Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Bütün Portakallı Islak Kek Tarifi

  Bütün Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet orta boy portakal 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un Sosu için; 2 adet portakalın suyu 1/2 (yarım) su bardağı su 2 yemek kaşığı toz şeker Portakal kabuğu rendesi Bütün Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle portakalların baş kısımlarını alarak kare kare doğrayalım. Blenderın karıştırma haznesine portakalları, yumurta ve toz şekeri alalım, blenderı çalıştıralım. Üzerine sıvı yağını ekleyelim. Un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra karıştıralım. Önceden yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim. 170 c° fırında 40-45 dk pişirelim. Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım. Portakalların suyunu sıkalım. Portakal suyu, su ve şekeri bir sos tenceresine alarak pişirelim. İçine biraz da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. Pişirme süresi sonunda fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra her yerini kürdanla delelim, sosumuzu ke...

Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi

  Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tarçınlı karemelli bisküvi (yada herhangi bir bisküvi ben burçak bisküvi kullandım, 120 yada 125 grlık) 9-10 adet çilek Muhallebisi için; 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ 1 poşet sade toz kremşanti Ganaj için; 1 paket sıvı krema (200 ml) 2 paket çikolata (sütlü ve bitter çikolata toplamda 120 gr) 200 ml bardak kullandım  Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Bisküvileri robottan çekip margarin veya tereyağı ile hafif yağlanmış dikdörtgen borcama yayın, iyice bastırın. Önemli👉🏻bisküviyi 1 paketten fazla koyarsanız sararken çatlamasına sebep olur. Ganaj için; kremayı ocakta kaynatmadan sadece ısıtmanız yeterli, çikolataları ekleyip eritip, soğutun. Soğuyan çikolatayı dikkatli yavaş şekilde bisküvilerin üzerine eşit şekilde gezdirip heryerini kapatın. Çikolatanın kalıp tutması için buzdolabı...

Cevizli Pancar Salatası Tarifi

  Cevizli Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük kırmızı pancar 1 adet havuç 1 adet kırmızı kuru soğan 6-7 dal maydanoz Yarım su bardağı ceviz Tuz Sıvı yağ Yarım limon suyu Üzerine; Dereotu ve ceviz içi Cevizli Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Pancarı havucu sırasıyla rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Maydonozu yıkayıp havlu kâğıt ile kurulayıp çok ince olmayacak şekilde kıyıyoruz. Kırmızı kuru soğanı yarım ay şeklinde dilimliyoruz ,derin bir kaseye sırasıyla malzemeleri koyuyoruz. İri dövülmüş cevizi, yarım limon suyu ve sıvı yağını tuzunu ekleyip karıştıralım. Servis tabağına alalım . Üzerini süslemek için bir kaç yaprak dereotu ve biraz ceviz içi serpelim.

Etli Lahana Sarması Tarifi

  Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 küçük boy beyaz lahananın dış yaprakları Sıcak su Tuz İç harcı için; 250 gram kıyma 1 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş) 2 yemek kaşığı bulgur (tercihen) 1 adet soğan 1 çay bardağı domates püresi 5-6 dal maydanoz, dereotu, nane 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber, sumak Pişirmek için; 2-3 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı salça 3-4 diş sarımsak Az tuz Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Lahana yaprakları sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır. (8-10 dk) kevgir yardımıyla çıkarılır ve soğumaya bırakılır. İç harcı için malzemeler geniş bir kaseye alınır ve karıştırılır. Sebzeler küçük küçük doğranır. Lahana yapraklarından şeritler elde edilir. İç harçtan koyulur ve kalem şeklinde sarılır. Kalın kısımlarından 2-3 tanesi tencerenin tabanına serilir. Lahana sarmaları tencereye ...

Pratik Yayla Çorbası Tarifi

  Pratik Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 adet yumurta Yarım çay bardağı şehriye Yarım yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2,5 su bardağı soğuk su 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ekleyin) Pratik Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt, un, yumurtayı alıp pütürlük kalmayacak şekilde karıştıralım suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Çorbanın kesilmemesi için karıştırmak şart. Kaynayan çorbayı kenara alalım küçük bir tavada yağları eritip şehriyeleri ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım ve hemen çobanın üzerine dökelim dikkatli olun buhar elinizi yakmasın. Sonra çorbayı tekrar ocağa alıp karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 – 15 dakika karıştırarak pişirelim. Son olarak tuzu ekleyip, ocaktan alalım ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz ...

Balkabağı Tatlısı Tarifi

  Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1.5 kilogram bal kabağı (temizlenmiş hali) 750 gram toz şeker 2 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Servis için; Ceviz Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Bal kabağını iri parçalar halinde kesin ve temizleyin Kabakları soğuk sudan geçirin. Geniş, kalın tabanlı ve fırına girebilen bir tencereye şekerin bir kısmını koyun, kabakları önceden kabuk olan kısımları altta kalacak şekilde, üst üste getirmeden tencereye dizin. Kalan şekeri kabakların üzerine paylaştırın. Karanfiller ve tarçını koyduktan sonra kabakların üstüne ıslatılmış bir yağlı kağıt yerleştirip düz bir tepsi ya da bir kaç tabakla ağırlık yaparak kabakları oda sıcaklığında 2-3 saat bekletin. Kabaklar suyunu salınca ağırlıkları kaldırın ocağın altını kısalım ilk 15 dakika kaynamayı görene kadar yüksek ateşte pişirin. Ardından çok kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Fırını fansız olarak 120 derecede ısıtın. Pişen kabakların üzerine tabanda kala...

Patates Püreli Havuç Tarator Tarifi

  Patates Püreli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet haşlanmış patates 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz Üzeri için; 3-4 adet havuç rendelenmiş ve sotelenmiş 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı normal yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez 4-5 adet kornişon turşu 2 yemek kaşığı zeytinyağ (havuçu sotelemek için) Patates Püreli Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri soyup doğrayıp haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra tuz ve tereyağ ekleyip eziyoruz. Taratoru için havuçu zeytinyağ ile soteleyip turşu,yoğurt sarımsak ve mayonezle güzelce karıştırıyoruz. Patates püresini tabağın alt kısmına yayıp üzerine taratoru ekleyip servis ediyoruz afiyet şeker olsun 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?