Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

  Malzemeler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi 100 gram tereyağ veya margarin Krema dolgusu için; 400 gram labne peyniri 1 kutu krema 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta Frambuazlı sos için; 1,5 su bardağı dondurulmuş frambuaz 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı nişasta Yarım su bardağı su Nasıl Yapılır? Bisküvilerimizi rondadan geçiriyoruz ,eritilmiş tereyağ ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbımıza yerleştiriyoruz. Bir bardak yardımıyla tabanı düzleştirip sıkıştırıyoruz tabanımız hazır buzdolabına alıp dinlendiriyoruz. Ayrı bir yerde krema dolgusu için labnemizin suyunu süzüyoruz, üzerine kremayı ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtaları da tek tek ilave edip azcık karıştırıyoruz çok karıştırıldığında sıvılaşabiliyor. Un, nişasta ve şekeri de ekleyip çırpıyoruz çok katı olmayan akışkan kıvamlı bir krema elde ediyoruz. Dolabımızda bekleyen tabanımızın üzerine dolguyu döküyoruz tezgaha bir iki kez vurup düzleşmesini içerisindeki hav...

İçli Köfte Tarifi

  Malzemeler 1,5 kg kıyma 5-7 soğan Yarım demet maydanoz 1 su bardağı ceviz (kırılmış) 50g tereyağı 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber ve az kimyon. Hamuru için (dışı); 4 buçuk su bardağı ince bulgur (duru) 2 su bardağı irmik 2 adet yumurta 3-4 yemek kaşığı un 1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber. 4 su bardağı su (5 de olur bardak boyutuna göre değişir) Benim kullandığım 280ml su bardağı  Nasıl Yapılır? Geniş bir tencere alıyoruz içine kıymayı koyup pişirmeye başlıyoruz. Pişen kıymanın suyu çekene kadar kısık ateşte ara ara karıştırılır. Su çeken kıymanın içine soğanları küçük küçük doğrayıp koyarak üzerine tereyağ ekleyip soğanlar solana kadar pişiriyoruz. Sonra içine tuz ve baharatlar ekleyerek karıştırarak üzerine maydanoz ve cevizi ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. (bu işlem 45dakika sürer) sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuk kıvama gelince de dış harcını hazırlıyoruz. Ben hamur makinesinde yoğurdum daha hızlı oluyor (speed 1 yada 2) İç harç. Mixer kabin için...

Tane Tane Pilav Tarifi

  Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı şehriye 4 yemek kaşığı yağ 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Nasıl Yapılır? Pirinçleri güzelce yıkıyoruz suyu berrak olana kadar. Tencereye yağ ve tereyağımızı ekleyip kızgınlaşınca şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavurun. Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyin ve yaklaşık 8 dakika kadar güzelce yağla birlikte kavurun tane tane olana kadar kavurun. Sonra suyunu ve tuzunu ekleyin ocağın altı açık olsun kaynamaya başlayınca hemen altını kısın iyice kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye bırakın. İyice suyunu çekene kadar kısık ateşte pişsin. Piştikten sonra kapağı açın üzerine peçete koyun ve kapağı kapatıp dinlenmesini bekleyin. Afiyet olsun 😍🥰 tane tane oluyor.

Balkabağı Sinkonta (Girit Mezesi) Tarifi

  Malzemeler 1 adet soğan 4 küçük boy balkabağı (elma boyutunda) 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı nane 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 3 dal taze nane 4 yemek kaşığı yoğurt Nasıl Yapılır? El blendırından balkabağını geçirin, yağda iki dakika kavurun, bir kahve fincanı sıcak su koyun. Soğanı da geçirin, soğanı ve sarımsağı ekleyin, tuzumu baharatını atın ve 10 dakika kavurun dinlendirin. Yoğurt ekleyin karıştırın ve naneyi doğrayın ekleyin sunuma hazır. Lezzetli mezeniz afiyet olsun.

Fransız Milföyü Tarifi

  Malzemeler 8 tane uzun milföy 3 tane yumurta sarısı 100 gram şeker 1 tatlı kaşığı vanilya özü 50 gram nişasta 500 ml süt 20 gram tereyağ Üzeri için; Beyaz çikolata ve bitter çikolata Nasıl Yapılır? Öncelikle milföy hamurlarımızı 4 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve üzerlerini çatal ile deliyoruz. En üste tekrar yağlı kağıt serip ağırlık atıyoruz hamur kabarmaması için. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz. Tenceremizde süt ve vanilyalı kaynatıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta şeker ve nişastayı çırpıp yavaş yavaş kaynamış sütü karıştırıyoruz. Hazırlanan harcı tencereye döküp kalınlaşana kadar karıştırıyoruz. Ateşten aldıktan sonra tereyağı katıp üstüne değecek şekilde stres filmle soğumasını bekliyoruz. Süsleme kısmında üç tane milföyü üst üste getiriyoruz aralarına krema sıkarak. Üst süsleme için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı yayıyoruz ve bitter çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun 

Kabaklı Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

  Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış mercimek 1 büyük kabak küp küp doğranmış 2 yemek kaşığı sıvı yağ Damak zevkine göre tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 diş sarımsak Üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağ Yarım limon suyu 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu arzuya göre yeşil soğan 4 tane ceviz ufak doğranmış Nasıl Yapılır? Kabaklarımızı sıvı yağda soteliyoruz. İçine 1 diş sarımsak rendeliyoruz. Haşlanmış mercimeği kabakların üzerine alalım. Dereotu maydanoz limon suyu pul biber zeytinyağ ilave ediyoruz karıştırıyoruz. Servis tabağını alıyoruz. Üzerine ceviz ilave ediyoruz ben domatesde ilave ettim. Arzuya göre peynirde serpebilirsiniz.

Orjinal Ayva Tatlısı Tarifi

  Malzemeler 4 adet ayva 24 kaşık toz şeker 2 adet çubuk tarçın 8 adet karanfil 1 su bardağı su Ayvaların kararmasını önlemek için Yarım limon suyu Nasıl Yapılır? Ayvaları yıkayıp soyalım. Tam ortasından keselim. İçindeki çekirdeğini kaşık yardımı ile çıkartalım ve limonlu suya koyalım. Ayvaların çekirdeklerini ayıralım atmayalım. Geniş bir tencereye ayvaların iç kısmı üste gelecek şekilde dizelim her birimin üzerine 3 kaşık şeker ekleyelim. Çubuk tarçın ayva çekirdekleri ve karanfilli ilave edelim. Üzerine su ekleyip ocağın altını açalım ve kaynamaya başlayınca altını kısalım ayvalar yumuşak olana kadar pişirelim. Pişen ayvaları borcam tepsimize koyalım. Ilık olduğunda dolaba kaldıralım 1 saat sonra tüketebilirsiniz afiyet olsun 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?