Fırında Kremalı Tavuk Tarifi

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 kg tavuk kanat veya pirzola
  • 1 kutu süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Kekik
  • Pulbiber

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese yine bir pratik tarifle geldim yapımı kolay lezzetli mi lezzetli nefis kurtarıcı bir akşam yemeği denemenizi tavsiye ederim.
  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yıkayıp suyunu süzün.
  2. Tavukları da temizleyip yıkayıp suyunu süzün.
  3. Geniş bir tepsiye patatesleri ve tavukları koyun diğer malzemeleri de ilave edip güzelce harmanlayın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine önce patatesleri üzerine tavukları dizin .
  5. 190 derece fırında fanlı olarak 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarıp yanında pilavla sıcak servis yapın.

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Alabildiği kadar tavuk suyu
  • Karabiber, tuz
Terbiyesi için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye tereyağını alıyoruz, üzerine tel şehriyeleri atıp hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz ve şehriyeler istediğimiz kıvama gelince tavuk suyunu ve baharatları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta terbiye için olan malzemeleri iyice çırpıyoruz ve çorbanın kaynatan suyundan bir miktar bu karışıma ekliyoruz ki kesilme olmasın sonra bu karışımı çorbaya yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırıyoruz kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Pişen çorbanın üzerine zerini yapıp döküyoruz isteyen tek tek tabaklara da koyabilir.
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋

Duble Hasanpaşa Köfte Tarifi

Duble Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 250 gr. Kıyma ile hazırlanmış köfte (Devamlı olarak yaptığınız köfte ile yapabilirsiniz veya daha önce paylaştığım ”kasap köfte” tarifinden yararlanabilirsiniz. ) Püresi için;
  • 2 orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Kibrit kutusu kadar kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Salçalı sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5 su bardağı kadar su
  • Tuz
Ayrıca;
  • Bezelye
  • Domates
  • Yeşil biber

Duble Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

Köfteyi yoğurup çanak şekli veriyoruz yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Patatesleri haşlayalım. Blendırdan geçirelim. Tekrar ocağa alıp tereyağı ve kaşar rendesini ekleyip karıştırarak 1-2 dk. Pişirelim.
Köftelere önce bezelyeden koyalım üzerini püre ile kaplayalım. Pürenin üzerine küp küp doğranmış biberleri ekleyelim. Borcamın ortasına domatesi dilimleyip yerleştirelim. 200 derecelik fırında güzelce pişirelim.
Salçalı sosu için tavada salça ve suyu karıştıralım. Tuzunu ekleyip kaynatalım. Pişen köftelerin üzerine yarısına gelecek şekilde salçalı sosu gezdirelim. Pürenin üzerine kaşar rendesi ekleyelim. Ve tekrar kaşarlar erip hafif kızarana kadar fırında tutalım. Hasanpaşa köftelerimiz hazır. AFİYET OLSUN.

Yoğurtlu Çorba Tarifi

Yoğurtlu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 kase süzme yoğurt
  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz nane
Sosu için
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağ (Arzuya göre tereyağ da kullanılabilir )
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Nane ,tuz, karabiber, pul biber

Yoğurtlu Çorba Tarifi Yapılışı

Merhabalar
  1. İlk önce tenceremize pirinçlerimizi koyup haşlayalım. Sonra bir kaba yoğurt yumurta unu bir su bardağı su ekleyip güzelce karıştıralım (çorbamızın kesilmemesi için haşladığımız pirinçlerden biraz koyup karıştırılsın )
  2. Daha sonra yavaşca tenceremize ilave edelim ardından suyumuzu da ekleyelim.
  3. Daha sonra çorbamızı blendırdan geçirelim kaynayan çorbamıza nanemizide ekleyip 5 dakika
    daha kaynattıktan sonra ocaktan olalım


Afiyet olsun

Sebze Eşliğinde Tavuk Izgara Tarifi

Sebze Eşliğinde Tavuk Izgara Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk marinesi için malzemeler
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1-2 çay kaşığı toz kırmızı biber, pulbiber
  • Tuz
Sebze kısmı için malzemeler
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • Tuz, kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sebze Eşliğinde Tavuk Izgara Tarifi Yapılışı

1. Tavuk göğsü etlerini çok kalın yada çok ince olmayacak şekilde ortadan 2-3 parçaya bölün.
2. Her iki yüzeyine çok derin olmayacak şekilde çentikler atın.
3. Derin bir kaba marine malzemelerini ve tavukları ekleyip karıştırın. Üzeri kapalı 1-2 saat buzdolabında bekletin.
4. Izgara tavanızı ya da normal tavayı iyice ısıtın. 1 tatlı kaşığı kadar yağ ekleyip her tarafının yağlanmasını sağlayın.
5. Tavuk göğsü etlerinin her iki tarafını da pişirin.
6. Sebzeleri ince uzun doğrayın. Sadece patates ve havuçları birlikte hafif çatal batacak kıvama gelene kadar haşlayıp süzün.
7. Ayrı bir tavaya tereyağını koyup eritin üzerine biberleri ekleyip 5 dk kadar soteleyin. Ardından havuç ve patatesi ekleyip 1-2 dk kadar birlikte soteleyin.
8. Tuz ve kekik katıp karıştırın ve ocaktan alın.
9. Tabağa biraz sebze ve üzerine tavuk ızgara olacak şekilde servis yapabilirsiniz.
. . AFİYET OLSUN. .

Sulu Köfte Tarifi

Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 1-1. 5 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 soğan(rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
Köfteleri bulamak için;
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kaynamış su(3 su bardağı kadar)

Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

Çocukken benim, şimdi ise oğlumun en sevdiği yemektir sulu köfte. Benim ki annem usulü🙏😌Tek dikkat etmeniz gereken köftelerin çok yumuşak olmaması;bunu da bulgurla ayarlıyoruz. O yüzden kıymanız ne kadar olursa olsun 1 çay bardağı ekleyerek başlayın, gerekirse arttırın. Ve bir önemli nokta daha, rendelenmiş soğanın suyunu güzelce sıkın. Dilerim beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun🙏
  1. Tenceremize yağımızı koyup kızdırıyoruz.
  2. Önce havuçlarımızı ardından patateslerimi ekleyip biraz kavuruyoruz.
  3. Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup, 2 su bardağı kadar kaynamış su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Biz de bu arada köftelerimizi hazırlıyoruz.
  4. Köfte malzemelerini yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapıp, un serpilmiş tepsiye bırakıyoruz.
  5. Köftelerin her yeri unlansın diye arada sallıyoruz. (Bulguru kıvamına ve toparlanmasına göre ekleyip azaltabiliriz kontrollü koyunuz)(Köfteleri yuvarlarken ellerinizi suyla ıslanabilirsiniz)
  6. Patates ve havucumuz hafif pişmek üzereyken tenceremize tek tek unlanmış köftelerimizi ekliyoruz(Köfteleri eklerken ocağın altını açıyoruz ki birbirine yapışmasınlar)
  7. Tüm köfteleri ekleyince suyunu kontrol ediyoruz, gerekirse sıcak su ekleyip, karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun🙏

Patates Çorbası Tarifi

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, litre su (eğer piştikten sonra koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz)
Terbiyesi İçin;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • Tuz
Üzeri için;
  • 3, yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane

Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Benim gibi farklı tarifleri farklı tatları seviyorsanız bu çorbayı kesinlikle deneyin bayılacaksınız😉Yemeyen pişman olur o kadarını söylüyorum geçelim mi tarife.
  1. Öncelikle soğan sarımsak ince şekilde doğranıp sıvı yağ ile birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Sonra küp küp doğranmış patatesler eklenir 15 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Daha sonra su eklenip kaynamaya bırakılır.
  4. Derin bir kasede terbiyesi için bütün malzeme çırpılıp hazırlanır.
  5. Patatesler yumuşadıktan sonra terbiyesi yavaşça eklenerek bi taraftan da karıştırılır.
  6. 20 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.
  7. Son olarak blenderdan geçirilir.
  8. Üzerine kızdırılmış baharatlı yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

  Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk budu 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde) 1 ta...