Wafer Balls Tarifi

 

Malzemeler

Dış katmanı için

  • 1,5 paket hoşbeş (büyük boy istediğiniz gofretide kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

İç dolgusu için;

  • Sürülebilir çikolata

Dış kaplaması için;

  • 200 gram civarı sütlü çikolata
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı

    Nasıl Yapılır?

  • Gofretleri rondodan geçiriyoruz. Kaseye alıyoruz miktarı arttırabilirsiniz.
  • Üzerine sürülebilir çikolata ekleyip karıştırıp hamur olmasını sağlıyoruz.
  • Yuvarlak yapıp ortasını açıyoruz tekrar sürülebilir çikolata ekliyoruz kapatıyoruz.
  • Bunu hepsine yaptıktan sonra yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Bu aşamada çikolataları eritiyoruz.
  • İçerisine fındık kırığı ekliyoruz.
  • Topları buna batırıp kaplıyoruz dolapta biraz dinlendirip servise sunuyoruz afiyet şeker olsun 

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 tatlı kaşığı pekmez
  • Kavrulmuş susam ve çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç malzemeleri ekleyip iyice elimizle birbirlerine karıştıralım. Ardından kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Suyu pekmez ile karıştıralım hamurdan parçalar alıp, yuvarlayalım. Önce pekmezli suya ardından da susam ve çörek otu karışımına bulanıp, yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırın da pişirelim. Şimdiden afiyet şifa olsun 🥰
  • Not:Kurabiyelerinizin fazla kalanını piştikten sonra bir saklama kabında muhafaza edip, buzdolabına koyarsanız allahın izniyle hiç bayatlamıyor hatta yapıp derindondurucuya atıyorum biri geldiğinde saklama kabından dilediğim kadar alıp, ikram ediyorum tercih sizin )

Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet mor lahana ( 2kg kadar)
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 adet limon suyu
  • 10-12 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 su bardağı sirke
  • 3 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanalarımızı ince ince keselim ve ılık suyla iyice yıkayıp suyunu süzelim. Üzerine tuzumuzu ilave ederek 5 dakika kadar yavaş yavaş ovalım ve 15 dk kadar bekletelim.
  • Sirke ve suyumuzu bir kapta karıştıralım. Sarımsak ve maydanozlarımızı temizleyip yıkayalım.
  • Uygun bir kavanoza lahanalarımızı doldurup, üstüne sarımsak ve maydanoz koyalım. Son olarak sirkeli suyumuzdan üzerini geçecek şekilde dolduralım.
  • Kavanozlarımızı kapatmadan üzerine streç film gerdirip kapağını hava almayacak şekilde kapatalım. Bir kaç dakika kavanozları çalkalayalım. Serin ve karanlık bir yerde 7 gün bekletelim. Enfes turşumuz tüketilmeye hazır👩🏻‍🍳 Afiyet olsun 

Dışı Çıtır İçi Sulu Çi Börek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1-2 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamurunu hazırlayalım.
  • Bir kaba 3 su bardağı unu ilave edelim ,üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karıştıralım.
  • Ortasına çukur açıp 1 yemek kaşığı sirke,2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardağı ılık su ilave edelim.
  • Ele yapışmayan orta sertlikte hamur yoğuralım.
  • Hamurun üstünü temiz bir bez ile örtelim ve iç hazırlamaya geçelim.
  • Kıymayı bir kaba alalım,üzerine robottan çektirdiğimiz kuru soğanları ilave edelim,tuz ve karabiber. Hepsini güzelce karıştıralım.
  • Hamurun 10-15 dakika dinlenmesi yeterli.
  • Hamuru eşit ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara bölelim.
  • Tezgahta hamuru açalım ,yarısına iç harcından az alıp ince bir tabaka halinde kıymayı yayalım,hamur işe üstünü kapatıp kenarları çatalla bastıralım.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Sıcak servis edelim.
  • Bu ölçülerden 18-20 adet çıkıyor.

Örgü Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • Aldığı kadar un yaklaşık 1,5 kg

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp beze yapıyoruz.
  • Bezelerimizi tezgahın üzerinde kıvırarak uzun şekilde yuvarlıyoruz .
  • 3 eşit parçayı örgü şeklinde örüp pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonrada 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Pamuk Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta (Küçükse 4 kullanın)
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un (Tepeleme)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt (250 ml)

Üzeri için

  • 1 paket çikolata sos
  • 2 su bardağı süt (200 ml lik bardak kullandım)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz iyice karıştırıp daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz.
  • Sıvı yağ ile yağlanmış kare borcama döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece de pişiriyoruz.
  • Kekimiz çıktıktan sonra her tarafına eşit gelecek şekilde süt ile ıslatıyoruz.
  • Bu arada çikolata sosu 2 su bardağı sütle hazırlıyoruz. Çikolata sosumuzu sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pastamızın üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz. Ben hiçbir şekilde spatula kullanmadım.
  • Borcamı ileri geri sağ sol yaparak yaydım,.
  • Üzeri için bir kase hindistan cevizine,1 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırdım,fazla kakakoyu eledim.
  • Daha sonra pastanın tamamını kaplayacak şekilde serptim deneyecek olanlara afiyet olsun.
  • ***çikolata sos,toz halinde evde pişirilerek yapılan sostan.

Elmalı Havuçlu Kurabiye (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

İç harcı için;

  • 2 havuç rendesi
  • 2 elma rendesi
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tepeli çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harçtan başlayalım. Uygun bir tavaya gerekli malzemeleri ekleyip karıştıralım ve ilk başta suyunu salıp ardından tamamen suyunu çekene kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım soğusun.
  • Hamurumuz için yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine azar azar un ilave edip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım artık başlayabiliriz.
  • İki yağlı kağıt arasına hamurdan iri bir parça alıp merdane yardımıyla ince açalım ufak ağızlı bir bardak ile (kahve su bardağı kullandım) yuvarlak şekiller çıkartalım.
  • Üzerlerine tepeli tepeli olacak şekilde iç harçtan koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzeri için yine hamuru açalım yuvarlaklar çıkartalım.
  • Tam ortalarından bıçakla (+) şeklinde kesik atalım ve üzerlerine kapatalım etrafından hafif bastırarak sabitleyin.
  • 180 derece ısınmış fırında renk alana kadar pişirelim fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun.
  • Not:

    1-Kesinlikle iyi ısınmış fırına koyalım kurabiyeleri.

    2-Tam ısınmamış fırında hamur yayılır.

    3-Çok kalın yapmamaya ve dışı güzel renk alana dek pişirmeye özen gösterelim.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...