Malzemeler
- 1 tane parçalanmış bütün tavuk
- 3 adet patates
- 1 büyük baş soğan
- 1 adet kapya biber
- 4- 5 tane yeşil biber
- 1 adet havuç
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet domates
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kajun patates baharatı (tercihen)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları yıkayıp sularının süzülmesi için bir süzgece alın, ben bütün tavuk kullandım sizler isterseniz istediğiniz şekilde tek çeşit olarak da kullanabilirsiniz.
- Sos malzemelerini bir kabın içinde pürüzsüz bir şekilde karıştırın.
- Ardından bir kabın içine süzülen tavukları alıp sosunu da üzerine döküp iyicene karıştırıp bir kenara alın beklesin.
- Tavuklar sosun içinde beklerken diğer sebzeleri istediğiniz boyutta doğrayın doğradığınız sebzeleri tavukla birleştirip harmanlayın.
- Daha sonra dikdörtgen bir borcamın içine tavuklar üstte kalacak şekilde tüm malzemeleri koyup üzerine domates ve sarımsakları da ekleyin.
- Yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatın fırının en alt bölgesinde 180 derecede 1 saat kontrollü bir şekilde pişirin, fırınlar da değişiklik gösterilebilir sizler fırınınıza göre ayarlayın.Eğer orta göze koyarsanız tavuklarınız ve biberleriniz kuruyacaktır onun için fırınınızın en alt katında yemeğinizi pişirin evin kalabalıklığına ya da misafirlerinizin çokluğuna göre malzemeleri arttırarak da yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder