18 Temmuz 2018 Çarşamba

yemek tarifleri,Kıymalı Sodalı Börek tarifi

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 şişe soda(sade maden suyu)
İçine;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • maydanoz
  • karabiber
  • tuz
Üzerine;
  • yumurta sarısı

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz.
  2. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
  3. Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
  5. Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz.
  6. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz.
  7. Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  8. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  9. Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
  11. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

yemek tarifleri,Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi

Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç (Soyulup rendelenecek )
  • 1 adet mor soğan (Soyulup piyazlık doğranmış )
  • 3 adet taze yeşil soğan (Yıkayıp küçük doğranmış )
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • Kenarları için 2 adet erik domates (Yarım ay şekilde küçük kesilmiş )
  • 2 adet yeşibiber (küçük doğranmış )
Üzeri için :
  • 6-7 adet siyah zeytin ve biberli zeytin
Sosu için :
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı narekşisi
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinler, domates ve biberler hariç salata malzemeleri derin bir kapta toplayıp harmanlayalım.
  2. Sosu bir kasede iyice çırparak salatanın üzerine dökelim karıştıralım.
  3. Servis tabağına alalalım.
  4. Zeytin, domates ,biberle süsleyelim. Afiyet olsun

yemek tarifleri,Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi

Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 bardak kaynatılmış su
  • 1 fincan erişte
  • 2 – 3 yemek kaşığı kıyma et
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışıf

  1. Tencere içerisinde yağla birlikte kıyma et kavrulur.
  2. Üzerine kaynamış su, erişte eklenir, karıştırılır , kaynamaya bırakılır.
  3. Küçük bir tencerede yoğurt, yumurta, 1 yemek kaşığı un mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır, kaynayan çorba suyundan, kepçeyle alınarak ılıklaştırılır.
  4. Çorba kesilmemesi için kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırılır, en son tuz ilave edilir. 8 – 10 dakika daha kaynatılır. Kıvamını bulunca ocak altı kapatılır.
  5. Sos malzemeleri servis aşamasında üzerine dökülür. Lezzeti şahane çorba içilmeye hazır👌
    AFİYETLER OLSUN

17 Temmuz 2018 Salı

yemek tarifleri,Yayla çorba yapılışı tarifi

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi Yapılışı

  1. Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  2. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  3. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
  4. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
  5. Şık bir sunum olması açısından;
    Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.
  6. Mis kokulu yayla çorbamız servise hazır.
..::Afiyet Olsun::..

Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • Çöp şiş
  • Sivri biber
  • Çeri domatesi
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak tuz

Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğrayalım .
  2. Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Tavukları içine koyup en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Ardından çerileri yıkayıp ikiye bölün biberleri de küçük şekilde kesin.
  5. Dinlenen tavuğu çıkarıp tek tek tavuk, domates ve biber olacak şekilde şişlere dizin.
  6. Kalan harca 1 su bardağı su ekleyip karıştırın.
  7. Eğer az kaldı ise biraz salça kekik ve pulbiber ekleyip sos elde edin ve fırın tepsisine dökün.
  8. Ardından çöp şişleri fırın tepsisine dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
  10. Üstü kızarınca arka kısmını çevirip biraz daha pişirin. ( her fırın farklı olduğu için belli bir saat söylemiyorum, ama ben takribi 1 saat pişirdim)
Lavaş, kıvırcık ve kuru soğan ile durum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 çay bardağı mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Kornişon turşu
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1, 2 yaprak marul
  • Tuz, zeytinyağ, limon

Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Börülceler yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzdürülür.
  2. Sebzeler ve kornişon turşu ince ince doğranır.
  3. Soğuyan börülcelerin üzerine doğradığımız sebzeler ve kornişonu ilave edelim, mısırı ekleyelim son olarak tuz, zeytinyağ ve limonu da ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

16 Temmuz 2018 Pazartesi

Mantar Salatası Tarifi

Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 3 tane közlenmiş kapya biber
  • 5-6 tane salatalık turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 7-8 adet yeşil zeytin
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

Mantarları temizledikten sonra limonlu tuzlu su da 10-15 dakika kadar haşlayalım. Sudan çıkartıp soğumaya bırakalım. Köz biberleri ve turşumuzu küçük küçük doğrayalım. Maydanozu ince kıyalım. Zeytinleri ve mantarları da doğrayıp karıştırdıktan sonra servis kabına alalım.
Bir kasede zeytinyağı limon ve tuzu karıştırıp salata sosumuzu üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  •  50g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek tüm suyu süzdürülür.
  2. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  3. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur.
  5. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  6. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. Ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)
  7. Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  8. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

15 Temmuz 2018 Pazar

Şehriye Pilavı

                                                                                     

Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Tavuk bulyon (isteğe bağlı)

Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
  2. Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
  3. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim. Gerekirse ilave yapabilirsiniz. .
  4. İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
  5. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
  6. Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Köz Biberli Salata

                                                                                           

Köz Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon
  • Sirke

Köz Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizi közleyelim ve kabuklarını soyadım.
  2. Közlenmiş biberleri, maydanoz ve sarımsağı doğrayın.
  3. Zeytinyağ, sirke ve tuz ekleyip karıştıralım.
Afiyet olsuuun. Bu lezzeti çok seveceksiniz

14 Temmuz 2018 Cumartesi

Patlıcan Salatası

Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Adet közlenmiş bostan patlıcanı
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çay kaşığı sumak
  • Tuz
Sos için
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı limonsuyu

Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan Salatası yapmak için ilk olarak patlıcanları közleyin, kabukları soyun ve küçük kuşbaşı ebatın da doğrayın.
  2. Derin bir kasede kabukları doğranmış tavla zarından biraz büyük doğradığınız domates, ince kıyılmış maydanoz ve biberlerle harmanlayın.
  3. Kuru soğanı ay biçimde ince doğrayın, tuzla hafif ovun.
  4. Sumakla birlikte soğanları patlıcanlı karışıma ekleyin.
  5. Sos için zeytinyağı sarımsak ve limon suyunu karıştırın,
  6. Patlıcan salatasına ekleyin.
  7. 10 dk kadar sosu çekmesi için bekletin.
  8. Patlıcan salatamız hazır servis tabağınıza alabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Not: Ölçü 7-8 kişiliktir, salatanıza eksi olarak sumak yerine nar ekşisi de ekleyebilirsiniz ancak kararttığı için ben tercih etmiyorum.