Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için;
- 200 gr kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet patlıcan (orta boy)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayalım , 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovalım,üzerini geçecek kadar su ekleyelim bir kenarda bekletelim. ( acılığın çıkması için)
- Kıymayı geniş tavamıza alalım suyu çekene kadar kavuralım.
- Ardından sıvıyağ ve küp küp doğranmış kuru soğanı ekleyelim hafif kavuralım.
- Minik doğranmış kapya biber ve yeşil biberi ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Su içindeki patlıcanları sıkarak kıymalı harcın içine katalım patlıcanlar yumuşayana kadar kavuralım.
- Salça ve baharatları ekleyelim , en son küp doğranmış domatesi ekleyip 10 dk kadar kavuralım ve altını kapatalım, soğuması için bir kenara alalım.
- Sos malzemelerini bir kasede karıştıralım.
- 1 adet yufkayı tezgaha serelim, 4 kenarını hafif içe katlayarak dikdörtgen haline getirelim.
- Sostan heryerine sürelim.
- Uzun kenarına iç harcımızdan koyalım ve rulo yapalım.
- İstediğiniz boyutlarda kesip tepsiye dizin , tüm yufkaları aynı işlemle bitirin.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımını sürelim, susam serpelim.
- 180 derecede iyice kızartalım. Sıcak servis yapalım …….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder