7 Eylül 2022 Çarşamba

Enfes Vişne Konsantresi (Şekersiz Ve Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kilo vişne
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı soğuk su

    Nasıl Yapılır?

  • 2 kilo vişne saplarından temizleyip güzelce yıkayıp tencereye alalım.
  • Üzerine 3 su bardağı şu koyup orta ateşte vişneler çatlayıp çiğitlerinden ayrılana kadar arada bir karıştırarak ve köpüğünü alarak kaynatalım (yaklaşık 40 dakika )
  • Buzlukta beklemiş 1su bardağı soğuksuyu ekleyip bir 5 dakika daha kaynatalım bunu yapmamızın nedeni vişnelerin renginin suya daha çok çıkmasını sağlıyor vişne suyumuzu.
  • Süzgeçten başka birkaba boşaltalım.
  • Taneleri süzgeçte kalsın.
  • Süzdüğümüz suyu tekrar ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını söndürüp hemen kavanozlara boşaltıp taze kapakla güzelce kapatıp ters çevirelim.
  • Bu şekilde 1gün bekletip kapağını tekrar kontrol edelim ki atma varmı serin bir yerde muhafaza edelim kısa bardaklarca elde edeceğiniz vişne suyu konsantreleri aşağı fotoğrafta gördüğünüz gibi yarım litrelik kavanozlara koydum.
  • Kullanacağınız zaman 1 su bardağı vişne suyuna 1litre su ve istediğiniz ölçüde şeker ekleyip güzelce karıştırın afiyetle için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder