Sıvı Yağlı Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Yağlı Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri(110 gr)
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ(170 ml)
  • 1 tane portakal rendesi
  • 1 paket vanilya(10 gr)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un(385 gr)
  • 1 paket kabartma tozu(10 gr)

Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt(15 gr)
  • Yarım çay kaşığı granül kahve

    Sıvı Yağlı Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri karıştıralım.
  • Sıvı yağı, portakal kabuğu rendesini, vanilyayı, tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Ele yapışmayan dağılmayan bir hamur elde edelim(un miktarı markaya göre değişir, azar azar kontrollü ekleyelim).
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım yuvarlayıp hafifçe bastıralım.
  • Tepsiye yerleştirelim.
  • Üzeri için yumurta sarısı, süt ve kahveyi karıştıralım.
  • Fırça ile hamurlara sürelim.
  • Çatalla çizikler atalım.
  • 175 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Afiyet olsun 😊.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı üzerine sürülecek
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 500 gr un (kontrollü kullanın)

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

    Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri un hariç iyice karıştırıyoruz .
  • En sona kabartma tozu ve unu kontrollü şekilde ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  • İstediğiniz şekilleri vererek fırın tepsisine alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu susam serpin.
  • 190 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun gerçekten harika bir kurabiye.

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi

 

Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur “iri bulgur”
  • 3 su bardağı acılı şalgam suyu
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sonradan eklenecek malzemeler;

  • 1 adet küçük kıvırcık
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet yeşil soğan
  • 5 adet salatalık turşusu
  • 2 adet salatalık
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 adet limon

    Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi Yapılışı

  • Bulgur hariç tüm malzemeler tencereye konur.
  • Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve bulgur eklenir.
  • Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  • Yeşillik malzemeleri incecik kıyılır.
  • Salatalık turşusu minik şekilde doğranır.
  • Soğuyan bulgura eklenir.
  • Nar ekşisi ve limon eklenir servis tabağına alınıp dilediğini gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Muhteşem Kahvaltılık Tarifi

 

Muhteşem Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • Kırmızı kapya biber
  • Yeşil biber
  • Sucuk
  • Sosis
  • Kaşar peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Muhteşem Kahvaltılık Tarifi Yapılışı

  • Patates küp küp doğranır. Yıkanır suyu süzülür.
  • Yapışmaz tavaya sıvı yağ alınır.
  • Patatesler kapağı kapalı olarak pişirilir.
  • Patates pişince biberler eklenir.
  • Her aşamada kapak kapalı olarak pişirilir.
  • Biber yarı pismisken sucuk ve sosis eklenir.
  • Tuzu da ilave edilir.
  • Dilediğiniz baharatı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • Sucuklar pişince kaşar peynir eklenir ve kapağı kapalı olarak kısık ateşe alınır.
  • Peynir eriyince servise hazır. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tarifi

 

Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Oda sıcaklığında 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt(soğuk kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • İç harcı tamamen size kalmış ben beyaz peynirli maydanozlu yaptım

    Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri karıştırıyoruz .
  • Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz, yaklaşık 4-5 su bardağı un kullanılıyor.
  • Hamur yumuşak oluyor o yüzden dikkatli olun.
  • Son olarak ceviz büyüklüğünde hamurlarımızın içine koymak istediğimiz iç harcı koyuyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susamlıyoruz.
  • 180 derecede fırına atıyoruz😉.

Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 adet kurutulmuş biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

    Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Fasulye yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Tencereye etler, tuz, az miktar yağ eklenir suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir .
  • Sonra sırayla salça ,fasulye katılır ,biraz daha kavurup suyu ilave edilir.
  • Suyunun miktarı üzerini geçecek şekilde olmalıdır.
  • Baharat, kuru domates ve biber kurusu katılır.
  • Tuz ilave edilir.
  • Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dk pişirmek yeterlidir.
  • Not👉 düdüklü tencerede pişirdiğim için 20dk da tam istediğim kıvamda pişti. Normal tencere veya güveçte yapacaklar için süre uzayacaktır ve su ilavesi gerekecektir!.

    Afiyet olsun ❤️.

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 12 adet muz (elimde 8 muz vardi bu malzemeyle 12 kisilik tatlı çıkıyor)
  • 1 çay bardağı ıslatmak için süt

Çikolata sos için;

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 150 gram bitter çikolata

Süslemek için;

  • Fındık, fıstık, antep fıstığı arzuya göre

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek için önce yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.
  • Süt ,sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Ardından un ,kakao, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kek karışımına ekliyoruz ve düşük ayarda çok az karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız dikdörtgen borcama 170 derece önceden ısınmış fırınımıza alt üst ayarda kontrollü şekilde 20 dk pişirelim.Kürdan testi yapmadan çıkartmayın.
  • Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
  • Tereyağı ve krem santi hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıştırıcı ile çırpalım .
  • Ardından ocağa alalım kaynadıktan sonra içerisine tereyağ atalım karıştıralım iyice yedirelim.
  • Ardından kremamızın ılıması için kenara koyalım.
  • Krem şantiyi atıp mikserle karıştıralım.
  • Soğumuş kekimizin üzerine soğuk süt ile ıslatalım.
  • Ardından 5- 10 dk sonra kremamızı dökelim ,her yerine eşit şekilde düzleyelim.
  • Üzerlerine muzları bütün veya yarım şekilde dizelim.
  • En üstüne çikolata sosumuz için kremamızı tavaya alıp ısıtalım (kaynatmayalım) içerisine bitter çikolatamızı ilave edip üzerine gezdirelim .
  • İstenilen şekilde süsleyelim. 2 -3 saat dolapta dinlendirelim.

Pastane Şekerparesi Tarifi

  Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı irmik 1 paket va...