Kıymalı Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 şişe soda(sade maden suyu)
İçine;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gr kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- maydanoz
- karabiber
- tuz
Üzerine;
- yumurta sarısı
Kıymalı Sodalı Börek Tarifi Yapılışı
- Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
- Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
- Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz.
- Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz.
- Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
- Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
- Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
- Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun