Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Süt Dilimi tarifi

Süt Dilimi Malzemeleri 2 yumurta 1,5 kahve fincanı şeker 1,5 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 su bardağı un 1,5 yemek kaşığı kakao yarım paket kabartma tozu Kreması İçin; 1 paket krema (200 ml) 1 paket toz krem şanti 2 yemek kaşığı süt 2-3 damla limon suyu Süt Dilimi Nasıl Yapılır? Yapılışı Öncelikle kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Mikserle çırpın. Koyu kıvama gelince dolaba kaldırın. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Kremamsı kıvama gelince un hariç tüm malzemeleri ekleyerek en son unu koyun. Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökün. 180 derecede pişirin. Pişirirken ilk 10 dk da fırının kapağını birkaç kez açın. Böylece kekin ortası kabarmayacak düz bir kekimiz olacak. Ortalama 17 dk pişiyor. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince keke hafif bastırarak düzleyin. (Ben bu işlemi yapmadım kekim düz şekilde pişmişti. ) Kek soğuyunca ortadan 2 ye kesin, isterseniz dilimleyin . Kekin Ortasına kremayı koyarak spatula ile düzleyin...

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı vişne suyu 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı şeker Sütlü tatlısı için; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı Vişne suyu nişasta ve şekeri kaynatıp koyulaşana kadar pişirelim. Küçük kalıbımızı sudan geçirip vişne sosumuzu içine dökelim soğumaya bırakalım. 30 dk dolaba koyalım iyice soğusun ve kalıbın seklini alsın sütlü tatlımızı yapmaya başlayalım. O arada süt un nişasta ve şekeri bir tencere koyalım ve ocakta göz göz olana kadar pişirelim(10)dk göz göz olunca vanilya ve margarini de ekleyip iyice karıştıralım. Ocaktan indirelim biraz dinlensin. Dinlendikten sonra soğuyan vişne sosumuzun üzerine sütlü tatlımızı dökelim ve soğumaya bırakalım. 2 saat kadar beklememiz lazım iyice soğuması için erken çıkarırsak soslar birbirine karısır

Fırında Sütlaç Tarifi

Resim
Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı pirinç 2 su bardağı su 5 su bardağı süt (1 litre) 3 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı Pirinçleri 20 dakika sıcak suda bekletilen sonra süzüp tencereye alalım. Üzerine su ve sütü ekleyelim ocağın altını yakalım ve vanilya şekerini ekleyelim ve kaynayana kadar bekleyelim ara ara karıştıralım. Başka bir kase nişasta ile biraz sütü karıştıralım krema haline gelsin ki süte eklediğimizde topaklanma olmasın. Kaynamaya başlayınca nişasta ve şekeri ekleyelim ve yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakalım ara ara karıştıralım ki dibi tutmasın. Kaynadıktan sonra ısıya dayanıklı kaplarımıza bölüştürelim ve fırın tepsisine alalım. Kapların yarısına gelecek şekilde fırın tepsisine soğuk su dökelim kaseleri suyun içine koyacağız. 200 derece fırının en üst katında üstleri kızarana kadar pişirelim. soğuduktan sonra servise hazır

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi

Resim
Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 5 su bardağı soğuk su 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı şehriye 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı sıcak su 10 damla limon suyu 6 adet dondurulmuş tavuk suyu kübü Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi Yapılışı Pirinç, nişasta oranının yüksek olmasının yanı sıra içerisinde bulunan B1, B2, C, E vitaminleri ve fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini içerir. Vücut gelişimine katkı sağladığı gibi enerji de verir. Doyurucu olması ile hazmı kolaylaştırır. Vücuttaki fazla suyu aldığından dolayı vücudu toksik maddelere karşı koruyarak uzaklaşmasına yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur. Böbrekleri ve kalp sağlığını korur. Cilt sağlığına da faydası vardır  Tavuk suyu ile birleşince ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. İşte tarfimin detayları : Öncelikle bir kap içerisine pirinçler ve soğuk su ilave edilerek 20 dakika süresince bekletilir. Dakikalar sonunda beyaz suyunu salan ...

Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi

Resim
Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler 3 adet havuç 2 yemek kaşığı dolusu mayonez 4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi Yapılışı Bu mezeyi yiyip sevmeyen var mı acaba :) çok pratik bir o kadar da lezzetli tarifimize başlayalım. Öncelikle havuçları soyup rendeliyoruz. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve havuçları alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Çok kavurmamak gerekiyor rengi dönene kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız havuçları soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada bir kaseye yoğurt ve mayonezi alıyoruz. Bir diş sarımsağı eziyoruz ve ekliyoruz. Tuzu da ekledikten sonra bu karışımı soğuyan havuçlarla buluşturarak servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Köy Çorbası Tarifi

Köy Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet soğan 3 yemek kaşığı ince bulgur 2 su bardağı et suyu 4 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz Terbiyesi İçin: 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt Üzeri İçin: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber, nane Köy Çorbası Tarifi Yapılışı Patates, havuç ve soğanı tencerede rendeleyelim üzerine et, sıcak su ve tuzu dökerek yumuşayana kadar pişirelim. Pişen çorbayı blendırdan geçirelim ve ince bulguru ilave ederek kısık ateşte pişirelim. Bir kabın içinde yumurta, yoğurt, unu çırpalım. Çorbanın suyundan bir kepçe dökerek çırpalım ve çorbaya karıştıra karıştıra dökelim Tereyağı ve zeytinyağında yaktığımız pul biberle naneyi üzerine gezdirelim. Afiyet Olsun.

Pratik Kağıt Kebabı (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi

Pratik Kağıt Kebabı (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kuşbaşı dana eti 1 adet havuç 2 adet patates 1 adet soğan 1 adet domates 1 su bardağı konserve bezelye 1 yemek kaşığı salça Kekik, karabiber, tuz İsteğe bağlı defne yaprağı Pratik Kağıt Kebabı (Damak Çatlatan Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhaba bu tarifin hep tavuklusunu yapardım. Bu sefer etle denedim ikisi de çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. hem pratik hem göz dolduran havalı bir tarif. ben bezelye kullanmadım eşim sevmediği için. ister konserve kullanın ister çiğ bezelye. çiğ kullanırsanız patateslerle birlikte ekleyebilirsiniz. Tencereye yağı ve etlerimizi atalım. Her tarafı mühürlenince soğanları ekleyelim kavuralım. Üzerine salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkınca 1 su bardağı sıcak su ekleyelim. 10- 15 dakika kadar kapağı kapalı pişirelim. Bu sırada patatesleri, havucu ,domatesi soyup küp küp doğrayalım. Etlere ilave edelim. Sebzeler biraz yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çok fazla p...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?