Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yoğurtlu Kek Tarifi

Resim
  Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 1 adet limon kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 su bardağı un Üzeri için; Pudra şekeri  Nasıl Yapılır? Yoğurtlu kek tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak şeker beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Ardından yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek 3-4 dakika kadar çırpalım. Hamurumuza rendelenmiş limon kabuğu ekleyelim. Son kez spatula ile hamurumuzu karıştıralım. Kek kalıbımıza fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. Dilerseniz tereyağı ile de yağlayabilirsiniz. Harcımızı kalıbımıza boşaltalım. Her tarafına eşit yayılmasını sağlayalım. Kekimizi önceden 160°C ısıttığımız fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda kürdan testi ile kekin piştiğinden emin olalım. Ardından fırından alarak oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakalım. Oda sıcaklığına gelen kekimizi servis tabağına te...

Patetesli Karnıyarık Böreği Tarifi

Resim
  Malzemeler İçi için; 200 gram dana kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 türk kahve fincanı su 2 adet haşlanmış patates Sosu için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2 adet yumurta Böreğin üzerine sürmek için; 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Böreklerin ortalarına; 1 adet orta boy domates 2 adet çarliston biber 2 adet hazır yufka Nasıl Yapılır? Tavaya yağı kıymayı koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim orta ateşte pişirelim sonra küçük yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim orta ateşte 10 dk kavuralım, ocağı kapatalım. Suyu ekleyelim tekrar ocağı açalım suyu çekince kıymayı kapatalım soğuması için bir tabağa alalım haşlanmış patatesi soyalım rendeleyelim kıymaya katalım sos malzemeleri derin bir kapta çırpalım. Yufkaya tezgaha yayalım dörde bölelim her bir parçasına sostan sürelim yuvarlak kısmına patatesli kıymalı içten koya...

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi

Resim
  Malzemeler 3 adet orta boy patlıcan 2 adet kırmızı kapya biber 2 diş sarımsak 1 su bardağı katı yoğurt Tuz Üzeri için; 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz 1 çay kaşığı pulbiber 1 tutam ince doğranmış maydanoz Nasıl Yapılır? İlk önce patlıcan ve biberlerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerine bıçak ile çizikler atıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup bıçakla kıyalım. Sarımsakları güzelce dövelim ya da iyice ezelim, tuz ve yoğurdu ilave edip güzelce karıştıralım ve patlıcan, biber ikilisi ile güzelce harmanlayıp servis tabağına alalım. Bir tavada zeytinyağı, pulbiber ve cevizimizi yakalım ve salatamızın üzerine dökelim. İnce ince kıyılmış maydanozuda üzerine serpip servis edelim.

Mahluta Çorbası Tarifi

Resim
  Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı bulgur 1 yemek kaşığı pirinç 1 adet havuç 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz 8 su bardağı sıcak su Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt Sosu için; 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber Nasıl Yapılır? Düdüklü tencereye kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, rendelenmiş havuç, doğranmış soğan, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirelim. Terbiyesi için yumurta sarısı ve yoğurdu bir kaba alarak karıştıralım. Pişen çorbamızı blender ile hafif dişe gelecek şekilde ezelim. Çorbanın suyundan 2-3 kepçe kadar alarak terbiyeye katıp çırpalım ardından çorbaya ilave ederek karıştıralım. ,sosu için tavaya sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım. Nar ekşisi, kimyon, nane ve pul biber ekleyerek karıştıralım ocaktan alalım. Hazırladığımız sosu çorbaya il...

Cantık Tarifi

Resim
  Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5 -5,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) İç harcı için; 300 gram kıyma 3 adet domates 1 adet soğan 3 adet sivri biber 1 adet kapya biber Tuz,kekik,pul biber Nasıl Yapılır? Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz,mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için sebzeleri robottan geçirip kıyma ile karıştırıyoruz. Baharatlarını ekliyoruz, mayalanan hamuru 11-12 bezeye ayırıyoruz (büyüklüğünü isteğe göre ayarlayın). Hamuru elimizle ortasına bastırıp açıyoruz, kıymalı harcımızdan ortasına koyup hafifçe bastırarak tamamlıyoruz. 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıkınca kenarlarına tereyağ sürüyoruz ( isteğe göre fırına vermeden önce yumurta sarısı sürebilirsiniz ) Sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz, 

Düdüklüde Pratik Tavuklu Keşkek Tarifi

Resim
   Malzemeler 2 su bardağı buğday 1 avuç nohut 1 adet tavuk budu 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 litre + 2-2,5 su bardağı su Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Nasıl Yapılır? Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslıyoruz. Ertesi gün düdüklüye koyup üzerine tavuğu yerleştiriyoruz. Tuzunu da ekleyip suyunu koyuyoruz. Düdüklünün kapağını kapatıp 45 dakika pişiriyoruz. Daha sonra tavuğu içinden alıp didikliyoruz ve tencereye ekliyoruz. Bu sırada tekrar sıcak su ilavesi yapıyoruz. Tahta bir kaşıkla taneleri ve tavuğu eze eze iyice karıştırıyoruz. Tavuklar keşkeğin içinde iyice eriyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Ayrı bir tavada salçayı kokusu çıkana kadar yağda kavuruyoruz. Servis sırasında keşkeği tabağa alıp yayıyoruz. Üzerine de salçalı sostan gezdirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi

Resim
  Malzemeler 1 paket etimek Muhallebi için; 1 litre süt 6 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 7 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ Şerbeti için; 1.5 su bardağı şeker 2 su bardağı su Üzeri için; 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt Hindistan cevizi Nasıl Yapılır? Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Ben karamelize şerbet hazırladım. Siz isterseniz düz şerbete de çevirebilirsiniz. Uygun bir tencereye şeker alınır ve orta ateşte şeker eriyene kadar beklenir (Dikkat edin yanmasın) Eriyen şekere suyu ilave edilir. Bu sırada şeker katılaşacaktır korkmayın. Karıştırdıkça ve kaynadıkça eriyecek.  Tamamen eriyince altı kapatılır, 10 dk soğumaya bırakılır. Bu sırada muhallebi hazırlanır. Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye eklenir, çırpılır, tencere ocağa alınır. Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir. Altını kapatınca vanilya ve tereyağ eklenir. İlk sıcaklığını atan şerbet borcama dizilmiş etimeklerin üzerine gezdirilir. Ardından haz...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?