Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ceviz içi (çekilmiş)
- 2-3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un (kontrollü)
Nasıl Yapılır?
- Susamları uygun bir tavaya alın ve kısık ateşte 4-5 dk kavurun.
- Renk aldıkları zaman ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Uygun bir yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan orta kıvamlı bir hamur elde edin.
- Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. (20-25 dk) dokusu gereği yumuşak bir kıvamda olacağı için soğumadan kurabiyelere dokunmayın. Nefis lezzetteki kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder