En Pratik Haliyle Lahana Sarması Tarifi

 

En Pratik Haliyle Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 4 adet kuru soğan
  • 3 su bardağı osmancık pirinç
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 dolu yemek kaşığı karışık salça
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Tuz
  • Su

    En Pratik Haliyle Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak derin bir tencereye kaynaması için su ilave edip ocağa koyalım.
  • Lahanayı ilk üçe boydan keselim.
  • Kenar kısımlarını 2 parça, orta kısmını 3 parça olacak şekilde keselim. Böylelikle sararken de kolay oluyor, haşlarkende :).
  • Kaynayan suda 5 dakika kadar pişirelim.
  • Ayrı bir kapta soğuk su bulunduralım.
  • Pişen lahanaları soğuk suya alıp süzelim. Yoksa çok çabuk yumuşuyor.
  • İç harcı için soğanı sarımsağı ince ince doğrayalım.
  • Yağda kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
  • Ardından pirinçi ilave edelim.
  • Karıştırıp ince doğranmış maydanozu ilave edelim. İç harcı hazır.
  • Lahana yapraklarından alıp saralım.
  • Tencereye dizelim.
  • Üzeri için 1 yemek kaşığı salçayı yarım çay bardağı zeytinyağ ile kavuralım. Tuz ilave edelim.
  • Üzerine su ilave edip sulandırıp sarmanın üzerine gezdirelim. (su üzerini geçecek kadar olmalı).
  • Orta ateşte pişmeye bırakalım. Kaynamaya başlayınca altını kısalım. Kontrollü pişirelim. Afiyet olsun 😋.
  • Turşusu için; her kavanoza 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı salamura tuzu, 1 çay bardağı sirke, üzerini geçecek kadar kaynar su.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?