Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi ( yemek tarifleri )

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 sb süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin ( 50 gr )
  • 1 vanilya
Çikolatalı kısım için :
  • Tek elimin avucuyla 1 avuç damla çikolata
Bulamak için :
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

Merhabalar, ben bunu geceden bardaklara koyup soğuk balkona attım. Sabah da dolaba kaldırdım ve öğlen de dilimleyip hindistan cevizine buladım 😊 nefis oldu 👍👍
Sütün içine un, şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Ocağın üstüne alınıp koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşmaya yakın vanilyası, yağı koyulur ve karıştırılır. Koyulaşıp fokurdayınca altını kapatalım ve 4 adet bardağı sudan geçirip fazla suyunu musluğa dökelim. Ben iki bardağa sade muhallebiyi koyduktan sonra kalan muhallebiye çikolata ekleyip, iyice karıştırdım ve erittim. Kalan 2 bardağa da çikolatalı muhallebiyi koydum. Hatta kalan azıcık çikolatalı muhallebiyi de kahve fincanına boşalttım. 😊İyice soğuyunca buzdolabına kaldıralım ve 3 saat kadar dinlenip iyice kıvam alınca bıçakla bardağın kenarından hafifçe aralayıp muhallebileri çıkaralım ve dilimleyip hindistan cevizine bulayalım ve servis tabağına alalım. Afiyetler olsun 😊 👌

Kek Topları ( yemek tarifleri )

Kek Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket hazır kek
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık
  • Limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Kek Topları Tarifi Yapılışı

Evde kalan bayat kekleriniz değerlendirebileceğiniz ayrıca çocuklarınızla mutfakta güzel vakitler geçireceğiniz muhteşem bir tarif.
Gelelim tarifimize. Sütü ılıtıp kahvaltılık çikolatamızı sütle inceltiyoruz. Keklerimizi ufalıyoruz, fındık ve sütle incelttiğimiz çikolatayı ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğunu da karıştırıp yoğuruyoruz. Toplar halinde yuvarlıyoruz hindistan cevizine buluyoruz. 50 adet toplarımız çıktı.

yemek tarifleri ( Tavuk Sote Tarifi )

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  2. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
  3. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
  4. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin.
  5. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
  6. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
  7. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Tavuk sote çok pratik bir yemek, isterseniz makarna ile de servis edebilirsiniz

yemek tarifleri( Fırında Kabak Tatlısı )

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tencerede pişenden daha aromalı ve leziz bulduğumuz fırında kabak tatlısı tarifine buyurun.
Sabahtan kabakların üzerine şeker serperek sulanmaya bırakalım üstünü örtelim.
6-7 saat sonra fırın tepsisine dizelim.
Üzerine ıslak yağlı kağıt serelim.
200 derecede 40 dakika pişirelim.
Daha sonra üzerini açıp 15 dakika daha pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim. Ben iri kıyım koydum cevizleri siz istediğiniz gibi koyabilirsiniz. Arzuya göre tahin de gezdirebilirsiniz çok yakışıyor. ♥️

yemek tarifleri ( Fırında Tavuk Şiş Tarifi )

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar kemiksiz göğüs eti
Marine için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • tuz
  • kekik
  • pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kimyon

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Marine için gerekli malzemeleri güzelce çırparak hazırlayın.
  2. Tavuk etlerini doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın.
  3. En az iki saat kadar karışımı buzdolabında bekletin.
  4. Daha sonra tavukları çok sıkıştırmadan çöp şiş çubuklarına dizin.
  5. Biz fotoğrafta görüldüğü gibi şişleri fırın kabına dizdik, böylelikle akan sulan kabın içinde toplandı.
  6. Dilerseniz yağlı kağıt serilmiş tepsiye de dizebilirsiniz.
  7. Fırını ızgara ayarına getirip çöp şişleri yerleştirin ve arada çevirerek her tarafını pişirin.
  8. Yanında pilav ile ya da marul, domates, ketçap, mayonez ile dürüm yaparak servis edebilisiniz. Afiyet olsun.😉

yemek tarifleri ( Tavuk Kalamar )

Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800-900 gr tavuk göğüsü
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
Sos malzemeleri
  • 1 yumurta
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺️👉👉
  1. Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
  2. Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
  3. En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır.
  4. Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır.
  5. Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir.
  6. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
  7. Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

yemek tarifleri ( Patates Lazanya )

Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Tavuk göğsü
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 50 gr tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 100 gr kaşar peynir
  • 2-3 diş sarımsak
  • yarım demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber
  • tuz
  • kekik
  • 4-5 adet iri patates

Patates Lazanya Tarifi Yapılışı

Etleri küçük doğrayalım ve geniş bir tavada sıvı yağda soteleyelim. Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim ve arada karıştırarak bir kaç dakika kavuralım. Salçaları bir kasenin içine alalım tuzu ve baharatları ekleyelim, çok az miktar su ile karıştıralım ve etin üzerine dökelim. Bir kaç dakika daha kavuralım. Altını kapatalım ve doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim ve harcımız hazır.
Borcam ya da derin bir tepsiyi yağlayalım. Patatesleri cips rendesinden geçirelim ve tepsiye bir kat dizelim (dilimler biraz üst üste gelmeli) ve üzerinden 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirelim. Biraz tuz ve tekrar dilimleri dizelim ama bu defa üzerinden krema gezdirelim. Ve böylece 4 kat olacak. Eti üzerine dökelim ve eşit şekilde yaydıralım. Üzerine kaşar peynirin yarısını dökelim ve tekrar krema ile tereyağı sıralayarak 4 kat patates dilimlerini dizelim tuzlamayı unutmadan. 200 derece fırında pişirelim. Çatal ile patatesin pişip pişmediğini kontrol edelim (tepsinin ortasından kontrol edelim çünkü kenarlar pişmiş ortası çiğ kalabilir), pişmişse üzerine kalan kaşarı da dökelim ve kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.