Malzemeler
- 2 kilo vişne
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı soğuk su
Nasıl Yapılır?
- 2 kilo vişne saplarından temizleyip güzelce yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerine 3 su bardağı şu koyup orta ateşte vişneler çatlayıp çiğitlerinden ayrılana kadar arada bir karıştırarak ve köpüğünü alarak kaynatalım (yaklaşık 40 dakika )
- Buzlukta beklemiş 1su bardağı soğuksuyu ekleyip bir 5 dakika daha kaynatalım bunu yapmamızın nedeni vişnelerin renginin suya daha çok çıkmasını sağlıyor vişne suyumuzu.
- Süzgeçten başka birkaba boşaltalım.
- Taneleri süzgeçte kalsın.
- Süzdüğümüz suyu tekrar ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca altını söndürüp hemen kavanozlara boşaltıp taze kapakla güzelce kapatıp ters çevirelim.
- Bu şekilde 1gün bekletip kapağını tekrar kontrol edelim ki atma varmı serin bir yerde muhafaza edelim kısa bardaklarca elde edeceğiniz vişne suyu konsantreleri aşağı fotoğrafta gördüğünüz gibi yarım litrelik kavanozlara koydum.
- Kullanacağınız zaman 1 su bardağı vişne suyuna 1litre su ve istediğiniz ölçüde şeker ekleyip güzelce karıştırın afiyetle için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder