En Pratik Haliyle Lahana Sarması Tarifi
En Pratik Haliyle Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 4 adet kuru soğan
- 3 su bardağı osmancık pirinç
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 dolu yemek kaşığı karışık salça
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz
- Su
En Pratik Haliyle Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir tencereye kaynaması için su ilave edip ocağa koyalım.
- Lahanayı ilk üçe boydan keselim.
- Kenar kısımlarını 2 parça, orta kısmını 3 parça olacak şekilde keselim. Böylelikle sararken de kolay oluyor, haşlarkende :).
- Kaynayan suda 5 dakika kadar pişirelim.
- Ayrı bir kapta soğuk su bulunduralım.
- Pişen lahanaları soğuk suya alıp süzelim. Yoksa çok çabuk yumuşuyor.
- İç harcı için soğanı sarımsağı ince ince doğrayalım.
- Yağda kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
- Ardından pirinçi ilave edelim.
- Karıştırıp ince doğranmış maydanozu ilave edelim. İç harcı hazır.
- Lahana yapraklarından alıp saralım.
- Tencereye dizelim.
- Üzeri için 1 yemek kaşığı salçayı yarım çay bardağı zeytinyağ ile kavuralım. Tuz ilave edelim.
- Üzerine su ilave edip sulandırıp sarmanın üzerine gezdirelim. (su üzerini geçecek kadar olmalı).
- Orta ateşte pişmeye bırakalım. Kaynamaya başlayınca altını kısalım. Kontrollü pişirelim. Afiyet olsun 😋.
- Turşusu için; her kavanoza 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı salamura tuzu, 1 çay bardağı sirke, üzerini geçecek kadar kaynar su.
Yorumlar
Yorum Gönder