13 Nisan 2023 Perşembe

Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi

 

Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu – Susam

    Airfryer Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına unu alalım.
  • Üzerine instant maya, toz şeker, tuz, ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz şeklinde açalım.
  • Açtığımız havuza sütü, suyu, zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından hamuru kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
  • Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini temiz bir bezle örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha aktaralım ve tekrar elimizle toparlayalım.
  • Hamuru 6 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız hamuru elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerimizi sırasıyla pişirme kağıdı üzerine alalım ve elimizle bastırarak çok az genişletelim.
  • Üzerinin sosu için küçük bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
  • Açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız karışımdan sürelim ve elimizle bastırarak tabak genişliğinde pidelerimizi açalım.
  • Parmak uçlarımızla bastırarak hamurun kenarına bir daire oluşturalım.
  • Ardından aradaki çizgileri yaparak hamurumuza pide şeklini verelim. Yoğurtlu karışımdan sürüp bastırdığınız yerlerin üzerinden tekrar geçerek şeklinin daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Son olarak pidelerin üzerine susam ve çörek otu serpelim. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Pişirme kağıdı ile birlikte pidemizi airfryer haznesine alalım. 200 °C ‘de 7 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen Ramazan pideleri servise hazır 

İftara Yakışacak Bir Tatlı Hira Tatlısı Tarifi

 

İftara Yakışacak Bir Tatlı Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Dışını bulamak için;

  • İrmik

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

    İftara Yakışacak Bir Tatlı Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım. Kaşıkla şeker eriyen kadar karıştıralım. Şerbeti kaynatmadan direk soğuk olarak dökelim tatlıya.
  • Hamuru için; yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpalım.
  • Arından limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu da yoğurma kabına alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Kıvam alan hamurumuzdan küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz parçaları irmiğe bulayalım ve fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tatlılarımızı derin bir kap içerisine yerleştirelim.
  • Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim ve şerbeti çekinceye kadar dinlenmeye bırakalım. Şerbetini çeken yapımı oldukça kolay limonlu hira tatlımız servise hazır. 

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Soğuk su (üzerini geçecek kadar)
  • Sıvı yağ
  • Domates sosu

Köftesi için;

  • 350 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Airfryer Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkadığımız ve uç kısımlarını kestiğimiz patlıcanları çöp şişlere geçirelim.
  • Ardından spiral bir şekilde kesik atalım.
  • Geniş bir kaba alarak üzerine su ve tuz ekleyelim. Ardından acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi alarak güzelce yoğuralım.
  • Patlıcanların arasındaki boşlukları hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım.
  • Domates sosunu airfryer haznesine alalım.
  • Üzerine hazırladığımız patlıcan kebaplarını yerleştirelim.
  • Son olarak fırça ile üzerlerine sıvı yağ sürelim ve 180 °C’de 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcan kebaplarımız servise hazır. 

Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi

 

Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 fincan pirinç (türk kahve fincanı)
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 1 paket vanilya

Fırın tepsisine ekleyip pişirmek için;

  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım limon (dilim şeklinde)
  • 1 litre sıcak su

Üzeri için;

  • Fındık veya ceviz

    Fırın Sütlaç (Yıllardır Aynı Ölçü Aynı Garanti Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yıkanmış pirinci ve suyu alalım.
  • Pirinçleri iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Haşlanan pirince sütü ilave edip karıştıralım.
  • Ardından karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Bir kapta nişasta ve yumurta sarısını bir miktar su ile tamamen çözülünceye kadar karıştıralım.
  • Şeker oranını dilediğiniz gibi azaltıp, arttırabilirsiniz.
  • Kaynayan süte toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Şeker eridikten sonra hazırladığımız nişastalı karışımı azar azar ekleyerek karıştıralım.
  • Yaklaşık 6-7 dk. Kaynadıktan ve hafifçe koyulaşmaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • Sütlacımızı ısıya dayanaklı fırın kaplarına üzerlerinde 1 – 1,5 cm boşluk kalacak şekilde dolduralım.
  • Tatlılarımızı fırın tepsisine yerleştirelim ve fırın tepsimizin tabanını kaynamış su ile dolduralım.
  • Tepsimizin boş kalan taban kısmına 2-3 parça limon dilimi ve bir, iki adet çubuk tarçın ekleyelim (olmasa da olur☺️)
  • Üst tarafı ısıtılmış fırında pişirilecek. Önceden ısıttığımız 🤒 220 derece fırında yaklaşık 40-50 dk. pişirelim.
  • Fırından çıkan fırın sütlacımızı soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden kolay gelsin.
  • Not:Fırını alt üst tarafını aynı anda açmayalım sütlaçlarda tekrardan bir kaynama olacağı için tepsi içine taşacaktır.

