2 Haziran 2018 Cumartesi

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik)

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
İç harcı için:
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Pratik İçli Köfte (20 Tane İncecik) Tarifi Yapılışı

  1. Bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım.
  2. Baharatları ve biber salçasını ilave edelim 2-3 dakika daha pişirelim. ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım. ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için bir kaba bulgur ve irmiğin Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini kapatalım. 10 dakika bekleyelim.
  4. Bulgura un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım. Hamurumuz hazır olduktan sonra Tezgaha streç filmi açalım.
  5. Üzerine köfte hamurundan yerleştirerek tekrar streç film ile üzerini kapatalım. Merdane yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.
  6. Açtığımız hamurun üzerindeki streç filmi alarak, yuvarlak bir kase ile keselim. ortasına iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç filmi kapatalım.
  7. Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağda kızartalım. ister haşlayın ister kızartın ben ikisinden de yaptım. Afiyet olsun.

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) - yemek tarifleri

Malzemeler
  • 5 Adet Közlenmiş Kırmızı Kapya Biber
  • 150 Gram Tatlı Lor Peyniri
  • 1 Adet İri Domates
  • 3 Yemek Kaşığı Doğranmış Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik
  • Yeterince Tuz
  • 10 Dal Taze Maydanoz
  • 10 Dal Yeşil Taze Nane
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

Lorlu Cevizli Köz Biber Salatası (Süper Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Nefis Bir salata tarifi paylaşacağım. Hem Doyurucu hem sağlıklı hemde çok pratik bir salata.
İsterseniz kahvaltıya isterseniz iftara dilerseniz sahura dilediğiniz her öğünde tüketebileceğiniz harika bir alternatif mutlaka denemenizi öneririm
😊😊👌👌👌👍👍👍. Buyurun Yapımına başlayalım 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇.
  1. Öncelikle biberlerimizi közleyelim.
  2. Dileyen konserve közlenmiş biber de kullanabilir ben yazın közleyip dondurucuya attığım biberlerden kullandım tercih sizin. 😊😊
  3. Şimdi közlediğimiz biberleri doğrama tahtamızın üzerinde dövelim ardından uygun bir karıştırma kabına alalım.
  4. Tatlı lorumuzu ufalayıp ilave edelim.
  5. Şimdi iyice ayıklayıp yıkadığımız yeşillikleri incecik doğrayıp ilave edelim.
  6. Bıçak ile doğradığımız cevizleri kuru kekiği tuzu ve zeytinyağını ilave edip harmanlayalım.
  7. En son kabuklarını soyup küçük küçük küpler halinde doğradığımız domatesi de ilave edip karıştıralım.
  8. Bütün lezzetler birbiriyle iyice bütünleşsin 👌👌👌👌
  9. Nefis salatamız servise hazır.
Deneyecek arkadaşlara afiyet Sağlık olsun .Sevgiyle kalın hayırlı huzurlu Ramazanlar dilerim.

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte - yemek tarifleri

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3, 5 su bardağı erişte
  • 6, 5 su bardağı kaynamış su ( gerekirse ekleyebilirsiniz )
  • Tuz ( eriştenin tuzuna göre miktarı ayarlayabilirsiniz )
Erişte Haşlandıktan Sonra;
  • 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz
Kıymalı Harç İçin;
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ ( kıymanın yağ miktarına ve damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Eriştenin Üzerine Dökmek İçin;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • İsterseniz kıymanın üzerine az tereyağı ve pulbiber kızartıp dökebilirsiniz

