Velibah Tarifi

 

Velibah Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak zevkinize göre)
  • Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

  • Tereyağ 

    Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi haşlayalım.
  • Haşlandıktan sonra pürüzsüz olarak şekilde ezelim.
  • Soğanı rendeleyip tavaya alalım yağ ilave edip biraz kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Kavrulduktan patates ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dk mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • İç harcı da aynı şekilde beze boyutunda yuvarlayalım.
  • Bezenin birini pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortasına patates harcını koyalım ve fotoğraftaki gibi kapatalım.
  • Daha sonra bastırmadan çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Her iki tarafa da tereyağı sürelim.

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba ana malzemeleri;

  • 1 yemek tabağı ince doğranmış ıspanak
  • 1 havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Toz pulbiber 

    Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncecik doğradığımız soğanımızı yağımızda biraz kavuralım.
  • Rengi dönünce havucumuzu ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar havucumuzu kavuralım.
  • Ardından rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyelim ve iki tur karıştırıp incecik doğradığımız ıspanağımızı ilave edelim.
  • Ispanaklarımızda yumuşayınca suyumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatarak çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpalım.
  • Kaynayan çorbamızın suyundan terbiyemize ekleyerek terbiyemiz ılıdığı zaman karıştırarak çorbamıza ilave edelim.
  • Sürekli karıştırarak çorbamızı kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tuzunuzda ilave edelim iki taşım daha kaynatarak altını kapatalım.
  • Üzerine hazırladığımız sosumuzu dökelim ve servise sunalım.

Fırında Köfte Patates Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 4-5 adet domates

Köftesi için

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu yoksa ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su (İsteğe bağlı arttırabilirsiniz)
  • Tuz

    Fırında Köfte Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun sonra yuvarlak şekil verin.
  • Sebzeleri de yuvarlak olacak şekilde tırtıklı bıçakla kesin.
  • Sonra sırasıyla borcama dizin.
  • Sosu için sıvı yağda salçayı kavurun.
  • Ardından su ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Sonra üzerlerinde gezdirin.
  • En son yağlı kağıt ile güzelce üstünü kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190° fırında pişirin fırından almadan 10-15 dakika önce yağlı kağıdı alın ki üstü kızarsın
  • Sonra sıcak sıcak servis edin 

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi

 

Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kuzu gerdan
  • 2 tane kapya biber
  • 2 adet patlıcan
  • 4 -5 adet köy biberi
  • 5-6 tane minik baby patates
  • 7- 8 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Sebzeli Gerdan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İki yemek kaşığı sıvı yağımızı tenceremize alalım. Ben döküm tava kullandım varsa mühürleme işleminizi döküm tavada yapın.
  • Yağ ve tencere kızınca gerdanları tavaya dizdim ve her iki yüzünü mühürledim. 3 er dakika.
  • Baby patatesleri güzelce yıkadım kabuğuyla attım mühürlenen etin üzerine patlıcanı biraz iri doğrayın pişme esnasında ezilmesin.
  • Patlıcanı ilave ettim.
  • Kapya biberleri ,arpacık soğanı ,sarımsakları ,köy biberlerini de ilave edip güzelce karıştırdım biraz soteledim
  • Bir yemek kaşığı tatlı biber salçamızı da ilave ettim tuz ve baharatları da ilave ettim.
  • Sonrasında fırında pişirme yapacağımız tepsimize pişirme kağıdını serdim.
  • Üzerine sebzeli gerdan yemeğimizi döktüm.
  • Bir kaşık tereyağını minik minik yemeğin üzerine ilave ettim.
  • Bir çay bardağı kaynar suyumuzu da ilave ettim.
  • Islatılmış pişirme kağıdıyla üzerini kaplayıp 180 derecede alt üst ayarda ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika üzeri kapalı pişirdim.
  • Son on dakikada üzerini açarak kızarmasını sağladım. Yani fırında tutma süremiz 1 saat 30 dakika. Yemeğimiz hazır. 

