalıbımızı hafif ıslatıp suyunu süzüyoruz.
- Bir kepçe beyaz olan muhallebiden döküyoruz. Hemen üzerine vişneliden döküp sırasıyla muhallebiler bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Son olarak üzerine isteğe bağlı hindistan cevizi serpiyoruz.
- Buzdolabında en az 3 saat bekletip ters çevirerek servis ediyoruz.
- Bir gece önceden yaparsanız çok daha lezzetli olacaktır.Vişneli olan kısmı dilediğiniz meyva suları ile de hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder