Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi

 

Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık
  • Un

    Gofret Kurabiye (Bu Zamana Kadar Yediğiniz En Kıyır Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce 1. 5 su bardağı unu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavurdum.
  • Daha sonra rondodan çekilmiş fındığı ilave edip 2- 3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
  • Diğer malzemeleri bir kaba koyarak karıştırdım.
  • Daha sonra kavurduğum unu ilave ettim ve son olarak kontrollü şekilde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
  • Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp avuç içinde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aldım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembe renk alana kadar pişirdim.
  • Dilerseniz pudra şekeri veya eritilmiş çikolata ve fındık parçalarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Günlerce Çıtır Çıtır Kalan Yumurtasız Halka Tatlısı Tarifi

 

Günlerce Çıtır Çıtır Kalan Yumurtasız Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ (çeyrek su bardağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı ince irmik (yarım su bardağı
  • Çay kaşığı kadar toz tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilin 10gr

Şerbeti için gereken malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon ve ayrıca 1 buçuk yemek kaşığı limon suyu

    Günlerce Çıtır Çıtır Kalan Yumurtasız Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğuk kullanacağımız için öncelikle tatlının şerbetini yapmakla başlıyoruz bunun için tencereye tüm şerbet malzemelerini ekleyip ocağa alalım.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Şeker eridikten sonra ara ara karıştırarak üzeri açık bir şekilde şerbeti 12 -15 dakika kadar orta ateşte kaynatalım.
  • Kaynatma işlemi bittikten sonra şerbetimizi kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Şerbeti birkaç saat önceden yapıp soğutursanız çok daha iyi olur hatta bir gün önceden bir de yapabilirsiniz
  • Ardından tatlının hamurunun yapımına geçelim. Bunun için orta boy bir tencereye su yağ ve balı ekleyip ocağı alalım ve suyun kaynamasını bekleyelim.
  • Su kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım ve hemen üzerine unu irmiği tarçın tuzu ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Hamuru pürüzsüz olana kadar sürekli karıştıra karıştıra toparlayalım.
  • Ardından yıldız uç takılmış krema torbasına yeteri kadar dolduralım ve hamuru sıkarak halka şekli verip hamurun ucunu birbirine birleştirelim.
  • Geriye kalan bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp kenara alalım hamura şekil verme işlemi bittikten sonra tencereye bolca yağ ekleyip iyice kızdırdıktan sonra hamurlar yavaşça çok fazla doldurmadan yağa bırakalım.
  • Altları kızarana kadar hamurları hiç dokunmayalım.
  • Kızaran hamurları diğer yüzüne çevirelim ve her yanına eşit bir şekilde kızartalım.
  • Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atalım ve bir kaç dakika şerbette batırıp çıkardıktan sonra kenara alalım. Şerbette çok fazla bekletmenize gerek yok bir iki dakika kalması yeterli geriye kalan tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım afiyet olsun

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase konserve mısır
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • İsteğe göre kuru nane
  • 3 -4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz
  • 1 adet limon suyu

    Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kırmızı pancarı ve havuçları rendeliyoruz.
  • Maydanozu ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.
  • Üzerine mısırı ilave ediyoruz.
  • Küçük bir kasede zeytin yağı ve baharatları karıştırıp üzerine limon sıkıyoruz ve servis yapıyoruz afiyet şifa olsun.

Beşamelli Brokoli Çorbası Tarifi

 

Beşamelli Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük paket brokoli
  • 1 lt su
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, karabiber

    Beşamelli Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 lt su uygun bir tencereye alınıp kaynatılır.
  • Sonrasında yıkanmış küçük parçalara ayrılmış brokoli ve tuz eklenerek haşlamaya bırakılır.
  • Pişme seviyesi çatalla kontrol edilir.
  • Tamamen yumuşadığında kapatılır ve blenderdan geçirilir.
  • Beşamel sos için yağlar eritilir.
  • Un kokusu çıkana kadar 3-4 dk kavrulur.
  • Soğuk süt eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir kapatılır.
  • Beşamel sos tencereye aktarılıp sürekli karıştırarak pişirilir.
  • İsterseniz blenderdan geçirebilirsiniz. Bu aşamada çok fazla kaynatılmaz.
  • 1-2 kez kaynayınca kapatılır ve isteğe bağlı kıtır ekmekle birlikte sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
  • 📌Kıvamı yoğun olursa sıcak su veya isteğe bağlı et suyuyla açabilirsiniz.

