Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
Kreması İçin
- 3 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı (İsteğe bağlı çok yakışıyor)
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- Hindistan cevizi
Lezzeti Efsane Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp 7-8 dakika kaynatıyoruz ve ılıması için bir kenara alıyoruz.
- Kekimiz için önce yumurtaları iyice çırpıyoruz ve şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Sıvı yağ katıp karıştırıyoruz daha sonra galete unu hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak kırılmış cevizi ekleyip kek hamuruna benzemeyen katı bir karışım elde etmeliyiz.
- Karışımımıza kare borcama yayıp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkınca ılık olan şerbeti döküyoruz.
- Kreması için vanilya hariç tüm ürünleri iyice karıştırarak kaynatıyoruz ve kaynayınca içine vanilya ekliyoruz.
- Krema ılıyınca kekin üzerine boşaltıp yayıyoruz. Üzerine bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
Afiyet olsun.