Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Coleslaw Salata Tarifi

  Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler 300 gram lahana 2 adet havuç 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz Coleslaw Salata Tarifi Nasıl Yapılır? Önce lahanayı ince ince kıyalım. Karıştırma kabına alalım. Havuçların kabuğunu soyup uzun olacak şekilde rendeleyelim. Karıştırma kabına alalım. Üzerine yoğurt, mayonez, zeytinyağı, sarımsak, toz şeker, tuz ve sirkeyi koyup karıştıralım. Üzeri kapalı olarak dolapta dinlendirip servis tabağına alalım. Yemek sofralarımıza lezzet ve görsel olarak renk katacak muhteşem bir lezzet. Sevgiyle kalın.

Şöbiyet Tarifi

  Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklava yufkası İri çekilmiş ceviz 150 gram eritilmiş tereyağı Muhallebisi için; 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı irmik Şerbeti için; 2,5 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker 2-3 damla limon suyu Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır? Muhallebisi için; tencereye süt ve irmiği koyup, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp, dört parmak genişliğinde kareler kesin. Kestiğiniz karelerin ortasına iri çekilmiş ceviz ve muhallebi den koyup muska şeklinde kapatın. Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 190c de fırında kızarana kadar pişirin. Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın. Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyip 2-3 dk daha kaynatın ve ılımaya bırakın. Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün. 2-3 saat dinlendirin ve s...

Gazoz Tatlısı Tarifi

  Gazoz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 6,5 su bardağı su 6 su bardağı şeker Birkaç damla limon suyu Hamuru için; 1 yaş maya 3 adet yumurta 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı gazoz (Bardak ölçüm 220 ml) 900gr -1kg un (Un kalitesine göre değişebilir siz yine dikkatli koyun en fazla 1 kg olsun) Arasında sürmek için; Yarım çay bardağı sıvı yağ Gazoz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatın en son limon suyu damlatın ve soğumaya bırakın. Hamuru için tüm malzemeleri iyice yoğurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. 3 bezeye ayırın üzerine nemli bez örtün. Hamuru un ve merdane yardımı ile ince açın burada önemli olan hamur kalın kalmasın fakat baklava hamuru kadar incede olmasın. Hamurun üzerine fırça yardımı ile her yerine denk gelecek şekilde sıvı yağı sürün. Rulo yapıp, parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye döşeyin. 15-20dakika tepsi mayası verdikten sonra pişmeye hazır. Tatlıları biraz daha küçük isteyenler bir yufka...

Kuzu Kaburga Şiş Tarifi

  Kuzu Kaburga Şiş Tarifi İçin Malzemeler 300 gram kuzu kaburga kuşbaşı (kemiksiz) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tutam kekik 1 tutam karabiber 1 tutam kırmızı toz biber 3 tutam tuz Kuzu Kaburga Şiş Tarifi Nasıl Yapılır? Zeytinyağı ve baharatları karıştırma kabına ekleyip, karıştırın. Kuzu kaburgayı ilave edip, etlerin her yerine bulaşacak şekilde karıştırın. En az 6 saat, tercihen 16-20 saat dinlendirin. Etleri şişlere saplarken yağlı kısımları dışa bakacak şekilde katlayarak saplamaya özen gösterin. Hazırladığınız mangal ateşi üzerine hafif kül serpin. Kül, pişecek kaburga yağlı bir et olduğu için mangalda alevlenmenin önüne geçecektir. Yağlı kısım 9 dakika diğer kısmı 6 dakika olacak şekilde toplamda 15 dakikalık pişirme yeterli olacaktır. Yağlı et seven kaburgacılara afiyet olsun.

Havuçlu Limonlu Revani Tarifi

  Havuçlu Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy havuç ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş) 1 limon kabuğu rendesi ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş ) 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un ( eleyerek ekliyoruz) 1 çay bardağı hindistan cevizi Şerbeti için 2,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1 dilim limon Havuçlu Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker, su ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz, ocakta kaynadıktan sonra 10 dk orta ateşte kaynatıp, soğuması için kenara alıyoruz. Yumurta ve şekeri, vanilyayı uygun bir kaba alıyoruz, mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz un kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz irmik ve hindistan cevizini ilave edip, güzelce karıştırıyoruz. En son rendelemiş olduğumuz havuç ve limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpıyoruz yağlamış...

30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi

  30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler 200 ml su bardağı ölçüsü 100 ml çay bardağı ölçüsü 40 cm tepsi ölçüsü 2 adet büyük boy yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 3 çorba kaşığı sirke Yarım çay bardağı su 1 çay bardağı süt 1 fiske tuz 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim.) Arası için; 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı kavrulmuş dövülmüş susam (İsteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Hamuru açmak için; 1 paket mısır nişastası (200 gr) Aralarına sürmek için; 1 paket teremyağ Üzerine dökmek için; 1 paket teremyağ ya da tereyağ Şerbeti için; 6,5 su bardağı su 6 su bardağı şeker Çeyrek limon suyu 30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım. Elenmiş unu azar azar ekleyerek önce çırpıcıyla daha sonra elimizle yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Ha...

Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi

  Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet soğan 150 gram kadar mantar 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağ 2.5 tepeleme yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1.5 litre su 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kadar doğranmış dereotu 2 diş sarımsak Tuz. Kremalı Tadında Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanı ince doğrayıp tencereye aldım. Yağları ekleyerek kavurdum. Üzerine ince doğranmış mantar ve unu ekledim. Sütü ve soğuk suyu tek seferde ekledim. Kısık ateşte un açılana kadar çırptım. Dereotu, sarımsak ve tuzu ekledim. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapattım çorbamız hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?