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi

 

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet lavaş ekmeği
  • 500 gr kemiksiz tavuk pirzola
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı süt (250 ml)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk pirzolamızı küp küp doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağımızı alalım ve üzerine tavuklarımızı ekleyerek kavuralım.
  • Bir yandan da soğanımızı, kırmızı biberimizi, yeşil biberimizi ve sarımsağımızı doğrayalım.
  • Tavuklarımızın rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim ve karıştırarak sotelemeye devam edelim.
  • Sosu için uygun bir kapta nişasta ve sütü karıştıralım, tavuklarımızın üzerine dökerek kaynamaya bırakalım.
  • Karabiber, köri, zerdeçal ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Krema kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • Lavaşlarımızın üzerine yuvarlak bir kalıp yerleştirelim. Bıçak ile keserek daire şeklinde lavaşlar elde edelim.
  • Kestiğimiz daire şeklindeki lavaşların içerisine çok olmayacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve fırın tepsisine sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Tüm lavaşlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Tüm lavaşları tepsiye dizdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tavuklu lavaşlarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

 

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo salamura yaprak

İç için;

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber (çok olmasın ama dikkat edin)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 400 gram donuk vişne
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Pişirirken;

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Vişneli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yaprakları bir kaç kez yıkayarak tuzundan arındırıyoruz. Sizin yaprağınızın tuzuna göre bu işlemi daha fazla veya az tekrarlayabilirsiniz.
  • Küçük küçük doğradığımız soğanları yarım su bardağı zeytinyağ ile beraber tencereye alıyoruz ve soğanları eriyene kadar öldürüyoruz. Sonra içine fıstığı ve kuş üzümünü ekliyoruz.
  • Biraz pişirdikten sonra pirinçini, tüm baharatları, tuzu, şekeri, limon suyunu, nar ekşisini, 1 bardak vişne suyunu ve 1,5 su bardağı suyu üzerine ekliyoruz.
  • Biraz karıştırıp kapağını kapatıp suyunu çektiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. İçinin biraz çiğ kalması gerekiyor. İçimiz ılıdıktan sonra sarmaya başlıyoruz.
  • Ben sararken fotoğrafını çekemedim ama önceki kuş üzümlü sarmamın aşamasını koydum. Tek farkı sararken iç harcını koyduktan sonra tam ortasına bir vişne tanesi koyuyoruz. Sonra sarıyoruz. 🌝
  • Sarma işlemi bittikten sonra tencereye yerleştirip, aralarına biraz vişne taneleri atıyoruz.
  • Üzerine 1 su bardağı vişne suyu, 1,5 su bardağı su ekliyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz serpiyoruz. Biraz da zeytinyağını gezdirip üzerine tabak kapatıp pişiriyoruz.
  • Yaprak piştikten sonra altını kapatıyoruz. Ben yaklaşık yarım saat pişirdim. Bu arada ben yazdan yaptığım vişne suyunu kullandım elinizde varsa siz de öyle yapabilirsiniz.

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi

 

Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı ucu ile toz karanfil
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı un (bardak 200 ml)
  • Yarım portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Muhallebili Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpın.
  • Ardından sıvı yağ̆ ile sütü ekleyip tekrar çırpın.
  • Üzerine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Kek kalıbına yağlı kağıt koyun. (yağlı kağıt yoksa kalıbı yağlayıp unlayabilirsiniz. ).
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. (eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa 150 derecede pişirin. ).
  • Kek pişerken muhallebisi için bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynanaya kadar sürekli karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Keki fırından aldıktan sonra onu da soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki ikiye bölün.
  • Hazırladığınız kremayı mikser ile çırpın.
  • İkiye böldüğünüz kekin arasına kremanın yarısını döküp düzeltin.
  • Kekin üzerinde kabaran kısım varsa orayı düzleyerek kesin.
  • Kalan kremayı da üst katmana döküp düzleyin.
  • Üzerine biraz hindistan cevizi serpip 3-4 saat dolapta dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsunnn🧡

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

  Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk budu 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde) 1 ta...