7 Eylül 2022 Çarşamba

Karnıyarık Tarifi

 

Malzemeler

  • ️3 boy patlıcan
  • ️500 gram kıyma
  • ️2 soğan (küçük doğranmış)
  • ️1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️yarım bardak su (100ml))
  • ️1 tatlı kaşığı tatlı biber tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

️Sos için;

  • ️200 ml su
  • ️2 yemek kaşığı domates salçası

     Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yarım kabuğu soyup ortadan uzunlama ikiye ayırın.
  • Üzerini bıçak ile çizgiler çizip bir fırça ile zeytinyağı gezdirin ve fırında 220 derecede 30 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tavada küçük doğranmış soğanlarımızı ve sarımsağımızı kavurup kıymayı ekliyorsunuz.
  • Salçayı ve baharatlarda ekledikten sonra sosumuzu içine döküp hafif ateşte pişiriyorsunuz.
  • Fırında pişmiş olan patlıcanların ortasını kaşık ike ezip kıyma harcımız ile dolduruyorsunuz.
  • İsteğe bağlı domates ile süslüyorsunuz.
  • Salça ve su karışımı sosu üzerine döküp 200°’de 1 saat fırında pişiriyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder