En Kolay Tavuk Çorbası Bizim Evin Favorisi, Tarifi

En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet tavuk pirzola
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 litre sıcak su
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

    En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, ) Tarifi Yapılışı

    1. İlk olarak tencereye sıvı yağı alalım ve küçük küçük doğradığımız tavuk pirzolayı ekleyerek tavukların rengi dönünceye kadar 3-4 dakika kavuralım.
    2. Kavrulan tavuklara rendelenmiş soğan ve havucu ekleyerek 3-4 dakika da bu şekilde kavurmaya devam edelim.
    3. Daha sonra 1 litre sıcak suyu ekleyelim ve 5 dakika daha çorbamızı pişmeye bırakalım.
    4. Sıra geldi şehriyeyi eklemeye eğer koyu kıvamlı sevmiyorsanız yarım çay bardağından daha az şehriye ekleyebilirsiniz.
    5. Şehriyeler yumuşayıp piştikten sonra çorbanın terbiyesini ekleyelim. Bunun için yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede çırpalım.
    6. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alarak terbiyeyi ılıtalım ve ardından terbiyeyi tencereye ekleyelim hızlıca karıştıralım.
    7. Son olarak tuzunu ayarlayalım. 2-3 dakika kaynadıktan sonra çorbayı ocaktan alabilirsiniz.
    8. Eğer gerekiyorsa piştikten sonra sıcak ekleyerek çorbanın kıvamını açabilirsiniz.
    Not: Terbiyesinde istemiyorsanız yumurta kullanmayabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy kabak
  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 diş sarımsak (Siz isterseniz fazlada kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 kaşık yoğurt
  • Bir miktar mayonez

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi Yapılışı

Değişik bir meze tarifi arayanlara güzel bir tarif
  1. Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz. Ben kabaklarımın kabuğunu soymadım renkli bir meze olsun diye ayrı bir yerde havuçlarımızı rendeliyoruz.
  2. Tavamıza yağımızı döküyoruz ilk önce kabaklarımızı tavamıza ekliyoruz kavuruyoruz
  3. Kabak çabuk pişicektir çok fazlada pişirip kabaklarımızı öldürmüyoruz.
  4. Rendelediğimiz havuçları da içerisine ekleyip bir sürede habuçlarla birlikte kavurup kenara alıyoruz. Ayrı bir kapda yoğurt, tuz, mayonez, sarımsak soğurt sos yapıp havuçlu kabaklı mezemiz soğudukdan sonra birleştiriyoruz şimdiden afiyet olsun 

Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi

Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr dana döş kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 adet patlıcan
  • Tuz

Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

Davet ve ramazan sofralarınıza yakışan lezzeti ve görüntüsüyle tam not alacağınız muhteşem bir tarif…
  1. Tüm sebzeleri ayıklayıp yıkayın.
  2. Parçalara ayırdığınız soğanı, maydanozu, sarımsağı, kapya biber ve yeşil biberi rondodan geçirin.
  3. Kıymayı ve rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, tuzu, salça ve baharatları bir kabın içine alıp iyice yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz harcın yarısını uygun ebattaki fırın tepsinize eşit kalınlıkta yayın.
  5. Patlıcanları alacalı soyup parmak kalınlığında dilimleyin.
  6. Dilimlediğiniz patlıcanların acısının çıkması için 20 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve suyunu sürdürün.
  7. Dilimlediğiniz patlıcanların arasına kalan harçtan yerleştirip tepsinin kenar kısmına dik şekilde yerleştirin.
  8. Patlıcanların üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün.
  9. Orta kısma domates ve biber dilimleri yerleştirin.
  10. Tepsinin üzerini önce yağlı kağıtla ardından alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  11. Tepsiyi fırından alıp üzerindeki alüminyum folyo ve yağlı kağıdı kaldırın.
  12. Yemeğiniz biraz sulanmış olacaktır.
  13. Bu yağlı sudan fırça yardımıyla patlıcanların üzerine sürün ve tekrar fırına verin.
  14. Yemek suyunu çekene kadar tekrar pişirin.
  15. Pişme süresi herkesin kullandığı fırın ısısına göre farklılık gösterebilir.
  16. Bu nedenle fırınınızın ısısına göre kontrollü şekilde pişirin.
  17. Pişen kebabı sıcak sıcak servis edin.

Puf Puf Kabaran Bol Bereketli Poğaça Tarifi

Puf Puf Kabaran Bol Bereketli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • Aldığı kadar un
Arası için
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
  • Haşhaş

Puf Puf Kabaran Bol Bereketli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü uygun bir tavada parmak yakmayacak kadar ısıtalım
  2. İnstant mayayı süte ekleyip birkaç dakika aktifleşmesini bekleyelim
  3. Hamur yoğurma kabına tuz şeker ve sıvı yağı koyup karıştıralım.
  4. Aktifleşen mayalı, sütü ekleyelim.Yavaş yavaş un ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım.
  5. Hamurumuzun üstünü kapatıp yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  6. 2 katına çıkan hamurdan elimizi yağlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım
    elimizi sürekli yağlayarak şekil verelim.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  8. Yarım saat tepsi mayasından sonra yumurta sarısı sürüp üstüne isteğe bağlı susam çörekotu ve haşhaş serpelim.
  9. 200 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

Gazi Antep Usülu Kerebiç Tarifi

Gazi Antep Usülu Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç harç için:
  • 2 su bardağı Antep fıstığı
  • Yarım su bardağı şeker.
  • Yarım su bardağı süttozu (Mutlaka katın orjinal de bu yok ama lezzet 10 numara oluyor)

Gazi Antep Usülu Kerebiç Tarifi Yapılışı

Merhaba 👋 🤗 💕
Süpperrrrr ötesi bir kurabiye paylaşmak istiyorum harika oluyor. Tarif Gaziantepli bir arkadaşıma ait. İçine süttozu mutlaka katmanızı öneriyorum enfes lezzet veriyor hemde Antep fıstığını dağıtmıyor. 😋😋😋
  1. Öncelikle un hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Elimizle unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak ama yumuşacık olacak bir hamur yoğurun.
  2. İç harç için hepsini kaşık ile karıştırın.
  3. İçli köfte oyar gibi hamuru oyun içine 1 tatlı kaşığı iç harç koyun kapatın ve kurabiye kalıbı ile şekil verin. Ben kömbe kalıbı yani (Kerebiç kalıbı) ile şekli verdim.
  4. 170 derece de önceden ısıtılmış fırında çok az pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri dökelim benim kalmamıştı 🤦‍♀️😂
    Mutlu kalın 😍

Cocostar Tarifi

Cocostar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1. 5-2 su bardağı hindistan cevizi
  • 160 gr sütlü çikolata

Cocostar Tarifi Yapılışı

Yine vazgeçilmez çikolatalardan Cocostar tarifi. Katkı maddesi, koruyucu olmadan kendi çikolatamı kendim yaptım 🙋🏼‍♀️
  1. ♨️Krem şanti ve sütümüzü çırpın.
  2. Daha sonra şantinizin kıvamına göre hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın.
  3. Görseldeki gibi şekil verip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  4. O sırada çikolatanızı benmari usulü eritip buzluktan çıkardığınız hindistan cevizlerini çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alalım.
  5. Buzdolabında donmasını bekleyelim. Çikolatamız hazır afiyet bal şeker olsun 

Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet dolmalık biber
  • 1 adet domates üzeri için
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 12 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 avuç doğranmış maydanoz dereotu
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Sıvı yağ
  • Zeytin yağ

Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım suya alalım.
  2. Tavanıza sıvı yağı koyalım. Küp doğradığınız soğanlarla karamelize olana kadar kavuralım.
  3. Salçamızı ilave edelim ve daha sonra pirinçlerimizi koyalım. Biraz kavurduktan sonra maydanoz-dereotu ve baharatlarımız ilave edip biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Önemli yerler birincisi biberlerimizin yan taraflarına bıçakla dürtelim ki pirinçlerimiz pişerken diri kalmasın.
  4. İkincisi ise doldururken çok koymayalım ve biberleri tenceremize sık dizmeyelim.
  5. Biberlerimiz doldurduktan sonra dediğim gibi sık dizmeyecek şekilde tencereye alalım ve dilimlenmiş olan domatesleri üzerlerine kapak yapalım.
  6. Biberlerin yarısına gelecek kadar su koyalım ve üzerlerine zeytinyağı gezdirelim. Piştikten sonra altını kapatalım. yoğurtla servis edelim afiyet olsun.

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...