Enfes Yoğurtlu Kıymalı Erişte Tarifi Yapılışı

Enfes bir lezzet😋 ev yapımı eriştenin nefaseti kıymalı harç ve yoğurtla birleşince harika bir yemek oldu, mutlaka denemelisiniz 😍😋🤗💕
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle kıymalı harcı hazırlamak için uygun bir tavaya zeytinyağı yada sıvı yağı koyarak ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek yağ tamamen kızıp soğanlar kavrulmaya başladığında üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kıyma suyunu salıp çekince üzerine incecik doğranmış sarımsak ve az miktarda ( 3-4 yemek kaşığı kadar) sıcak su ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz, suyunu çekince üzerine tuz, karabiber, pulbiber ekleyerek karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirip en son üzerine doğradığmız maydanozu ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  4. Kıymalı harcı hazırlarken diğer taraftan yoğurdu büyük bir kaseye alıyoruz üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyerek çırpıyoruz ve kenara alıyoruz, sarımsak isteğe bağlı.
  5. Daha sonra tencereye kaynamış su koyup üzerine eriştenin tuzunu göz önünde bulundurarak tuz ekleyip karıştırıyoruz kaynayan suyun içine erişteyi ekleyerek arada karıştırıp yumuşayıncaya kadar pişirip süzüyoruz.
  6. Tekrar tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyarak ocağa alıyoruz yakmadan biraz kızdırıp üzerine süzdüğümüz erişteyi ekleyerek karıştırıp birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar arada karıştırıp dinlendirdikten sonra servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp yayıyoruz, yoğurdun üzerinede kıymalı harcı dökerek servis ediyoruz.
  8. İsterseniz kıymalı harcın üzerine tereyağında pulbiber kızartıp dökebilirsiniz çok güzel oluyor.
  9. Bol yoğurtlu daha şahane oluyor tabaklara servis ettiğinizde üzerine bolca yoğurt dökerek yemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) - yemek tarifleri

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 5-6 kaşık dolusu yoğurt(yarım kaseden biraz fazla)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarisi
  • Bir kaç damla limon
Üzeri için:
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Terbiyeli Ispanak Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

Merhabalar arkadaşlar, bugün harika bir çorba tarifim var. Havalar ne kadar sıcak olsa iftarda canımız çorba istiyor. ıspanak çorbası da hem harika bir lezzet, hem sağlıklı, hem de daha düşük kalorili ve hem de çok vitaminli bir çorba. Gelelim tarifimize😊
  1. Öncelikle küçük küçük doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuruyoruz.
  2. Kısık ateşte yapalım ki soğanlarımız güzelce kavrulsun.  Kıvama gelsin.
  3. Daha sonra küçük küçük doğradığımız ıspanakları ilave ediyoruz.
  4. Tekrar kısık ateşte ıspanaklarımızı kavuralım.
  5. Ispanaklar küçülünce ve iyice kavrulunca suyumuzu ilave edelim.
  6. Kaynamaya bırakalım.
  7. O esnada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  8. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve bir kaç damla limon suyunu karıştıralım.
  9. Kaynayan çorba suyumuzdan biraz alarak terbiyemizi karıştıralım.
  10. Çorba kesilmesin diye bu işlemi yapıyoruz.
  11. Terbiyemizi ılıklaştırdıktan sonra çorbamıza ilave edelim.
  12. Kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  13. 5 dakika kadar bu şekilde kaynatalım.
  14. Son olarak çorbamıza tuzu ilave ediyoruz.
  15. Tuzu kesinlikle en son ekleyin.
  16. Çorbanız kesilmesin.
  17. Son olarak üzerine kızdırdığımız tereyağına biraz pulbiber ekleyelim.
  18. Pulbiberi ekleyince ocaktan alalım.
  19. Çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun😊❤


TAVSİYELER:
Soğan iyice kavrulmalı ve erimeli. Yanmaması için kısık ateşte bu işlemi yapın.
Terbiyemizi direkt eklemeyelim. Çorbanın kaynayan suyundan yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıklaştırın.
Tuzu kesinlikle çorbamızın bitimine yakin eklemeliyiz. Çorbamız kesilmesin.

