Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

En Kolay Tavuk Çorbası Bizim Evin Favorisi, Tarifi

En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, ) Tarifi İçin Malzemeler 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet tavuk pirzola 1 adet rendelenmiş soğan 1 adet rendelenmiş havuç 1 litre sıcak su Yarım çay bardağı tel şehriye Tuz Terbiyesi için: 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, ) Tarifi Yapılışı İlk olarak tencereye sıvı yağı alalım ve küçük küçük doğradığımız tavuk pirzolayı ekleyerek tavukların rengi dönünceye kadar 3-4 dakika kavuralım. Kavrulan tavuklara rendelenmiş soğan ve havucu ekleyerek 3-4 dakika da bu şekilde kavurmaya devam edelim. Daha sonra 1 litre sıcak suyu ekleyelim ve 5 dakika daha çorbamızı pişmeye bırakalım. Sıra geldi şehriyeyi eklemeye eğer koyu kıvamlı sevmiyorsanız yarım çay bardağından daha az şehriye ekleyebilirsiniz. Şehriyeler yumuşayıp piştikten sonra çorbanın terbiyesini ekleyelim. Bunun için yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede çırpalım. Çorbanın suyundan bir kepçe ...

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi İçin Malzemeler 2 tane orta boy kabak 2 tane orta boy havuç 1 diş sarımsak (Siz isterseniz fazlada kullanabilirsiniz) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 5 kaşık yoğurt Bir miktar mayonez Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi Yapılışı Değişik bir meze tarifi arayanlara güzel bir tarif Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz. Ben kabaklarımın kabuğunu soymadım renkli bir meze olsun diye ayrı bir yerde havuçlarımızı rendeliyoruz. Tavamıza yağımızı döküyoruz ilk önce kabaklarımızı tavamıza ekliyoruz kavuruyoruz Kabak çabuk pişicektir çok fazlada pişirip kabaklarımızı öldürmüyoruz. Rendelediğimiz havuçları da içerisine ekleyip bir sürede habuçlarla birlikte kavurup kenara alıyoruz. Ayrı bir kapda yoğurt, tuz, mayonez, sarımsak soğurt sos yapıp havuçlu kabaklı mezemiz soğudukdan sonra birleştiriyoruz şimdiden afiyet olsun 

Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi

Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 750 gr dana döş kıyma 1 adet büyük boy soğan 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 2-3 diş sarımsak 1.5 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber Yarım demet maydanoz 2-3 adet patlıcan Tuz Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı Davet ve ramazan sofralarınıza yakışan lezzeti ve görüntüsüyle tam not alacağınız muhteşem bir tarif… Tüm sebzeleri ayıklayıp yıkayın. Parçalara ayırdığınız soğanı, maydanozu, sarımsağı, kapya biber ve yeşil biberi rondodan geçirin. Kıymayı ve rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, tuzu, salça ve baharatları bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harcın yarısını uygun ebattaki fırın tepsinize eşit kalınlıkta yayın. Patlıcanları alacalı soyup parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanların acısının çıkması için 20 dakika tuzlu...

Puf Puf Kabaran Bol Bereketli Poğaça Tarifi

Puf Puf Kabaran Bol Bereketli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 1, 5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı instant maya Aldığı kadar un Arası için Beyaz peynir Maydanoz Üzeri için 2 yumurta sarısı Çörek otu Susam Haşhaş Puf Puf Kabaran Bol Bereketli Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü uygun bir tavada parmak yakmayacak kadar ısıtalım İnstant mayayı süte ekleyip birkaç dakika aktifleşmesini bekleyelim Hamur yoğurma kabına tuz şeker ve sıvı yağı koyup karıştıralım. Aktifleşen mayalı, sütü ekleyelim.Yavaş yavaş un ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım. Hamurumuzun üstünü kapatıp yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim. 2 katına çıkan hamurdan elimizi yağlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım elimizi sürekli yağlayarak şekil verelim. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Yarım saat tepsi mayasından sonra yumurta sarısı sürüp üstüne isteğe bağlı susam çörekotu ve haşhaş serpel...

Gazi Antep Usülu Kerebiç Tarifi

Resim
Gazi Antep Usülu Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağ 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 5 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yumurta 1 vanilin 1 kabartma tozu Aldığı kadar un İç harç için: 2 su bardağı Antep fıstığı Yarım su bardağı şeker. Yarım su bardağı süttozu (Mutlaka katın orjinal de bu yok ama lezzet 10 numara oluyor) Gazi Antep Usülu Kerebiç Tarifi Yapılışı Merhaba      Süpperrrrr ötesi bir kurabiye paylaşmak istiyorum harika oluyor. Tarif Gaziantepli bir arkadaşıma ait. İçine süttozu mutlaka katmanızı öneriyorum enfes lezzet veriyor hemde Antep fıstığını dağıtmıyor.  Öncelikle un hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Elimizle unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak ama yumuşacık olacak bir hamur yoğurun. İç harç için hepsini kaşık ile karıştırın. İçli köfte oyar gibi hamuru oyun içine 1 tatlı kaşığı iç harç koyun kapatın ve kurabiye kalıbı ile şekil verin. Ben kömbe kalıbı yani (Kerebiç kalıbı) ile şekli verdim. 170 dere...

Cocostar Tarifi

Resim
Cocostar Tarifi İçin Malzemeler 1 paket krem şanti 1 çay bardağı süt 1. 5-2 su bardağı hindistan cevizi 160 gr sütlü çikolata Cocostar Tarifi Yapılışı Yine vazgeçilmez çikolatalardan Cocostar tarifi. Katkı maddesi, koruyucu olmadan kendi çikolatamı kendim yaptım  Krem şanti ve sütümüzü çırpın. Daha sonra şantinizin kıvamına göre hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın. Görseldeki gibi şekil verip buzdolabında 1 saat dinlendirin. O sırada çikolatanızı benmari usulü eritip buzluktan çıkardığınız hindistan cevizlerini çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alalım. Buzdolabında donmasını bekleyelim. Çikolatamız hazır afiyet bal şeker olsun 

Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler 8 adet dolmalık biber 1 adet domates üzeri için 1 dolu yemek kaşığı salça 12 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 1 avuç doğranmış maydanoz dereotu Tuz Nane Karabiber Pul biber Kimyon Sıvı yağ Zeytin yağ Zeytinyağlı Biber Dolması (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım suya alalım. Tavanıza sıvı yağı koyalım. Küp doğradığınız soğanlarla karamelize olana kadar kavuralım. Salçamızı ilave edelim ve daha sonra pirinçlerimizi koyalım. Biraz kavurduktan sonra maydanoz-dereotu ve baharatlarımız ilave edip biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Önemli yerler birincisi biberlerimizin yan taraflarına bıçakla dürtelim ki pirinçlerimiz pişerken diri kalmasın. İkincisi ise doldururken çok koymayalım ve biberleri tenceremize sık dizmeyelim. Biberlerimiz doldurduktan sonra dediğim gibi sık dizmeyecek şekilde tencereye alalım ve dilimlenmiş olan domatesleri üzerlerine ka...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?