7 Eylül 2022 Çarşamba

Helva Tadında Kavrulmuş Susamlı Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ceviz içi (çekilmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un (kontrollü)

    Nasıl Yapılır?

  • Susamları uygun bir tavaya alın ve kısık ateşte 4-5 dk kavurun.
  • Renk aldıkları zaman ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Uygun bir yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan orta kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. (20-25 dk) dokusu gereği yumuşak bir kıvamda olacağı için soğumadan kurabiyelere dokunmayın. Nefis lezzetteki kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder