Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Gold Ganajlı Fırınsız Pratik Pasta Tarifi

  Malzemeler Tabanı için: 2 paket burçak bisküvi 2 yemek kaşığı tereyağı Ara kat için: 3 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilin Ganajı için: 200 ml sıvı krema 200 gram gold karamel kuvertür çikolata (kare çikolatalar da olur)  Nasıl Yapılır? Bisküvilerimizi rondodan geçirip erittiğimiz tereyağıyla karıştıralım. 26 cm çemberimizi sunum tabağımıza alıp bisküvileri boşaltıp spatulayla bastırarak kalıplaştırıp buzdolabında dinlendirelim. Muhallebimiz için olan malzemeleri(vanilin hariç) karıştırarak pişirip ocaktan alarak vanilini ekleyelim. Dinlenen kalıbımızı dolaptan alıp muhallebimizi boşaltıp geri dolaba yerleştirelim. Ganajımız için kremamızı kaynamayacak kadar ısıtıp doğradığımız çikolataları ilave edip en düşük ateşte durmadan karıştırarak eritelim. (yarı yarıya eriyince ocağın altını kapatıp eritmeye devam edelim). Dolaptan kalıbımızı alıp ganajımızı da boşaltalım. Dolapta 1 gece dinlendirip ertesi gün çemberi çıkart...

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi

  Malzemeler 9 yaprak milföy 4 adet patates 1 adet soğan Tuz 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için; 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt Üzerinin sosu için; 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Nasıl Yapılır? Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz . Ocakta yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz. Soğanı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz. Zeytinyağ ,salça ekleyip ocakta kavuruyoruz. Daha sonra patatesleri tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Patates ezme aparatı ile güzelce ezip patatesleri püre haline getiriyoruz. Milföy hamurunun üzerine patates harcımızı sürüp ilk önce uzunlamasına üç eşit parçaya kesiyoruz. Daha sonra orta kısmından kesip bir hamurdan 6 parça elde ediyoruz. Rulo şeklinde katlayıp tepsimize yerleştiriyoruz . Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 45-50 dk pişiriyoruz . Fırından çıkar...

Fellah Köftesi Tarifi

  Malzemeler 1 su bardağı kısırlık bulgur 2 su bardağı kaynar su 1 su bardağı irmik 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı toz biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Sosu için: 3 yemek kaşığı zeytin yağ 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı domates sosu Sos yoksa 4 tane rendelenmiş domates de olur Maydanoz Tuz Nasıl Yapılır? Uygun kaba bulguru alıp üzerine kaynar su ekleyip ağzını kapatıp 15 dakika şişmesini bekleyelim. Karıştırıp soğuduğundan emin olunca yumurta ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım. Ben mutfak robotunda yoğurdum. Siz elinizle yoğurursanız elinizi hafif suya batırarak yoğurun macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. Bu kısmı önemli ben 3 yemek kaşığı kadar su kullandım yoğurma esnasında. Elimizi ıslatıp fındık kadar parçalar kopartıp tepsiye koyalım bütün hamuru bu şekil yapalım. Yuvarlayıp ortasına parmağımızla bastırıp şekil verelim. Sosu için tavaya zeytin yağ ve ince kıyılmış sar...

Kendini Mayalı Sanan Poğaça Tarifi

  Malzemeler : 1 su bardağı yoğurt (oda ısısında) Yarım çay bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 paket kabartma tozu 4 – 4,5 su bardağı un içi için : Lor peyniri Maydanoz Üzeri için : Yumurta sarısı Susam Yapılışı : Öncelikle bir kase içerisine 1 su bardağı yoğurt (oda ısısında), yarım çay bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Sonrasında 2 paket kabartma tozu, 4 – 4,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur edene kadar karıştırın. Ardından hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde beze koparın. Elinizle açıp içerisine beyaz peynir koyun. Daha sonra isteğe bağlı olmakla beraber maydanoz veya dereotunu ekleyin. Sonrasında hamuru D şeklinde yada yuvarlak olacak şekilde kapatın. Fırın tepsisi üzerine pişirme kağıdı serin. Hamurları tepsi üzerine ...

Tavada Mayasız Kahvaltılık Börek Tarifi

  Malzemeler : 2 adet yumurta 1 çay bardağı su 1 su bardağı un 3 yemek kaşığı beyaz peynir 1 dal taze soğan 4-5 dal maydanoz 1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber arzuya göre kaşar rendesi sucuk kapya biber 1 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı : Öncelikle harcı için, bir kase içerisine 2 adet yumurta 1 fıske tuz ekleyin. Ardından tuz eriyene kadar yumurtaları çırpın. Ardından üzerine 1 çay bardağı su ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra 1 su bardağı un ekleyin. Karışımda topaklanma kalmayacak şekilde çırpın. Kek harcından daha akışkan bir kıvam almasını sağlayın. Sonrasında 1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat, 1 çay kaşığı pul biber, 3 yemek kaşığı beyaz peynir, 4-5 dal doğranmış maydanoz, arzuya göre kaşar rendesi doğranmış sucuk ve kapya biber, doğranmış 1 dal taze soğan ekleyip karıştırın. Ardından yanmaz yapışmaz bir tava içerisini yağlayın. Hazırlanan harcı tava içerisine döküp yaydırın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye d...

Patatesli Kahvaltılık Tarifi

  Malzemeler : 2 orta boy patates 2 adet yumurta Tuz Karabiber Pul biber Kaşar peyniri Sıvıyağ Yapılışı : Öncelikle 2 adet orta boy patatesi yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından patatesleri rendeleyin ve suyunu sıkın. Sıkılan patatesleri bir kase içerisine alıp içerisine 2 adet yumurta kırıp karıştırın. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ekleyip karıştırın. Tarifte kullanılacak olan tavanın içerisine sıvıyağ ile yağlayın. tavayı ocak üzerine alın. Ardından hazırlanan harcı tava içerisine döküp yaydırın. Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Harcın altı kızarınca bir tabak yardımı ile ters çevirip yeniden sıvıyağ ile yağlayıp aynı şekilde pişirin. Kapağını kapatmadan önce kaşar peynirlerini üzerine serpiştirin. Kaşar peyniri eriyince kahvaltılığı tavadan alın. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

3-2-1 Poğaça Tarifi

  Malzemeler : 3 paket kabartma tozu 2 bardak yoğurt 1 su bardağı sıvı yaĝ 4,5 su bardağı un Tuz Yapılışı : İlk olarak poğaça hamuru için, bir kase içerisine 2 bardak yoğurt, 1 su bardağı sıvı yaĝı ekleyin. Üzerine 3 paket kabartma tozu ve tuz ekleyin. Ardından homojen bir kıvam alana dek bu malzemeleri karıştırın. Karışan malzemelerin üzerini toplamda 4,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde azar azar eklemeye başlayıp yoğurun.. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle yuvarlayıp bastırın. İçerisine biraz peynir koyup hamuru kapatın. tarifte kullanılacak olan fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdı serin. Ardından hazır olan hamurları tepsi içerisine dizin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp biraz susam serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?