Kıymalı Patlıcanlı Börek (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç harcı için;

  • 200 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet patlıcan (orta boy)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayalım , 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovalım,üzerini geçecek kadar su ekleyelim bir kenarda bekletelim. ( acılığın çıkması için)
  • Kıymayı geniş tavamıza alalım suyu çekene kadar kavuralım.
  • Ardından sıvıyağ ve küp küp doğranmış kuru soğanı ekleyelim hafif kavuralım.
  • Minik doğranmış kapya biber ve yeşil biberi ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  • Su içindeki patlıcanları sıkarak kıymalı harcın içine katalım patlıcanlar yumuşayana kadar kavuralım.
  • Salça ve baharatları ekleyelim , en son küp doğranmış domatesi ekleyip 10 dk kadar kavuralım ve altını kapatalım, soğuması için bir kenara alalım.
  • Sos malzemelerini bir kasede karıştıralım.
  • 1 adet yufkayı tezgaha serelim, 4 kenarını hafif içe katlayarak dikdörtgen haline getirelim.
  • Sostan heryerine sürelim.
  • Uzun kenarına iç harcımızdan koyalım ve rulo yapalım.
  • İstediğiniz boyutlarda kesip tepsiye dizin , tüm yufkaları aynı işlemle bitirin.
  • Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımını sürelim, susam serpelim.
  • 180 derecede iyice kızartalım. Sıcak servis yapalım …….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder