Kadınbudu Köfte (Tavuk Kıymasıyla) Tarifi

Kadınbudu Köfte (Tavuk Kıymasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

Köfte Harcı İçin ;
  • 800 gram tavuk kıyması
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 adet yumurta
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve karabiber
Bulamak İçin ;
  • 2-3 adet yumurta
  • Galeta unu
Kızartmak İçin ;
  • Bol sıvı yağ

Kadınbudu Köfte (Tavuk Kıymasıyla) Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet kuru soğan rendelenir veya rondodan geçirilir. Tavada sıvı yağ ile kavrulur.
  2. Kıymanın yarısı ilave edilir ve güzelce kavrulur. Kenara soğuması için alınır.
  3. Kabin içine kalan diğer kıyma konur, üzerine haşlanmış suyu alınmış pirinç, yumurta, maydanoz, kavrulmuş kıyma ve baharatlar ilave edilip yoğrulur.
  4. Üzeri streç film ile kapatılır ve buzdolabında 45 dakika felan bekletilir.
  5. Dinlenmiş olan harçtan cevizden biraz büyük parçalar alınır ve hafif uzunlamasına şekil verilir.
  6. Harç bittikten sonra köftelerin hepsi galeta ununa bulanır ve tabakta bekletilir.
  7. Geniş tavaya bolca sıvı yağ konur ve yağ kızınca köfteler yumurtaya bulanır ve orta sıcaklıkta pişirilir.
  8. Pişen köfteler kağıt üzerine alınır ve hafif yağını çekince sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun!

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 150-200 gr kadar kıyma
  • 1 kaşık pirinç
  • 2 kaşık köftelik ince bulgur
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yumurta beyazı
  • Tuz ,karabiber
  • Su
Terbiyesi için
  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Üzeri için
  • Bir miktar tereyağ kırmızı toz biber
  • (Yemeğe isteğe göre patates havuç bezelye yada kereviz eklenebilir)

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymaya incecik doğradığımız soğanı pirinç bulgur yumurta akı tuz ve baharatı ekleyip yoğuralım.
  2. Küçük parçalar alıp yuvarladığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye alıp sallayarak una bulayalım dolapda dinlendirelim.
  3. Tencereye 5-6 bardak kadar su ekleyip kaynatalım ve köfteleri atıp pişirelim. (Bu aşamada isteğe göre birer adet patates havuç kerevizi doğrayıp ekleyebilir bir avuç kadar bezelye ilave edebilirsiniz. )
  4. Köfteler pişerken terbiye için malzemeleri çırpalım blendır kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
  5. Hazırladığımız terbiyeye kaynayan yemeğin suyundan azar azar ilave ederek ılıtalım.
  6. Köfteler pişince terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim karıştıralım.
  7. Bir iki taşım kaynayan yemeğe en son tuzunu ekleyip ocaktan alalım.
  8. Üzerine yağda kızdırdığımız biberi döküp servis yapalım.
  9. Kıvama göre su ekleyebilirsiniz terbiyeli yemeklerde soğuyana kadar kapağı kapatmayalım ki kesilme olmasın. Afiyetle

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • Kızartmak İçin ayçiçek yağı
  • Tuz
Yufka Sosu İçin ;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi İçin ;
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Pul biber

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları şerit şeklinde soyalım ince uzun keselim.
  2. Tuzlayıp Ayçiçek yağında biraz pembeşinceye kadar kızartalım çok kurutmayalım kızartmak istemezseniz fırın tepsisinde üzerlerine yağ sürüp pişirebilirsiniz.
  3. Köftesi için uygun bir kaba kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
  4. Yufka sosu İçin yufkamızı tezgaha alıp süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkaya sürelim yufkanın bir kenarını katlayalım katladığımız kısmına da sostan sürelim.
  5. Katladığımız kısma patlıcanları yan yana gelecek şekilde uzunlamasına dizelim.
  6. Köfte harcımızı da patlıcanların üzerine şerit şekilde koyup kenarlarından katlayarak rulo şeklinde saralım.
  7. Ruloyu iki parmak genişliğinde keselim pişirme kağıdı serili yuvarlak fırın kabına dik olacak şekilde yan yana dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  9. Pişen beyti kebabımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt dökelim tereyağında kızdırdığımız pulbiberini üzerine döküp servis edelim. Herkese afiyet olsun 😊🥰🌻👏🏻🧿🌾🌸

Patates Çanağı Tarifi

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Patates Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesler soyulur ve yıkanır. Ortadan ikiye ayırarak bir tatlı kaşığı ile ortaları oyulur.
  2. Patatesler kızartılır, fazla yapını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyulur.
  3. Tavanın içerisine soğanlar alınır kavrulur, kavrulduktan sonra kıyma eklenir pişirilir.
  4. Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur, biber eklenir. En son baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
  5. Kızartılan patatesler tepsi içerisine dizilir, kıymalı harç ile doldurulur.
  6. Bir kabın içerisine su, salça ve tuz alınır güzelce karıştırılır ve patateslerin üzerine gezdirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200°fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Patates Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi

Patates Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 dilim ufalanmış ekmek
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 er tutam tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 er tutam tuz ,kekik ,pulbiber
Püresi için;
  • 5 adet patates
  • 1 cimdik tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Patates Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için malzemeleri bir kaba alarak iyice yoğuralım.
  2. Yarım saat dinlendirip küçük yuvarlaklar halinde şekillendirelim.
  3. Diğer yandan patatesleri haşlayarak tereyağ, tuz ve karabiberi ilave edip blendırdan geçirelim.
  4. Şekil verilen köfteleri kızartalım. Onlar kızarırken sosu için kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayarak tavamıza alalım.
  5. Erimeye başlayınca diğer malzemeleri de ekleyip kavuralım.
  6. Hazır olan sosun içerisine kızarttığımız köfteleri alarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Servis tabağına önce patates püresini alarak çizikler atalım sonra soslu köftemizi alarak servis edelim. İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun😊

Cevizli Ispanak Borani Tarifi

Cevizli Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday
  • 3 yemek kaşığı nohut
  • Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Cevizli Ispanak Borani Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba 😊
Çok çok lezzetli, bol vitaminli ıspanak borani 👍 🥬
  1. Ispanaklar doğrayıp iyice yıkanır ve süzülür.
  2.  Buğday ve nohut pişirilir.
  3. Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda kavrulur ve içine süzülmüş ıspanak eklenir.
  4. Buğday, nohutlar ve baharatlar eklenerek suyu bitene kadar pişirilir.
  5. Tuz ilavesi yapılarak ocağın altı kapatılır ve soğutulur.
  6. Yoğurda tuz, ezilmiş sarımsak ve soğumuş ıspanak ilave edip karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  7. Tereyağında pul biber ve kırmızı biber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun

Ezogelin’in En Nefis Hali (Aşırı Kolay) Tarifi

Ezogelin’in En Nefis Hali (Aşırı Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 adet bulyon
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, kimyon, pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Ezogelin’in En Nefis Hali (Aşırı Kolay) Tarifi Yapılışı

Çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir çorba tavsiye ederim
1. Patates, soğan ve havucu soyup. Yıkayıp, sarımsağı da bıçakla ezip, hepsini rondodan geçiyoruz
2. Düdüklü tenceremize yağlarımızı koyup ocağımızı açıyoruz, 1 yemek kaşığı unu biraz kavuşmaya başlıyoruz.
3. Kokusu çıkınca, hemen, rondodan geçtiğimiz sebzeleri ekliyoruz.
4. Salçalarımızı, bulyon ve baharatlarını koyuyoruz.
5. Bulgur ve pirinci yıkayıp ekliyoruz. Yedi su bardağı kaynar suyu ekliyoruz.
6. Düdüklüyü kapatıp, önce yüksek ateşte, sonra, düdüğünü indirip kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
7. Ocağımızı kapatıyoruz, Havası çıkınca düdüklü tenceremizi açıyoruz
Suyunu kontrol ediyorum, gerekirse İsteğe bağlı kaynar su ilave edip limonla servis yapıyoruz,
Afiyet olsun 🌺