Malzemeler
- ️3 boy patlıcan
- ️500 gram kıyma
- ️2 soğan (küçük doğranmış)
- ️1 diş sarımsak (ezilmiş)
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️yarım bardak su (100ml))
- ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
️Sos için;
- ️200 ml su
- ️2 yemek kaşığı domates salçası
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yarım kabuğu soyup ortadan uzunlama ikiye ayırın.
- Üzerini bıçak ile çizgiler çizip bir fırça ile zeytinyağı gezdirin ve fırında 220 derecede 30 dakika pişirin.
- Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanlarımızı ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
- Salçayı ve baharatlarda ekledikten sonra sosumuzu içine döküp hafif ateşte pişiriyorsunuz.
- Fırında pişmiş olan patlıcanların ortasını kaşık ike ezip kıyma harcımız ile dolduruyorsunuz.
- İsteğe bağlı domates ile süslüyorsunuz.
- Salça ve su karışımı sosu üzerine döküp 200°’de 1 saat fırında pişiriyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder