Ispanaklı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi

 

Ispanaklı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Ispanaklı harcı için;

  • 250-300 gr kıyma
  • Sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gr ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanaklı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup yıkayın.
  • Yarım santim kalınlığında dilimleyin.
  • Büyük kare borcama dizin sıvı yağ döküp tuzlayın.
  • 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
  • Ispanaklı harcı için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun üzerine sıvı yağ ekleyip soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Biberleri de ekleyip karıştırın havucu da doğrayıp ekleyin.
  • Kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ilave edip karıştırın.
  • Doğranmış ıspanağı ekleyip solana kadar pişirin.
  • Son olarak tuz ve baharatları ve suyu ilave edip karıştırın.
  • 2-3 dakika daha pişirin ocaktan alın.
  • Pişen patatesi fırından çıkarıp üzerine ıspanaklı harcı döküp yayın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.

Çok Lezzetli Sebze Çorbası Tarifi

 

Çok Lezzetli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Çok Lezzetli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın ve 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve tereyağını da ekleyip soğanı biraz kavurun .
  • Daha sonra havucu çok küçük bir şekilde küp küp doğrayın onu da soğanla beraber pişirelim.
  • Havuçlar yumuşayınca küçük küçük küp doğranmış patatesi de ekleyin onu da 3 dk kadar kavurun .
  • Daha sonra kabağıda diğerleri gibi küçük doğrayıp ekleyin karıştırın.
  • Ununu da ekleyip biraz kavurun, ardından suyunu ekleyin güzelce karıştırın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca sütünü de ekleyin .
  • Tüm sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra ocağın altını kapatın ,bir küçük tutam dereotunu ince kıyıp ekleyin, çorbamız hazırdır deneyecek olanlara afiyet olsun.

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtamızı ve şekeri derin bir kaba alıp karıştıralım.
  • Sıvı yağ ,kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip bir spatula yardımı ile iyice karıştıralım hiç topak kalmayana kadar karıştırmaya devam edelim (topak kalmaması önemli)
  • Hazırladığımız karışımın üzerini streç ile kapatıp 1 saat buzdolabında bekletelim.
  • Buzdolabında beklettiğimiz karışımı çıkaralım 1 yemek kaşığı alıp (ölçümüz ) yuvarlayalım ve bolca pudra şekerine batıralım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece alt üst fırında 10 dakika pişirelim.
  • Not:Ben fırın tepsisine dizilen kurabiyelerimi fırına. Göndermeden üzerine biraz daha pudra şekeri serpiştiriyorum. 2 kez pudra şekerine bulamış oluyorum daha güzel oluyor.

    Afiyet olsun 

Mantar Sote Tarifi

 

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kültür mantarı
  • 1-2 adet kapya biber ️
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kajun baharatı

    Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları temizleyip limonlu suda bekletilir daha sonra soğanlar sıvı yağ ile kavurulur.
  • Kapya biberi eklenerek sotelenir, daha sonra domatesler eklenir salçası eklenir tencerenin kapağı kapatılır 2-3 dk kavrulur.
  • Yıkanmış mantarlar eklenir ve suyunu salana kadar pişirilir eğer sulu seviyorsanız 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz ben eklemiyorum baharatları ve tuzu atılarak 10-15 dk pişirilir.

Çilekli Pankek Tarifi

 

Çilekli Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağından biraz az un kullandım

Üzeri için;

  • 5-6 tane küçük doğranmış çilek

    Çilekli Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba un dışındaki malzemeleri alıp çırpalım. Üzerine azar azar ununu ilave edelim çok sıvı veya çok katı olmayacak bir harç hazırlayalım.
  • Tavayı ilk sefer için sıvı yağla bir parça yağlayıp ardından hazırladığımız harçtan dolu dolu birer kaşık aralıklarla koyalım, üzerine çilek serpiştirelim.
  • Pankeklerin üzeri göz göz olunca spatula ile diğer tarafını çevirelim, pişen pankeklerimiz hazır. Afiyet olsun.

Patatesli Peynirli Sufle Tarifi

 

Patatesli Peynirli Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

    Patatesli Peynirli Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, doğrayarak tuzlu suda haşlayalım. Patatesler haşlandıktan sonra bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine süt ve tereyağını ilave edelim.
  • Yumurta sarılarını ilave edelim.
  • Kaşar peyniri rendesi, kabartma tozu ve baharatlarını ekleyelim. Hepsini karıştırarak püre haline getirelim.
  • Yumurtanın beyazlarını bir fiske tuz ile köpürtene kadar çırpalım. Köpük halindeki yumurta beyazlarını da patatesli karışıma yedirelim. Sufle kabına pay edip 200 c° fırında. 20-25 dk pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim. Aynı sufle gibi bekledikçe kabarıklığı sönebiliyor, hemen tüketecek şekilde ayarlamanızda fayda var 🫶.

Soğanlı Çorba Tarifi

 

Soğanlı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy soğan (180 gr)
  • 6-7 adet yeşil soğan (80 gr)
  • 10 diş sarımsak
  • 2 orta boy patates (300 gr)
  • 100 ml krema
  • 400 ml su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Soğanlı Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize yağımızı dökelim. Minik olacak şekilde doğradığımız soğanları tenceremize alıp 2 dakika kadar kavuralım.
  • Ardından sarımsağı koyalım ve karıştıralım. Patatesi de ekleyelim ve 1 dakika kadar sonra kremamızı ve suyumuzu döküp malzemelerimiz yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen çorbamızı blender ile iyice çekelim. Son olarak tereyağımızı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım (su miktarını zevkinize göre artırabilirsiniz)
  • Bir tavada yağla beraber minik olarak doğradığınız ekmekleri kızartarak çorbanın yanında servis edebilirsiniz (çok lezzetli oluyor lütfen deneyin)
  • Afiyet olsun

Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi

  Güveçte Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 250 gram taze kadayıf 100 gram margarin İçi için; 1 kase kırılmış ceviz Şerbeti için; 2 su ...