30 Ağustos 2023 Çarşamba

Kedidili Borcam Pastası (Bu Tatlı Diyet Bozdurur) Tarifi

 

Kedidili Borcam Pastası (Bu Tatlı Diyet Bozdurur) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili

Islatmak için

  • Yeteri kadar süt

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan sonra eklenecek

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım çay bardağı süt

Üzeri için

  • 1 paket hazır paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Süsleme

  • Çikolata rendesi

    Kedidili Borcam Pastası (Bu Tatlı Diyet Bozdurur) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırın.
  • Ardından ocağa alıp koyu kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • En son vanilya ekleyip ocaktan alın üzerine değecek şekilde streç veya buzdolabı poşeti ile kapatın. Tamamen soğumasını bekleyin.
  • Ardından üzerindeki poşeti alıp süt ve krem şanti ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın
  • Daha sonra kedidillerini süte batırıp uygun borcama sırasıyla dizin.
  • Yapmış olduğumuz kremayı da üzerine döküp güzelce yayın ve buzdolabına kaldırın.
  • Üzerinin donması için son olarak da çikolata sosunu hazırlayıp tamamen soğutun tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine döküp eşit şekilde yayın.
  • 1 gece buzdolabında dinlendirin ve ertesi gün üzerine çikolata rendeleyip servis edin. 

29 Ağustos 2023 Salı

Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi

 

Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg domates
  • 1 kg kırmızı kapya biber
  • 1 kg patlıcan
  • Yarım kg tatlı yeşil sivri biber (Kızartmak için sıvı yağ)
  • 150 gram acı biber (İsteğe bağlı ben eklemedim)
  • 10 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı sirke

    Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tatlı sivri biberlerimizi küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım dursun.
  • Uygun bir tencereye domateslerimizi kabuklu olarak gelişigüzel doğrayalım.
  • Kapağı kapalı bir şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Sonrasında blenderdan geçirelim kıvamı ne çok yoğun ne de katı olamalıdır ortası olacaktır.
  • Sarımsaklarımızı ince ince doğrayalım yada dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Domatesimize ekleyelim.
  • Birkaç dakika pişirelim. Sıvıyağ ve sirkemizide ekleyelim.
  • Tuz ve şeker ilavesini de yaptıktan sonra közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcanımızı doğrayıp ekleyelim ve katıştıralım.
  • İnce doğranmış maydanoz ve kızartmış olduğumuz sivri biberlerimizide ekleyelim kaynatalım.
  • Sıcak olarak kavanozlarımıza dolduralım.
  • Tenceremizin altını kavanozlarımızı dolduruncaya kadar kapatmayalım bu önemli. Kapağını iki geri bir düz olarak kapatalım.
  • Ters çevirip bu şekilde bir gün bekletelim.Sonrasında güneş görmeyen serin yerde muhafaza edelim.
  • Not: kapağı açılmadan serin ve güneş görmeyen yerde 2 yıl saklayabilirsiniz.

Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi

 

Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 180 gram pastırma
  • 75 gram sucuk
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • Galeta unu

    Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberleri minik minik doğrayın ve sıvı yağı döktüğünüz tavada 2-3 dk. Soteleyin.
  • Geniş bir kaba doğradığınız pastırma ve sucukları, kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri, rendelediğiniz kaşarı ve sotelediğiniz ve soğuttuğunuz biberleri alın.
  • Her bir yufkayı dört eşit parçaya bölün. Sos için başka bir kapta 1 sıvı yağı ve sütü karıştırın ve her bir üçgen parçaya fırça yardımıyla bu sostan sürün.
  • Üçgen parçaların genış tarafına pastırmalı harçtan koyun ve önce üst geniş kenardan, sonra yanlardan kapatarak, sigara böreğine göre daha geniş olarak yufkanın ucuna kadar sarın.
  • Üst harcı için yumurta sarısı ve sütü karıstırın.
  • Sardığınız börekleri önce bu karışıma sonra galeta ununa batırın.
  • Börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dk. Pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Ice Mocca Tarifi

 

Ice Mocca Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 200 ml süt
  • Buz

Süslemek için:

  • Çikolata sos
  • Sprey krema
  • Rendelenmiş çikolata

    Ice Mocca Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahveye az sıcak su ekleyip eritin.
  • Üzerine biraz soğuk su ilave edin.
  • Bardağın duvarlarını çikolata sos ile süsleyin.
  • Buzu ve sütü ilave edin.
  • Erittiğiniz kahveyi yavaş yavaş bardağa dökün.
  • Üzerini krem sprey, rendelenmiş çikolata ve çikolata sos ile süsleyin.
  • Afiyet olsun. 🤩.

    Not:✅granül kahve yerine az sıcak su ile demlenmiş filtre kahve de kullanabilirsiniz.

