Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Donut Tarifi

  Malzemeler 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 2 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 paket instant maya 1 yumurta 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3_3,5 su bardağı un Süslemek için; 150 gram damla çikolata Yarım paket krema Pasta süsleri Nasıl Yapılır? Süt, su, şeker ve mayayı bir kaba alıp iyice çırpalım. Un hariç kalan malzemeleride ilave edip, tekrar çırpalım. Unu kontrollü şekilde ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerini temiz bir örtüyle kapatıp 30 dk mayalanmaya bırakalım. Biraz derin bir tencereye sıvı yağ koyup donut hamurlarını önlü arkalı kızartalım. Havlu peçede serdiğimiz geniş bir servis tabağına yan yana gelecek şekilde dizelim sos tenceresinde kremayı iyice ısıtıp damla çikolataları ekleyerek eritelim (sade çikolata ile çok ağır oluyor ama isteyen krema kullanmayabilir) Soğuyan donutları çikolataya batırarak istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden yapanların ellerine sağlık afiyet olsun...

Ayva Tatlısı (Airfrayerde) Tarifi

  Malzemeler 3 tane orta veya küçük boy ayva 9 yemek kaşığı şeker ( her bir ayva dilimi için 1.5 yemek kaşığı şeker ) 1 su bardağı su Ayva kabukları ve çekirdekleri Fırın torbası   Nasıl Yapılır? Küçük bir kabının içine limonlu su yapalım ayvaları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini ve kabuğu soyalım. Kabukları soyulan ayvaları limonlu suya koyalım kararmamaları için. Ayvanın kabuklarını ve içindeki çekirdekleri çıkaralım bir kenara koyalım. Ayvaları tek tek alıp göbek kısımlarına 1. 5 yemek kaşığı şekerleri koyup fırın torbasının içine yerleştirelim. Hepsi için aynı şeyi yapıp fırın torbasına yerleştirelim. Ayva kabuklarını ve çekirdeklerini içine koyalım bir bardak suyu da içine koyup torbanın ağzını kapatalım. Üzerine kürdan ile7-8 tane delik açalım. Airfrayerde 160 derecede 25 dakika pişirelim. Sonra 195 derecede 30 dakika pişirelim. Torbadan çıkardığımız ayvaların göbek kısımlarına ceviz, fındık, çilek reçeli, vişne reçeli ya da beğendiğiniz herhangi bir şeyi koyabili...

Mantar Sote Tarifi

  Malzemeler 600 gram kültür mantarı 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet sivri biber 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 2 tatlı kaşığı karabiber Tuz Nasıl Yapılır? Mantarları soyup küp küp biraz iri olacak şekilde keselim yıkayalım. Derin tencere içerisinde mantarları yarım saat kadar kaynatalım. Mantarlar kaynarken tavamıza sıvı yağımızı koyalım ve soğanları yan yan doğrayalım kısık ateşte kavuralım. Salçayı ekleyip kavuralım. Mantarları süzelim yıkayalım ve soğanın üstüne ilave edelim baharatları ve tuzu attıktan sonra 5 dakika daha kavuralım. Sotemiz hazır 😉.Afiyet olsuunn 

Artık hazır almaya son orjinal sade lokum (Uzadıkça uzayan bir tarif) Tarifi

  Malzemeler 5 su bardağı toz şeker (200 ml.) 1.5 çorba kaşığı limon suyu 100 gram nişasta 1 kahve fincanı su 2 gram krem tartar 1 tatlı kaşığı badem yağı Bulamak için 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şeker Nasıl Yapılır? Öncelikle toz şekeri ve suyu tencereye alalım. Sonra şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatalım. Ardından limon suyunu ekleyelim. Daha sonra hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edelim. Ve üzerinde biriken köpüğünü alalım. Ardından nişasta ve suyu bir kâsede çırpalım. Sonra kaynayan suya azar azar ve karıştırarak ekleyelim. Daha sonra krem tartarı ekleyelim macun kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. Ve yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayalım. Ardından pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakalım. Sonra düz bir zemine pudra şekerini ve nişastayı karıştırıp yayalım. Üzerine tepsiyi ters çevirerek soğuyan lokumu alalım. Daha sonra mutfak makasını badem yağı ile yağlayalım. Ve lokumu iki parmak kalınlığında şeritler hal...

Airfry’de 2 Kişilik Süt Helvası Tarifi

  Malzemeler 25 gram tereyağı veya margarin 2 buçuk yemek kaşığı un ( tepeleme olmayacak ) 2 yemek kaşığı şeker 250 ml süt Nasıl Yapılır? Öncelikle margarinimizi tencereye alıp eritiyoruz. Eriyen margarinimizin içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz unun içine sütümüzü ilave edip pürüzsüz bir hal alıp koyulaşsana kadar karıştırıyoruz. Koyulaşan süt helvamıza şekerini de ilave edip karıştırıyoruz. Kıvam alan süt helvamızı ocaktan alıp kaselere koyuyoruz. Daha sonra airfryimizin hazinesine su koyuyoruz. Haznemizin içine telimizi koyuyoruz ve üzerine kaselerimizi yerleştiriyoruz. 200 derece 5 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Xiaomi manuel ayarda 200 derece 5 dk pişirdim Pişen süt helvalarımızı fındık ile süslüyoruz.Süt helvamız hazır afiyet olsun. 

Çay Saatlerinin Aranan Salatası Nohut Salatası Tarifi

  Malzemeler 3 su bardağı haşlanmış nohut Yarım bağ maydanoz Yarım bağ dereotu 5,6 dal taze soğan 1 tane kapya biber çiğden 3 tane közlenmiş kapta biber Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı nar ekşisi Tuz İsteğe göre Kornişon turşu Mısır eklenebilir Nasıl Yapılır? Nohutlar haşlanır. Yeşilliklerin hepsi ince ince doğranır. Kapya biber ince doğranır. Közlenmiş kapya biberlerde doğranır. Hepsi bir kaba alınır. Zeytinyağı,nar ekşisi tuz karıştırılır sltaya dökülür hepsi karıştırılır çay saatine harika bir salata olur afiyet olsun.

Böreklerin Baştacı ‘Peynirli Midye Börek’ Tarifi

  Malzemeler 6 adet yufka Sosu için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ İçi için: 2 büyük dilim süzme peynir Üzeri için: 3 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Nasıl Yapılır? Yufkaları tezgahın üzerine çıkardıktan sonra, bıçak yardımıyla üçgen olacak şekilde kesiyoruz. Bütün yufkaları üçgen şekilde kesip bitirdikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz. Sos için tereyağını eritiyoruz. Süt ve yumurtayı derin bir kaba döküp üzerine eriyen tereyağını ilave ediliyoruz karıştırıyoruz. Üçgen yufkanın birini alıp fırça yardımıyla sosu her yerine sürüyoruz. Sivri olan kısmını parmağınızla yukarıya doğru büzüyoruz. Kenarda kalan geniş parçaları birleştiriyoruz. Uç kısmına peynir koyarak kapatıp sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde yapıp midye şeklini veriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz. 180’ önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen böreklerimizi fırından alıp servi...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?