Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ispanaklı Tava Böreği Tarifi

  Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su İç harcı için; 1 kg ıspanak 2 adet orta boy soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz,pul biber,toz kırmızı biber,az karabiber Küçük bir kase peynir(ben tulum kullandım) Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için unu ve tuzu yoğurma kabına alalım. Suyu kontrollü bir şekilde ekleyerek sert kıvamda bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Bezelerinde üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp biraz dinlenmeye bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım. Bunun için ıspanakları güzelce yıkayıp süzdükten sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayıp bekletelim. Tavaya doğranmış soğanları alıp sıvı yağla kavurmaya başlayalım. Soğanlar yumuşadığında ıspanakları ekleyip sotelemeye başlayalım. Baharatları da ekleyip beş dakika soteledikten sonra ocaktan alalım. İç harcımız ılıdıktan sonra...

Pofuduk Pofuduk Donut Tarifi

  Pofuduk Pofuduk Donut Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı süt 1 paket kuru maya 1 çay bardağı şeker 1 paket vanilya Nutella sütlü, karamel,beyaz çikolata bu ürünler tamamen kendi zevkinize göre ayarlanabilir tarçın ve toz şeker de veya pudra şekeri de kullanabilirsiniz 3/3,5 su bardağı un kontrollü kullanılan Pofuduk Pofuduk Donut Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle hamuru yoğurup 1 saat mayalandırın, süre sonunda tezgahta mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Kare şeklinde yağlı kağıt kesilmiş kağıtların üzerine aktarın üzerine bir mutfak bezi örtün ve bu şekilde de 1 saat bekletin. Hamurlar iki katına çıkacaktır ocağın altını açın tencereye sıvı yağ ilave edin. Donutları altın renginde kızartın kağıt peçete üzerine çıkartın benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın. Bir bir krema torbasına nutella koyun ve donutların tepe kısmına bir delik açarak içine nutellayı sıkın, üzerlerini dilediğiniz gibi süsleye bilirsiniz. Afiyet ols...

Sıvı Yağlı Portakallı Hanımeli Kurabiyesi Tarifi

  Sıvı Yağlı Portakallı Hanımeli Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağı Yarım çay bardağı süt 1 su bardağı pudra şekeri (Toz şeker) 1 portakal rendesi 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı nişasta (Fark etmez) 2 su bardağı un 1 çimdik tuz Sıvı Yağlı Portakallı Hanımeli Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Nefis bir kurabiye. Verdiğim ölçüden 48-50 adet çıkıyor. Bir kapta sıvı yağı, sütü, pudra şekeri, portakal rendesi, yumurta sarısını, tuzu katıştıralım. Üzerine elekten geçirdiğimiz un (Kontrolü bir şekilde) nişasta, kakao ve kabartma tozu ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşacık hamur yoğuralım. Dilerseniz 1 su bardağı ufalanmış fındık, ceviz içi kullanabilirsiniz ama unu azaltmanız gerekir 1,5 su bardağı koyacaksınız. Hamuru 30 dakika buzdolabı poşetine koyup buzdolabında dinlendirelim. Dinlendikten sonra tepsiye yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp, dizelim kurabiyeleri. Önceden 170 derecede ısıtılmı...

Dereotlu Poğaça Tarifi

  Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 100 gram oda sıcaklığında tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı dolusu tuz 1 çay kaşığı dolusu şeker 2 adet yumurta (1 in sarısı üzerine) 1 paket kabartma tozu Yarım bağ dereotu Alabildiği kadar un Beyaz peynir Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Un ve dereotu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştırın. Unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edin. İnce ince doğranmış dereotunu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alıp içine beyaz peynir koyup şekil verelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Cevizli Rulo Poğaça Tarifi

  Cevizli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 5 – 5,5 su bardağı un Ara katlarına; 2 yemek kaşığı tereyağ 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ İnce çekilmiş ceviz Üzerine; 1 adet yumurta sarısı Susam Haşhaş Cevizli Rulo Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Ilık suda şeker ve mayayı eritelim. Karışıma yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım. Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan hamur elde edelim. Hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken arasına süreceğimiz yağ karışımını hazırlayalım. Tereyağ eridikten sonra sıvı yapı ekleyip soğumaya bırakalım. Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayıralım. Bütün bezeleri tabak büyüklüğünde açıp aralarına yağ karışımı ve ceviz ekleyerek üst üste dizelim. Hamuru tekrar merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız hamurun üzerine tekrardan yağ karı...

Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi

  Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilin 1/2 (yarım) paket kabartma tozu portakal kabuğu rendesi 2 su bardağından biraz fazla un (bardak ölçüsü 200 ml.) Üzerini bulamak için; 1 su bardağı irmik Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 8-10 damla limon suyu Damla (Balparmak) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatalım. İnmeye yakın limon suyu koyup, ılımaya bırakalım. Yoğurma kabına hamuru için bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım (Undan una fark olduğu için kontrollü koyun) Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta parmak şekli verelim. İki ucunu birleştirerek damla şekli verip tabağa koyduğumuz irmiğe iki taraflı batıralım. T...

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi

  Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler Tavuk için ön işlem; 5-6 tavuk göğsü Tuz Karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Yemek için; 1 büyük boy kabak 1 büyük boy havuç 2 kutu hazır mantar 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı 2 yemek kaşığı dolusu un 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası 1 litre tavuk bulyonlu sıcak su Karabiber Biberiye Toz kırmızıbiber İsteğe göre 1 tatlı kaşığı şeker Bağlamak için; 2 tatlı kaşığı nişasta 1 çay bardağı soğuk su Patates püresi; 5-6 orta boy patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt Tuz Karabiber Muskat tozu Makarna Zeytinyağı Sebze tuzu Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır? Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir. Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın. Kızaran tavukları ayrı tabağa alın. Aynı t...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?