Tam Ölçü Ekler Tarifi

 

Tam Ölçü Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Ekler hamuru için

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Çırparken

  • 3 adet yumurta (Yumurtalar küçükse 4 yumurta kullanın)

Kreması için

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt (600 ml )

Ocağın altını kapatınca

  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 80 gram beyaz çikolata (İsteğe bağlı)

Krema soğuyunca

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 160 gram kadar sütlü çikolata

Süslemek için

  • Toz fıstık
  • Beyaz çikolata
  • Bitter çikolata

    Tam Ölçü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağ ve su ocakta kaynatılıp un, tuz ve şeker eklenip kıvam alıncaya kadar 2 dakika kadar sürekli karıştırılarak pişirilip ocağın altı kapatılarak vanilya eklenip soğumaya bırakılır.
  • Hamuru soğurken kremayı hazırlayalım. Kreması için şeker, un, nişasta ve süt uygun bir tencereye alınıp çırpma teliyle karıştırılır.
  • Ocakta orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilip ocağın altı kapatılır.
  • Sıcakken vanilya, tereyağı ve beyaz çikolata eklenip çikolata ve tereyağı eriyinceye kadar karıştırılıp dolap poşetiyle kremanın üzerine değecek şekilde kapatılıp krema soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan hamura dönelim ve yumurtaları hamura teker teker ekleyip mikserle iyice çırpalım.
  • Sıkma torbasına alalım ve ucunu kesip yağlı kağıt serili tepsiye hamuru bir parmak kalınlığında aralıklı olucak şekilde sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Soğuyan kremaya bir poşet krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpalım ve sıkma torbasına boşaltalım.
  • Pişen ekler hamuru ortanın az daha yukarısından olacak şekilde bıçakla yarısı kesilip içine krema sıkıp kapatılır.
  • Tüm ekler bu şekilde hazırlanıp benmari usülü eritilmiş çikolataya üstü bulanıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dolapta 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Kedidili Pasta (Yalancı Profiterol ) Tarifi

 

Kedidili Pasta (Yalancı Profiterol ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi 24 tane

Kreması için ;

  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

Piştikten sonra

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Vanilya

Soğuduktan sonra

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti

Üzeri için

  • 3 adet muz
  • 1 paket çikolata sos

Toplamda 1 su bardağı (200ml)ediyor  

Kedidili Pasta (Yalancı Profiterol ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kedi dili bisküvileri 4 de bölelim yuvarlak borcama alalım.
  2. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç sütü ,unu ,nişastayı ve toz şekeri uygun tencereye alalım, karıştırıp pişirelim.
  3. Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım ara ara karıştırıp soğutalım.
  4. 1 çay bardağı süt ve 1 poşet krem şantiyi çırpalım.
  5. Soğuyan kremayla krem şantiyi ekleyip tekrar çırpalım.
  6. Kremayı kedi dili bisküvilerin üzerine ekleyip karıştıralım.
  7. Üzerine dilimlenmiş muzları dizelim.
  8. Çikolata sosu üzerindeki tarife göre yapalım soğuduktan sonra muzların üzerine dökelim.
  9. Dolapta dinlendikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun.

Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi

 

Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

Patlıcanlı kısım için;

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Baget ekmek için;

  • Yarım baget ekmeği
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz

Üzeri için;

  • Yarım mor soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinli patlıcan ezmesi için öncelikle saplarını çıkardığımız bostan patlıcanlarını ortadan iki keselim.
  • Patlıcanları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine tuz ve zeytinyağı gezdirelim.
  • Ardından önceden ısıttığımız 200 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Patlıcanlar pişerken ekmeklerin üzerine süreceğimiz sosu hazırlayalım. Bunun için ayrı bir sos kasesine zeytinyağı, küçük küçük doğranmış sarımsak ve maydanozu güzelce karıştıralım.
  • Baget ekmeği uzunlamasına ortadan iki keselim.
  • Kestiğimiz ekmekleri yine fırın tepsisine alalım ve üzerine hazırladığımız sarımsaklı sostan sürelim.
  • Yeterince pişen patlıcanları fırından alalım. Yerine ekmekleri koyup 200 derecede 10 dakika kızarmaya bırakalım.
  • Fırından çıktıktan sonra el yakmayacak sıcaklığa gelen patlıcanların kabuğunun dikkatli bir şekilde soyalım.
  • Patlıcanları daha sonra rondoya alalım. Üzerine tahin, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve son olarak limon suyunu ilave edelim.
  • Tüm malzemeyi püre kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirelim.
  • Salatanın üzeri mor soğanı küçük küçük doğrayalım. Yeşil biberi de yine aynı şekilde doğrayalım.
  • Çeri domateslerimizi de büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya keselim.
  • Uygun bir kaseye doğradığımız domatesleri, soğanı, biberi, maydanozu,  limon suyunu,  zeytinyağını ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız patlıcan püresini servis tabağına alarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Daha sonra üzerine hazırladığımız domates salatasını ilave edelim.
  • Fırında çıtır çıtır kızaran nefis baget ekmeklerimizi de istediğimiz büyüklükte dilimleyerek patlıcan salatamız ile birlikte servis edelim.