31 Mayıs 2018 Perşembe

Köz Patlıcan Mezesi / yemek tarifleri

Köz Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • 1 adet kapya biber
Sosu için;
  • 5 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik

Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı

SELAMUN ALEYKUM.
Akşam yemeklerinde basit ve lezzetli bir meze tarifi için buyrun 👍👇
1. Patlıcanları ve Kapya biberi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, patlıcanların üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürüyoruz ve bir kaç yerine bıçak la çizikler atıyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 35 / 40 dakika kadar közlüyoruz.
📍Közleme işlemi, közleme tavasında da yapılabilir. Ben bu işlemi her zaman fırında yaptığım için tarifi bu şekilde verdim.
2. Sebzeler pişince fırından alıp patlıcanların ortasını boylamasına yarıp bir kaşıkla içini çıkartıyoruz. Kapya biberi de kabuğundan ayırıyoruz.
3. Kapya biberi ince ince doğruyoruz ve bir kapta patlıcana ekliyoruz.
4. Son olarak sosunu bir kasede harmanlayıp patlıcana ekleyip karıştırıyoruz. (baharatların oranını kendi damak tadınıza uygun ayarlamanız için ölçü vermedim merak eden olursa ben tuzdan , pulbiber ve kekikten 2 çay kaşığı kattım)
5. Servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN 😊

30 Mayıs 2018 Çarşamba

Karamelize Mantar - yemek tarifleri

Karamelize Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket mantar (700-800 gr)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Karamelize Mantar Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim💕
Et-tavuk yemeklerinin yanına yakışır harika bir lezzet. 🍄 Biz çoğu zaman hafif olduğu için ana yemek olarak bile tüketiyoruz. 👌❤😍
Buyrun bu güzel tarife;
  1. Mantarlar güzelce yıkanır süzülür.
  2. Minik mantarlardan seçiyoruz ki doğramaya gerek kalmıyor hemde sunumu daha şık oluyor.
  3. Mantarların sap kısımlarını dilerseniz bir miktar kesebilirsiniz.
  4. Tavaya alınır ve kapağı kapalı bir şekilde mantarlar sulanIp-suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  5. Suyunu çekince zeytinyağı eklenir.
  6. Bir iki tur daha kavrulur.
  7. Ardından piyazlık doğranmış soğan, tereyağ ve biberler eklenir.
  8. Soğanlar karamelize olup sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
  9. Son olarak tuz ve baharatlar atılıp ocaktan alınır. 🍄🍄🍄 Nefis karamelize olmuş mantarlar servise hazır. 👌😋😍
Denemek isteyenlere şimdiden AFİYET OLSUN

29 Mayıs 2018 Salı

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) / yemek tarifleri

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet pirzola tavuk
  • 1 soğan
Sos için;
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

Merhabalar ☺☺
Muhteşem lezzetli, hızlı ve pratik olan tavuk tandır tarifi vermek istiyorum. Mutlaka denenmeli.
  1. Sos için malzemeleri karıştırma kabına alın ve hepsini karıştırın. Tavukları bu sosa bulayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ben evdeki tavuklarımı kullandım bi parça tavuk bonfile ve tavuk parçalarıyla yaptım. Ama gerçeği pirzola ile oluyor. !!!!
  2. Dinlenince düdüklü tenceremize alıyoruz ve içine 1 tüm soğan koyuyoruz ve KESİNLİKLE SU KOYMADAN  !!!!! Tencerenin ağzını kapatıyoruz.
  3. Ve yüksek ateşte pişmeye başlayınca yani düdüklü tencerenin fısırdama sesini duyunca kısık ateşe alıyoruz. Ve 40 dakika pişiriyoruz.
  4. Bu susuz olmaz diye su koymayın zaten özelliği kendi suyuyla pişmesi. Pişince göreceksiniz içinde 1, 5 su bardağı kadar tavuğun kendi öz suyu oluyor. İster bu suyu pilavda kullanın ister çorbada. Biz pilavın üzerine dökerek yedik çok ama çok lezzetli oldu.
    Pirinç pilavı ile servis ettim siz dilediğiniz şekilde afiyetle yiyebilirsiniz.
Mutlu kalın 😊😊😊