Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi

Ispanak Yatağında Köfte Tarifi İçin Malzemeler 1 küçük bağ ıspanak 1 tane soğan 1 yemek kaşığı domates sos 1 tatlı kaşığı salça Tuz ,pulbiber kimyon 3 yemek kaşığı sıvı yağ Köftesi için 200 gr kıyma 1 küçük yumurta 1 küçük soğan 2 yemek kaşığı galeta unu Tuz ,biber kimyon Üzerine Domates sos Kaşar Salçalı sos 1 tatlı kaşığı salça 1 küçük çay bardağı su Tuz Ispanak Yatağında Köfte Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim Öncelikle ıspanaklı harcı yapalım.Tencereye sıvı yağ koyalım. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım. Ardından sos ve salçayı da koyalım. Doğradığımız ıspanakları, tuz ve baharatlarını koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım Köftesi için bütün malzemeleri kayıp yoğuralım. Yuvarlak köfte şekli verim az yağladığımız tavada arkalı önlü kızartalım Fırın kabına önce ıspanakları (üzerine ben birer dilim sucuk koydum)siz koymayabilirsiniz. Onun üzerine köfte birer tatlı k domates sos ve kaşar dökelim Ayrı bir kapta salça ve suyu karış...

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy karnabahar Sosu İçin; 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 tutam maydanoz Yarım su bardağı un Üzeri İçin; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Onlar haşkanırken sosunu hazırlayalım. Maydanozu ince doğranıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım. Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım. Daha sonra yağlanmış borcama dizelim. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim. Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alalım. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. ...

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 2,5 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı Et ya da tavuk suyu ve varsa bir parça didiklenmiş et 1 fincan tel şehriye 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un Tuz pul biber Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı Et suyunda küçük küpler halinde doğranmış patates ve ince gözde rendelenmiş havuç haşlanır. Daha sonra tel şehriye katılır bir kaç dakika haşlandıktan sonra ayrı kapta çırpılan yoğurt yumurta un haşlama suyu ile sulandırılarak tencereye katılır tuz pul biber tereyağı da eklenir. Bir kaç dakika pişirilir ve servise hazır olur.

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 küçük brokoli 1 turp, yarım karnabahar 1 ya da 2 havuç 2 tane taze soğan Kırmızı köz biber İsterseniz mısırda koyabilirsiniz Kornişon turşu Sosu için Limon, zeytinyağı, 1-2 diş sarımsak, nar ekşisi ve tuz Kış Salatası Tarifi Yapılışı Karnabahar ve brokoli küçük parçalar halinde parçalanır. Turp havuç taze soğan közbiber ve kornişon da küçük küçük doğranır. Ayrı yerde sosu sarımsak ezilip ya da rendelenerek karıştırılıp hazırlanır ve doğranmış sebzelerle karmalanır. İsterseniz mısır da ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi

Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağından bir parmak fazla yıldız şehriye 2 su bardağı arpa şehriye 8 yemek kaşığı domates sosu veya 2 büyük domates rendesi 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 su bardağı kaynar su Tuz Bol Domatesli Tane Tane Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Sıvı yağla yıldız şehriyeyi kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra arpa şehriyeyi de ilave ederek tuzunu atıp bir iki dakikada onunla kavuruyoruz. Üzerine domates ve kaynar suyunu da ilave edip kaynara çıktıktan sonra altını kısarak suyunu çekmesini bekliyoruz. Altını kapatmadan bir iki dakika önce tereyağını da ilave edip karıştırmadan pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pilavımızı karıştırarak servis tabağına alıyoruz. Tam ölçülü ve tane tane bir pilav elde etmiş oluyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi

Resim
Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet soğan 1 adet patates 3-4 diş sarımsak 1, 5 yemek kaşığı karışık salça 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, nane 1, 5 lt sıcak su Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Soğanı ve patatesi 4 e bölelim. Sarımsakları diş diş soyalım. Mercimeğimizi yıkayalım tüm malzemeleri düdüklü tencereye alalım, ben çorbayı yaparken tüm malzemeleri çiğden kullanıyorum. Tencereye koyduğumuz tüm malzemelerin üstüne sıcak suyu ilave edip iyice karıştıralım. Eğer et suyu ile yapacaksanız tereyağı koymayın et suyunun kendi yağı yeterli olacaktır. Düdüklüyü kapatıp önce yüksek ateşte düdüklü ses çıkarmaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dk pişirelim. Pişen çorbayı blender’dan geçelim eğer çorbanızın kıvamı katı olursa üzerine kontrollü sıcak su ekleyebilirsiniz. afiyet olsun 

Enfes Soslu Tavuk Tarifi

Enfes Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 9-10 adet tavuk pirzola 2 diş ezilmiş sarımsak 1 adet rendelenmiş kuru soğan 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber Köri Kekik Enfes Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı Tavukları derisinden ve kemiklerinden ayırıp kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve yıkayalım. Süzgece alıp suyunu süzdürelim. Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim. Tavuğu büyükçe bir tabağa alıp kekik hariç bütün malzemeleri tavukla birlikte karıştıralım. Buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Pişireceğimiz tavaya hazırladığımız tavuğu koyalım. Kısık ateşte tavuklar suyunu çekip yağına kalıncaya kadar pişirelim. Ocaktan indireceğimize yakın kekiği de katalım. Tavukları dağıtmadan ara ara karıştırmayı da unutmayalım. Çok lezzetli bir yemek yanına pilav ya da püre yapabiliriz. Ben kızarmış biber ve patates eşliğinde servis ettim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?