Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yalancı Kestane Şekeri (Kuru Fasulyeden ) Tarifi

  Yalancı Kestane Şekeri (Kuru Fasulyeden ) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 2 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (Veya aynı miktarda fındık kırığı istenilen kuruyemişler olur. bende hazır fındık ezmesi vardı kolaylık oldu) yarım su bardağı pudra şekeri 80 gram sütlü çikolata 80 gram bitter çikolata Yalancı Kestane Şekeri (Kuru Fasulyeden ) Tarifi Yapılışı Haşlanmış kuru fasulyeleri mikserler püre haline getiriyoruz. Mikser yoksa ezici ile de edebilirsiniz. Yumurta ve şekeri karıştırma kabında karıştırıyoruz. Üzerine fındık ezmesini kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak fasulye püresini ekleyip iyice karıştırıyoruz ve uygun pişirme kabına alıp 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri çok hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Kek fırında pişerken çikolata sosu için çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki tepsiden alıp ufalıyor...

1 Tabak Fasulye Yemeğiniz Varsa Bulgur Pilavı Yapmaya Ne Dersin Tarifi

  1 Tabak Fasulye Yemeğiniz Varsa Bulgur Pilavı Yapmaya Ne Dersin Tarifi İçin Malzemeler 1 tabak fasulye yemeği 2 su bardağı bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 2 su bardağı su Üzeri için 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ Arzu ederseniz bir tane küçük soğan ben kullanmadım Taze nane biraz çok yakışıyor 1 Tabak Fasulye Yemeğiniz Varsa Bulgur Pilavı Yapmaya Ne Dersin Tarifi Yapılışı Yemeğimizi tencereye alalım. Üzerine yıkanmış bulguru ilave edelim. Tuzunu ,pul biberi ve suyunu ilave edelim. Kaynayınca altını kısalım suyunu çekince altını kapatalım yağımızı kızdıralım. Üzerine dökelim biraz taze nane serpelim. Kapağını kapatalım az demini alsın ve afiyetle yiyelim. Not soğan kullanmak isteyen ince ince doğrasın ve yağda hafif rengi karamelize olana kadar kavursun ve öyle döksün pilava oda çok yakışıyor.

Şekilli Kıyır Kıyır Kurabiye (Püf Noktaları İle) Tarifi

  Malzemeler 125 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı (margarin de olur) 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı nişasta 3-3,5 su bardağı un (unu göz kararı ayarlayın malzemelerin markasına, yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir) Bardak ölçüsü 200 ml’dir. Üzeri için; Pudra şekeri Yapılışı Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır. Hatta bu esnada mikser kullanırsanız, daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenerek çırpmaya devam edilir. Un azar azar eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur ele yapışmayı bıraktığı anda, un ilavesi yapmayı bırakın. Düz bir zemin üzerine hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak, ince olmayacak şekilde elinizle biraz açın. Dilerseniz tek tek uğraşmadan tezgah üzerine pişirme kağıdı serip hamurunuzu üzerine alarak tekrardan üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp merdane yardımı ile hamuru çok ince olmayacak şeki...

Fırında Kıymalı Domates Kebabı Tarifi

  Fırında Kıymalı Domates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 15-20 adet salkım veya orta boy domates 500 gram kıyma Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 adet orta boy soğan 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 4-5 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz, kimyon, karabiber Fırında Kıymalı Domates Kebabı Tarifi Yapılışı Kıymayı tencereye alın yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım çay bardağı su ilave edin pişirin. Kıyma suyunu çekince iri yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Ardından yemeklik doğranmış biberi ve sarımsağı ilave edin kavurun. En son salça ve baharatları ilave edin 5 dakika kavurun ocaktan alın. Domateslerin içini oyun kıymalı harç ile doldurun fırın kabına yerleştirin üzerlerine sarımsak parçası ekleyin. Fırın kabının dibine 1 su bardağı su ekleyin ve 180 derece fırında 40 dakika üzeri açık bir şekilde pişirin.

Böyle Bir Pasta Daha Önce Hiç Görülmedi /Vişneli Alman Pastası Tarifi

  Malzemeler Yarım paket tereyağı 2 tane yumurta 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker 1 paket vanilya 3 su bardağı un tepeleme 1 paket kabartma tozu Kreması için; 2 yumurta 200 ml sıvı krema 1 paket vanilya 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı nişasta Vişneli sos; 2 yemek kaşığı nişasta Yarım kilo vişne 2 yemek kaşığı şeker Yarım bardak vişne suyu Yapılışı Öncelikle vişneli sosu hazırlayıp soğumaya bırakalım. Vişnelerin çekirdeğini çıkartalım tencereye alıp, vişne suyundan yarım su bardağı ayırın. İçine damak zevkine göre şeker ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ayırdığınız vişne suyuna nişastayı koyup iyice karıştırıp tencereye dökün ve koyulaşan kadar kaynatıp altını kapatın. Hamuru için; Oda sıcaklığında ki tereyağını ve un hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpıp unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak tart hamuru elde edin. Üzeri için biraz ayırın kaseye alıp unu döküp kırıntı elde edin. Hamuru fırın kağıdı geçirilmiş k...

Tepside Kaşarlı Poğaça Tarifi

  Tepside Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı kuru maya ( Yaş maya da olur) 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine) 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 100 gram tereyağı 5-6 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) İçine Sürmek İçin Tereyağı (Oda sıcaklığında) İç Harcı İçin Kaşar peyniri Üzeri İçin Susam Yumurta sarısı Tepside Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz. Merdane yardımıyla açıyoruz, içine tereyağı sürüp katlıyoruz, kenarlarına kaşar peyniri koyup 2 yandan rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı tepsiye yerleştiriyoruz, tepside de 15 dakika kadar dinlendiriyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ✨👌🏻

Tavada Patates Böreği Tarifi

  Tavada Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler 4 adet orta boy patates 1 kase rendelenmiş kasar peyniri Yarım kapya biber 3 dal maydanoz 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Kızartmak İçin 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı Tavada Patates Böreği Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup yıkayalım. Derin bir kaba rendeleyelim. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz ve kapya biberi ekleyelim. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Tavaya yağları alıp eritelim. Üzerine patates harcının tamamını tavaya dökelim. Kaşıkla bastırarak üstünü eşit şekilde düzleştirin. Arkalı önlü orta ateşte kızartalım. Çevirmek için düz kapak kullandım. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗❤️

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?