Kayısı Reçeli Az Kurutulmuş Kayısıdan Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 ölçü kayısı
  • 1 ölçü şeker
  • 1 ölçü su
  • 1 limonun suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Kayısı reçeli aslında soyulup, kirece yatırılarak yapılır. Böylece reçelin içinde kayısılar dağılmaz. Bu yöntem bana çok doğal gelmediği için farklı arayışlardaydım ve sonunda bu yöntemi buldum.
  • Bu yöntem sayesinde kayısıların tadı ve aroması kaybolmuyor. Efsane bir lezzet oluyor.
  • Tam olgunlaşmamış ve yumuşamamış kayısılar çekirdekleri çıkartılarak dörde bölünür. Güneşte iki gün hafifçe kurutulur.
  • Kayısılar 6 kase oldu aynı kaseyle ölçü almaya başladım.
  • Şerbet için kayısılar kadar su ve şekeri (Benimki 6 kase su ve 6 kase şeker) tencereye koyup pişirelim.
  • Şerbet koyulaşınca kayısıları ekleyelim pişirmeye devam edelim.
  • Pişmeye yakın bir limonun suyunu ekleyelim (Kayısı miktarı az ise yarım limon ekleyin)
  • Koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp üzerini tülbentle örtelim güneşte birkaç gün bekletelim.
  • Kıvamını alınca kavanozlara dolduralım.
  • Reçelin pişme aşamaları ile ilgili videoyu aşağıya ekledim. Afiyet olsun.

Baharatlı Patates Kavurma Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet büyük boyutta patates
  • 1/2 (yarım) kapya biber (İsteğe bağlı ekstra yeşil biber de kullanabilirsiniz)
  • Kaşar peyniri 25-30 gr (Ben az koydum siz dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz )
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp doğradıktan sonra az yağ ile kapaklı tavada kavuruyoruz.
  • Doğradığımız kapya biberi ekliyoruz (Ekstra olarak yeşil biber de kullanabilirsiniz)
  • Biberler ve patates tamamen kavrulduktan sonra baharatları ekliyoruz.
  • En son üzerine kaşar peynirimizi koyup, kapağını kapatıp, kaşarlar erdikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

Sebzeli Mini Sosis Tarifi

 



Malzemeler

  • 20 tane mini sosis
  • 1 adet soğan
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber – tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 fiske kekik
  • Maydanoz

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan ve biberleri jülyen doğrayalım.
  • Sosisleri uzunlamasına 4e keselim.
  • Domatesin kabuğunu soyup küp küp keselim.
  • Tavanın içerisine tereyağ ve sıvı yağı kızdıralım.
  • Üzerine soğanları ve biberleri ilave edip bir güzel kavuralım.
  • Ardından sosisleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • En son salçayı domatesi baharatları ilave edip 2-3 dakika karıştıralım ve yarım su bardağı koyup 1 dakika daha karıştıralım.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. 💖Afiyet olsun 💖

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi

 



Malzemeler

  • 250gr tereyağ veya margarin (yumuşak olmalı)
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3.5 su bardağı elenmiş un

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzeme yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş yedirerek ekleyelim ele yapışmayan bir kıvamı olucak.
  • Daha sonra portakal büyüklüğünde bezeler alıp şerit yapalım ve çatalla üzerine şeklini verip keselim.
  • 160° önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim benim kurabiyelerim 20 dakikaya yakın pişti hemen pişiyorlar (dikkat edin kızarmayacak beyaz kalıcak )
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım ve pudra şekeri ile servis edelim.Afiyet olsun.
  • Tarifimi ayrıntılı izlemek için youtube kanalımdan izleyebilir ve ücretsiz abone olabilirsiniz ❤️.

    • Herkese selamlar bugün sizlere lezzetli pastane usulü un kurabiyesi yaptım deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun

Glutensiz Kedidili Pasta Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 175 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik glutensiz un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Çikolata sos

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 80 gram çikolata
  • 9 adet glutensiz kedi dili bisküvi

    Nasıl Yapılır?

  • Kedidili bisküvileri minik minik bölelim uygun bir tepsiye alalım.
  • Ardından tereyağını eritelim unu ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  • Daha sonra süt ve şekeri ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ekleyelim ve bisküvilerin üzerine aktaralım karıştıralım.
  • Bir kenara alalım.
  • Daha sonra çikolata sos için çikolata hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.
  • Önce çırpalım daha sonra ocağa alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Koyulaşan sosu ocaktan alıp çikolatasını ekleyip çırpalım ve tatlımızın üzerine aktaralım.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Glutensiz Perişan Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram margarin yada tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • Glutensiz un
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı iri kırılmış fındık veya ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

     Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumuşacık tereyağı ile şeker çırpılır.
  • Yumurta eklenip tekrar çırpılır.
  • Sıvıyağ eklenip son kez çırpılır.
  • Kabartma tozu ve un eklenip yoğurulur.
  • En son çikolata, üzüm ve fındık eklenip karıştırılır.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • İsteğe göre soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Karadut Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg karadut
  • 4 su bardağı toz şeker (680 g)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Karadutları yıkayarak suyunu süzelim ve bıçak yardımı ile sap kısımlarını keselim.
  • Bir tencereye alalım, üzerine toz şeker ekleyerek 5 saat bekletelim. Bu sürede şekerler yavaş yavaş erimeye başlar.
  • Ardından tencerenin kapağını açalım, karıştırdıktan sonra ocağa alarak orta ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbeti reçel kıvamı almaya başlayıncaya kadar kaynatılır.
  • Reçelimiz kaynamaya başladığında kaşık yardımı ile üzerindeki köpükleri alalım. Dutların erimemesi için çok uzun süre kaynatılması önerilmez (yaklaşık yarım saat). Bu arada dutların dağılmaması için de çok fazla karıştırmamaya, karıştırırken de dikkatli olmaya özen göstermelisiniz.
  • Yarım saat kaynayan reçelin içerisine limon suyu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  • Kaynar halde kavanoza boşaltılıp kapağını sıkıca kapatalım. Afiyet olsun!

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...