Ispanak Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük bağ ıspanak
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı domates sos
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz ,pulbiber kimyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için
- 200 gr kıyma
- 1 küçük yumurta
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz ,biber kimyon
Üzerine
- Domates sos
- Kaşar
- Salçalı sos
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 küçük çay bardağı su
- Tuz
Ispanak Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Öncelikle ıspanaklı harcı yapalım.Tencereye sıvı yağ koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
- Ardından sos ve salçayı da koyalım. Doğradığımız ıspanakları, tuz ve baharatlarını koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım
- Köftesi için bütün malzemeleri kayıp yoğuralım. Yuvarlak köfte şekli verim az yağladığımız tavada arkalı önlü kızartalım
- Fırın kabına önce ıspanakları (üzerine ben birer dilim sucuk koydum)siz koymayabilirsiniz. Onun üzerine köfte birer tatlı k domates sos ve kaşar dökelim
Ayrı bir kapta salça ve suyu karıştırıp dökelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
Sosu İçin;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
- Yarım su bardağı un
Üzeri İçin;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
- Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
- Onlar haşkanırken sosunu hazırlayalım.
- Maydanozu ince doğranıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
- Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
- Daha sonra yağlanmış borcama dizelim.
- Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
- Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alalım.
- 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun
Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Et ya da tavuk suyu ve varsa bir parça didiklenmiş et
- 1 fincan tel şehriye
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz pul biber
Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı
- Et suyunda küçük küpler halinde doğranmış patates ve ince gözde rendelenmiş havuç haşlanır.
- Daha sonra tel şehriye katılır bir kaç dakika haşlandıktan sonra ayrı kapta çırpılan yoğurt yumurta un haşlama suyu ile sulandırılarak tencereye katılır tuz pul biber tereyağı da eklenir.
- Bir kaç dakika pişirilir ve servise hazır olur.
Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük brokoli
- 1 turp, yarım karnabahar
- 1 ya da 2 havuç
- 2 tane taze soğan
- Kırmızı köz biber
- İsterseniz mısırda koyabilirsiniz
- Kornişon turşu
Sosu için
- Limon, zeytinyağı, 1-2 diş sarımsak, nar ekşisi ve tuz
Kış Salatası Tarifi Yapılışı
- Karnabahar ve brokoli küçük parçalar halinde parçalanır.
- Turp havuç taze soğan közbiber ve kornişon da küçük küçük doğranır. Ayrı yerde sosu sarımsak ezilip ya da rendelenerek karıştırılıp hazırlanır ve doğranmış sebzelerle karmalanır. İsterseniz mısır da ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun