Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ veya margarin

Krema dolgusu için;

  • 400 gram labne peyniri
  • 1 kutu krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Frambuazlı sos için;

    • 1,5 su bardağı dondurulmuş frambuaz
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • Yarım su bardağı su

      Nasıl Yapılır?

    • Bisküvilerimizi rondadan geçiriyoruz ,eritilmiş tereyağ ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbımıza yerleştiriyoruz.
    • Bir bardak yardımıyla tabanı düzleştirip sıkıştırıyoruz tabanımız hazır buzdolabına alıp dinlendiriyoruz.
    • Ayrı bir yerde krema dolgusu için labnemizin suyunu süzüyoruz, üzerine kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
    • Yumurtaları da tek tek ilave edip azcık karıştırıyoruz çok karıştırıldığında sıvılaşabiliyor.
    • Un, nişasta ve şekeri de ekleyip çırpıyoruz çok katı olmayan akışkan kıvamlı bir krema elde ediyoruz.
    • Dolabımızda bekleyen tabanımızın üzerine dolguyu döküyoruz tezgaha bir iki kez vurup düzleşmesini içerisindeki hava kabarıcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
    • Önceden ısıtılmış fansız fırında 160 derecede 45 /50 dk kontrollü pişiriyoruz.
    • Bir borcama su doldurup fırınımızın alt kısmına yerleştiriyoruz üzeri çatlamaması için.
    • Üzeri için sosu hazırlayayım frambuazları şeker nişasta ve su ile yumuşayıp koyulaşıncaya kadar çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz sosumuz hazır.
    • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı gittikten sonra sosla buluşturup üzerine döküyoruz.
    • 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp dilediğimiz gibi süslüyoruz.
    • Yılbaşı temalı olarak süsleyebilir sofranıza şıklık katabilirsiniz🙏🏻❤️.

İçli Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 kg kıyma
  • 5-7 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı ceviz (kırılmış)
  • 50g tereyağı
  • 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber ve az kimyon.

Hamuru için (dışı);

  • 4 buçuk su bardağı ince bulgur (duru)
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber.
  • 4 su bardağı su (5 de olur bardak boyutuna göre değişir)

Benim kullandığım 280ml su bardağı 

Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencere alıyoruz içine kıymayı koyup pişirmeye başlıyoruz. Pişen kıymanın suyu çekene kadar kısık ateşte ara ara karıştırılır.
  2. Su çeken kıymanın içine soğanları küçük küçük doğrayıp koyarak üzerine tereyağ ekleyip soğanlar solana kadar pişiriyoruz.
  3. Sonra içine tuz ve baharatlar ekleyerek karıştırarak üzerine maydanoz ve cevizi ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. (bu işlem 45dakika sürer) sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuk kıvama gelince de dış harcını hazırlıyoruz.
  5. Ben hamur makinesinde yoğurdum daha hızlı oluyor (speed 1 yada 2)
  6. İç harç.
  7. Mixer kabin içine bulguru ekleyip üstüne 1 bardak sıcak su ekleyip bir kez karıştırıp temiz bir bezle üstünü örtüyoruz (15 dakika dinlensin).
  8. Sonra bulgurun içine yumurta, irmik, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  9. Yavaş yavaş soğuk suyu ekleyip karıştıralım hamur kıvamına geldiğinde içine unu ekleyerek bir 5 dakika kadar kaynatalım. 20-30dakika hazır.
  10. Yapılışı şekil verme için; masaya kıymanızı ve hamuru ve biraz soğuk su koyun. Elinize fazla su eklemeyin az miktarda ıslak olsun.
  11. Ceviz büyüklüğü toplar yapın 12-15 adet fazla değil çünkü hemen kurur.
  12. Sonra yaptığın topu alıp parmağınızı ortasına koyup hafif hafif bastırak ve çevirerek açın.
  13. Sonra içine 1 ve 1. 5 yemek kaşığı kıymadan ilave ederek tekrar üst kısmı kapatın elitini tekrar ıslatıp bir kaç kez sıkın sonra istediğin sekile ver. Ben uzun yaptım bazen de top veya tekerlek yapıyorum. 35-40adet çıkıyor.
  14. Sonra bütün harçlar bitene kadar devam.
  15. Büyük bir tencere su ve tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya içli köfteleri atın ve ortala 10 dakika kaynatın. Sonra çıkarın servise hazır 😋 afiyet olsun.

Tane Tane Pilav Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri güzelce yıkıyoruz suyu berrak olana kadar.
  • Tencereye yağ ve tereyağımızı ekleyip kızgınlaşınca şehriyeyi ekleyip kızarana kadar kavurun.
  • Yıkayıp iyice süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyin ve yaklaşık 8 dakika kadar güzelce yağla birlikte kavurun tane tane olana kadar kavurun.
  • Sonra suyunu ve tuzunu ekleyin ocağın altı açık olsun kaynamaya başlayınca hemen altını kısın iyice kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye bırakın.
  • İyice suyunu çekene kadar kısık ateşte pişsin.
  • Piştikten sonra kapağı açın üzerine peçete koyun ve kapağı kapatıp dinlenmesini bekleyin. Afiyet olsun 😍🥰 tane tane oluyor.

Balkabağı Sinkonta (Girit Mezesi) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 4 küçük boy balkabağı (elma boyutunda)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 dal taze nane
  • 4 yemek kaşığı yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • El blendırından balkabağını geçirin, yağda iki dakika kavurun, bir kahve fincanı sıcak su koyun.
  • Soğanı da geçirin, soğanı ve sarımsağı ekleyin, tuzumu baharatını atın ve 10 dakika kavurun dinlendirin.
  • Yoğurt ekleyin karıştırın ve naneyi doğrayın ekleyin sunuma hazır.
  • Lezzetli mezeniz afiyet olsun.

Fransız Milföyü Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 tane uzun milföy
  • 3 tane yumurta sarısı
  • 100 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 50 gram nişasta
  • 500 ml süt
  • 20 gram tereyağ

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata ve bitter çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföy hamurlarımızı 4 eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve üzerlerini çatal ile deliyoruz.
  • En üste tekrar yağlı kağıt serip ağırlık atıyoruz hamur kabarmaması için.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Tenceremizde süt ve vanilyalı kaynatıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta şeker ve nişastayı çırpıp yavaş yavaş kaynamış sütü karıştırıyoruz.
  • Hazırlanan harcı tencereye döküp kalınlaşana kadar karıştırıyoruz.
  • Ateşten aldıktan sonra tereyağı katıp üstüne değecek şekilde stres filmle soğumasını bekliyoruz.
  • Süsleme kısmında üç tane milföyü üst üste getiriyoruz aralarına krema sıkarak.
  • Üst süsleme için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı yayıyoruz ve bitter çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun 

Kabaklı Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 büyük kabak küp küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Damak zevkine göre tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu arzuya göre yeşil soğan
  • 4 tane ceviz ufak doğranmış

    Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı sıvı yağda soteliyoruz.
  • İçine 1 diş sarımsak rendeliyoruz.
  • Haşlanmış mercimeği kabakların üzerine alalım.
  • Dereotu maydanoz limon suyu pul biber zeytinyağ ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  • Servis tabağını alıyoruz.
  • Üzerine ceviz ilave ediyoruz ben domatesde ilave ettim. Arzuya göre peynirde serpebilirsiniz.

Orjinal Ayva Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • 24 kaşık toz şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 8 adet karanfil
  • 1 su bardağı su

Ayvaların kararmasını önlemek için

  • Yarım limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları yıkayıp soyalım.
  • Tam ortasından keselim.
  • İçindeki çekirdeğini kaşık yardımı ile çıkartalım ve limonlu suya koyalım.
  • Ayvaların çekirdeklerini ayıralım atmayalım.
  • Geniş bir tencereye ayvaların iç kısmı üste gelecek şekilde dizelim her birimin üzerine 3 kaşık şeker ekleyelim.
  • Çubuk tarçın ayva çekirdekleri ve karanfilli ilave edelim.
  • Üzerine su ekleyip ocağın altını açalım ve kaynamaya başlayınca altını kısalım ayvalar yumuşak olana kadar pişirelim.
  • Pişen ayvaları borcam tepsimize koyalım.
  • Ilık olduğunda dolaba kaldıralım 1 saat sonra tüketebilirsiniz afiyet olsun 

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...