Vişneli Çikolatalı Sufle Tarifi

 

Vişneli Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 75 gr.
  • 2 adet yumurta
  • 1/2su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Bir fiske tuz
  • 1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne

    Vişneli Çikolatalı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve çikolatayı bir kâseye alalım benmari usulü veya ısıtılmış fırında eritip karıştıralım.
  • Yumurtaları derin bir kapta toz şekerle beraber iyice çırparak köpürtelim.
  • Diğer tarafta erittiğimiz çikolata ve tereyağ karışımını ( çikolata ve tereyağı çok sıcak olmasın hatta soğusun ki yumurtaları pişirmesin) ve sütü çırptığımız karışıma ekleyelim.
  • Tekrar karıştıralım daha sonra un kakao ve bir fiske tuz ekleyelim.
  • Sufle kaplarını fırça yardımıyla yağlayalım.
  • Kek harcından birer yemek kaşığı herbirine koyalım( 4 sufle kalıbı).
  • İkişer üçer vişnelerden paylaştıralım üzerlerine tekrar kek hamurundan dökerek harcımızı bitirelim.
  • En üstlerine ikişer tane daha vişne koyalım.
  • 180°ısıtılmış fanlı ayarlı fırına gönderelim.
  • 10-12 dk. Sonra fırından çıkaralım pudra şekeri serpelim.
  • Nefis çikolatalı vişneli suflelerimiz hazır.

Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi

 

Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü

Marinesi için;

  • Zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber

Sebzeli harç için;

  • 10 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri jülyen olacak şekilde doğrayalım.
  • Tavaya biraz sıvı yağ alıp soteleyelim.
  • Sarımsakları ve mantarları ekleyip sotelemeye devam edelim.
  • Ardından baharatları ekleyelim.
  • Bir yandan beşamel sosu için tavaya tereyağını alıp eritelim.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sütü ekleyip bir yandan topaklanmaması için karıştıralım.
  • Kaynayıp kıvam alınca tuzu ve karabiberi atalım.
  • Sosun yarısını sebzelere ekleyip karıştıralım.
  • Tavukların enlemesine keselim.
  • Ardından biraz zeytinyağı,toz kırmızı biber ve karabiber ile harmanlayalım.
  • Ardından döverek inceltelim.
  • İncelttiğimiz tavukların uç kısımlarına iç harcından koyup saralım.
  • Borcama yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirelim.
  • Pişmeye yakın fırından alıp kalan beşamel sosunu üzerlerine paylaştırıp kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırınlayalım.

Cevizli Sucuk (Orcik) Tarifi

 

Cevizli Sucuk (Orcik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram ceviz
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi

    Cevizli Sucuk (Orcik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cevizleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp kurulayalım.
  • Ardından ipe dizelim.
  • Tavaya geri kalan malzemeleri alıp pürüzsüz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayıp göz göz olunca cevizleri bulayalım ve bir kıyafet askısına birbirine değmeyecek şekilde bağlayalım.
  • İsterseniz biraz kuruduktan sonra tekrar kalan harca bulayabilirsiniz. Ya da kalan harcı yağlı kağıda yayıp ceviz serperek pestil yapabilirsiniz.
  • Oda sıcaklığında 3 günde kuruyorlar. Yinede ortam sıcaklığına göre süre uzayıp kısalabilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Çift Hazneli Airfryer'da Kıymalı Sarıyer Böreği ve Cake Pops Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Kıymalı Sarıyer Böreği ve Cake Pops Tarifi İçin Malzemeler

Börek İçin;

  • 10 adet baklavalık yufka

Börek Sosu İçin;

  • 50 g tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Kıymalı Harç İçin;

  • 200 g kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet küçük soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Cake Pops İçin;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 100 ml krema

Üzeri İçin;

  • 80 g sütlü çikolata
  • 30 g beyaz çikolata

    Çift Hazneli Airfryer'da Kıymalı Sarıyer Böreği ve Cake Pops Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı Sarıyer böreğinin iç harcı için tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanları soteleyelim.
  • Soğanlar yeteri kadar sotelenip pembeleştiğinde üzerine kıymayı ekleyelim ve rengi dönene kadar kavuralım.
  • Son olarak tuz, baharatları ve kuş üzümünü ekleyip 1-2 dakika daha kavurarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Sosu için uygun bir karıştırma kabına eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  • Yufkamızdan bir tanesini tezgaha alalım. Fırça yardımı ile her yerine sostan sürelim.
  • Üzerine tekrar yufkadan alalım ve soslayalım. Toplamda 5 adet yufkayı aralarına sos sürerek üst üste yerleştirelim.
  • Son katın üzerine sostan sürmeden kenar kısmına kıymalı harç yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
  • Daha sonra “U” şeklini verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp şekillendirdikten sonra airfryer’ın ana haznesine alalım. Üzerlerine kalan sostan sürelim.
  • Cake pops kek harcı için karıştırma kabında şeker ve yumurtayı çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Kuru malzemeleri de ekledikten sonra son kez çırpalım ve kek harcını pişirme kağıdı serdiğimiz airfryer’ın yan haznesine alalım.
  • Börekleri 180 °C’de 20 dakika, keki 160 °C’de 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen böreği dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.
  • Soğuyan keki ise elimizle parçalayıp geniş bir kâseye alalım.
  • Üzerine kremayı ekleyip karıştırarak toplar yapalım. 10 dakika kadar dolapta dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen kek toplarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batıralım ve çikolatanın donması için dinlendirelim.
  • Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile üzerini süsleyelim ve servis edelim.

Etimekli Közleme Tarifi

 

Etimekli Közleme Tarifi İçin Malzemeler

  • Etimek
  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Toz biber

    Etimekli Közleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan,biber ve soğanı közleyelim.
  • Ardından ince ince doğrayıp kaseye alalım.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Tepsiye etimekleri dizelim.
  • Közlemeyi üzerine yayıp sarımsaklı yoğurdu üzerine dökelim. Eşit şekilde yayalım.
  • Tavaya 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ alıp toz biberi ekleyelim.
  • 2-3 dakıka kızdırıp salatanın üzerine yayalım. Afiyet olsun.

Sodalı Çıtır Börek Tarifi

 

Sodalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç malzemesi;

  • 5-6 orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzerine :

  • Yumurta sarısı

    Sodalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlayarak bir ezici yardımıyla ezelim.
  • Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağ da kavurup salçayı ekleyelim.
  • Salçada kavrulduktan sonra içine patatesleri ilave edelim içine tuz ve diğer baharatları ekledikten sonra bir kaç dakika kavurup ocağı kapatalım.
  • Sos için verdiğim malzemeleri güzelce çırpalım.
  • Bir adet yufkayı 4 e bölelim.
  • Bir parçayı alıp üzerine sostan sürelim.
  • Üzerine ikinci parçayı alıp onada sostan sürelim.
  • Geniş tarafına iç malzemeyi koyup rulo yapalım. Fotoğraftaki şekli verelim.
  • Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım.
  • Bir yufkadan 2 börek oluyor.
  • Üzerlerine kalan sosun içine bir yumurta sarısı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • 190 derece fırında kızarana kadar kontrollü şekilde pişirelim.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...