Patlıcan Ezme Tarifi

 

Patlıcan Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan (minik minik doğrayın)
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Avuç dolusu maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

    Patlıcan Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çatalla batırın, yağlı kağıtlı tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika közleyin.
  • Domatesleri fırındaki patlıcanların yanına ekleyin ve daha 35 dakika közleyip, fırından alın.
  • İlk sıcaklığı gidince patlıcanları ortadan kesip, içini kaşıkla çıkartın. Domateslerinde kabuğunu soyun ve patlıcanla birlikte ince kıyın.
  • Bir tavada zeytinyağında soğanı, sarımsağı kavurun. Patlıcan-domates ezmesini ve baharatlarıda ekleyip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Limon suyunu ve maydanozuda ekleyip, karıştırıp, servis edin.

Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi İçin Malzemeler

Kekikli tavuğun marinesi için;

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 silme yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş ince ince rendelenmiş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası

Tavuğu pişirirken;

  • Tavaya bir miktar zeytinyağı
  • 150 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Makarnası için;

  • Haşlama suyuna sıvı yağ
  • 1 paket penne makarna
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Makarnanın kreması için;

  • 50 ml sıvı krema
  • 2 çay kaşığı kuru fesleğen

Salatası için;

  • Kıvırcık
  • Domates
  • Havuç
  • Marul
  • Mısır (isteğe bağlı olarak çeşitlendirilebilir)

    Tavuk Dünyası Kekikli Menüsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 600 gram tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve uygun bir kaba alın.
  • Daha sonra 1 silme yemek kaşığı kekiği, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı yoğurtu, 1 diş ince ince rendelenmiş sarımsağı ve biraz zeytinyağını da ekleyin.
  • Tüm malzemeler tavukla karışana kadar karışımı hızlıca karıştırın. Son olarak 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip karıştırın.
  • Tavuğu marinesi için en az 3 saat dinlendirin. Mümkünse zamanınız varsa marine işlemini 1 gece yapmanız çok daha iyi olacaktır.
  • Daha sonra uygun bir tavaya yeterli miktarda zeytinyağı ekleyip kızdırın.
  • Ardından marinesi tamamlanan tavuğu da ekleyip karıştırın. Bu adımda ocağın altını çok açmadan tavuğu pişirmeye başlayın.
  • Ara ara tavuğu karıştırarak tüm yüzeyinin şişmesini sağlayın. Bu sayede tavuğun suyu içinde kalacak suyunu bırakmayacak ve daha yumuşak olacaktır.
  • Makarnası için uygun bir tencereye su koyup kanatın.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyin ve ardından 1 paket penne makarnayı ekleyin ve makarnayı karıştırın.
  • Daha sonra haşlama suyuna 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1. 5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın.
  • Zerdeçal makarnanın daha sarı olmasını sağlayacaktır.
  • Bu da tavuk dünyasının menüsünde bulunan makarnaların rengiyle aynı renkte makarna elde etmenizi sağlar.(Zerdeçal eklemekten çekinenler varsa buna da açıklık getirmek istiyorum. zerdeçal makarnaya sadece rengini veriyor. Ne kokusu ne de tadını etkilemiyor.)
  • Tavukları da ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra pişmeye yakın tavuklara 150 mililitre sıvı krema ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyin. Tavukların rengi için bu adımda salça miktarını dilediğinizce arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Kalan kremayı da haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz makarnaya ekleyin ve karıştırın.
  • Son olaraksa makarnaya 2 çay kaşığı kuru fesleğen ekleyin. Fesleğen eklemekse tamamen isteğinize bağlı.
  • Servis tabağına aldığınız tavuğun yanına makarnayı makarnanın yanınaysa istediğiniz malzemeleri kullanarak hazırladığınız salatayı ekleyin.
  • Gerçekten bu menü hem çok lezzetli hem de çok kolay

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • 8-9 su bardağı sıcak su yarısını et suyu da kullanalabilirsiniz 

    Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye önce ince doğranmış soğanları ve sarımsakları alalım, sıvı yağ ve tereyağı ekleyip hafif soteleyelim.
  • Salçayı ilave edelim, yıkamış olduğumuz bakliyatları ekleyelim karıştıralım, üzerine baharatları ve tuzu ilave edip sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısak ateşte pişmeye bırakalım, ben bir iki tur blenderdan geçirdim pirinç ve bulguru çok ezmeden isteğe göre yapabilirsiniz.
  • Eğer suyunda çok koyulma olursa kaynar su ilave ederek ayarlayabilirsiniz