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4 su bardağı un

Süslemek için

  • Pudra şekeri

    Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba un, kabartma tozu, vanilya hariç geri kalan malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Homojen hale gelince kabartma tozu, vanilya ve unu kontrollü şekilde ekleyelim.
  • Hafif ele yapışır kıvam olacak.
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye şekil verip dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı alt üst ayar fırında altları pembeleşene dek pişirin.
  • Fırından alınca soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya da batırıp süsleyebilirsiniz.

Sebzeli Mercimek Çorbası (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi

 

Sebzeli Mercimek Çorbası (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane küçük havuç
  • 1 tane küçük patates
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • Tuz

Meyanesi için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un tepeleme

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber (Silme)

    Sebzeli Mercimek Çorbası (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye yıkadığımız mercimeği alalım.
  • Yıkayıp soyduğumuz soğanı dört parçaya keselim yine yıkayıp soyduğumuz havuç ve patatesi de küpler halinde doğrayıp tencereye ilave edelim.
  • Üzerine 7 su bardağı su ilave edip ocağa alalım ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra blenderdan geçirelim.
  • Diğer tarafta uygun bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı alalım.
  • Bir yemek kaşığı un ilave edip kokusu çıkıncaya kadar 2 -3 dakika kavuralım.
  • Hazırladığımız meyaneyi çorbaya ilave edip topaklanmaması için karıştırmaya devam ederek çorbayı bir taşım kaynatalım gerekirse kıvamına göre su ilave edelim.
  • Tuzu da ilave edip ocağın altını kapatalım.
  • Sos için uygun bir kaba zeytinyağını alalım hafif ısıtalım kırmızı toz biber ilave edip karıştıralım sıcak.
  • Çorbayı kaseye alıp üzerine sostan gezdirerek servis edelim.

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Tatlı, Çayın Yanına İkramlık ) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Tatlı, Çayın Yanına İkramlık ) Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için malzemeler:

  • 4 orta boy tatlı elma
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı su

Hamur için malzemeler:

  • 200 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Su bardağı 200 ml

Çay bardağı 125 ml 

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Tatlı, Çayın Yanına İkramlık ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için elmaları soydum, ve rendeledim.
  2. Tavada şeker, tereyağ ve elmayı iyice suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirdim.
  3. Nişasta ve suyu karıştırıp harcın içine aktardım ve iyice karıştırarak suyunu çektirdim, ocağın altını kapattım.
  4. Tarçını ekledim iyice karıştırdım.
  5. Cevizi de ekleyip birkaç tur karıştırdım soğumaya bıraktım.
  6. Hamur için un hariç bütün malzemeleri derin kapta iyice karıştırdım.
  7. Unu ekledim hızlıca yoğurdum ( hamur yoğurdukça cıvıklaşır ve un katmak gerekmesin diye hızlıca yoğurdum).
  8. Hamurdan bir parça kopardım, elimde rulo şekli verdim.
  9. Elime yapışmadan şekil aldı ve böylece hamurun kıvamını test etmiş oldum.
  10. Hamuru 4 parçaya bölüp beze yaptım ve dolapta 1 saat dinlendirdim.
  11. Bezeleri 2 katlı streç filmin arasında oklava ile açtım ve su bardağı ile keserek şekil verdim. (hamuru oklavayla açmak istemezseniz ceviz kadar ya da cevizden bir tık büyük parçalar kopartın, elinizle açın şekil verin).
  12. Bardakla şekil verdiğim hamurların arasına harçtan koydum ve şekil verdim.
  13. Önceden ısınmış 160 derece fanli ayar fırında 40-45 dk pişirdim.
  14. Fırından çıkardım iyice soğumasını bekledim (fırından ilk çıktığında biraz yumuşak oluyor sogudukca kıvam alıyor).
  15. Ben bu malzemelerden 34 adet kurabiye elde ettim.
  16. Soğuyan kurabiyeleri pudra şekeri ile servis ettim.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...