Bütün Portakallı Islak Kek Tarifi

 

Bütün Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 adet portakalın suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Portakal kabuğu rendesi

    Bütün Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle portakalların baş kısımlarını alarak kare kare doğrayalım.
  • Blenderın karıştırma haznesine portakalları, yumurta ve toz şekeri alalım, blenderı çalıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağını ekleyelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra karıştıralım.
  • Önceden yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.
  • 170 c° fırında 40-45 dk pişirelim.
  • Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
  • Portakalların suyunu sıkalım.
  • Portakal suyu, su ve şekeri bir sos tenceresine alarak pişirelim.
  • İçine biraz da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresi sonunda fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra her yerini kürdanla delelim, sosumuzu kekin üzerine gezdirerek dökelim.
  • Kekiniz bir süre dinlendikten sonra servis edebilirsiniz, biz dinlenmesine bile dayanamadık 

Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi

 

Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tarçınlı karemelli bisküvi (yada herhangi bir bisküvi ben burçak bisküvi kullandım, 120 yada 125 grlık)
  • 9-10 adet çilek

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 poşet sade toz kremşanti

Ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 paket çikolata (sütlü ve bitter çikolata toplamda 120 gr)

200 ml bardak kullandım 

Orjinal İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri robottan çekip margarin veya tereyağı ile hafif yağlanmış dikdörtgen borcama yayın, iyice bastırın. Önemli👉🏻bisküviyi 1 paketten fazla koyarsanız sararken çatlamasına sebep olur.
  2. Ganaj için; kremayı ocakta kaynatmadan sadece ısıtmanız yeterli, çikolataları ekleyip eritip, soğutun.
  3. Soğuyan çikolatayı dikkatli yavaş şekilde bisküvilerin üzerine eşit şekilde gezdirip heryerini kapatın. Çikolatanın kalıp tutması için buzdolabına kaldırın.
  4. Muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta tüm malzemeyi şöyle bir karıştırıp ocağın altını yakıp koyulaşana kadar pişirin.
  5. İstenilen kıvama gelince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıp, kremaya değecek şekilde buzdolabı poşeti ile üzerini kapatıp soğumasını bekleyiniz.
  6. Muhallebili soğuduktan sonra diğer malzemeler olan kremşanti tozu ve vanilya ekleyip, mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  7. Sonra soğumuş halde muhallebiyi çikolatanın üzerine azar azar ekleyip, kaplayın.
  8. Borcamı buzdolabında 4-5 saat bekletin dinlendikten sonra, dikey olarak ortadan ikiye bölün ,yatay olarak da 10 eşit parçaya bölün, orta kısımlarına muz yada dilimlenmiş çilek yerleştirin(bıçağınızı her defasında silip ıslatın daha pürüzsüz halde kesim yapmak için)
  9. Rulo şeklinde düzgün sarmak için kestiğiniz dilim ebatında yağlı kağıt kesin dilimi yağlı kağıt üzerine alıp kağıtla ruloyu sarın.
  10. Bisküvinin üzerine ganaji yayarken spatula vb şeyler kullanmadım borcamı sağa sola eğerek ganajin yayılmasını sağladım.

Cevizli Pancar Salatası Tarifi

 

Cevizli Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük kırmızı pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı kuru soğan
  • 6-7 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yarım limon suyu

Üzerine;

  • Dereotu ve ceviz içi

    Cevizli Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarı havucu sırasıyla rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  • Maydonozu yıkayıp havlu kâğıt ile kurulayıp çok ince olmayacak şekilde kıyıyoruz.
  • Kırmızı kuru soğanı yarım ay şeklinde dilimliyoruz ,derin bir kaseye sırasıyla malzemeleri koyuyoruz.
  • İri dövülmüş cevizi, yarım limon suyu ve sıvı yağını tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım .
  • Üzerini süslemek için bir kaç yaprak dereotu ve biraz ceviz içi serpelim.

Etli Lahana Sarması Tarifi

 

Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy beyaz lahananın dış yaprakları
  • Sıcak su
  • Tuz

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
  • 2 yemek kaşığı bulgur (tercihen)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 5-6 dal maydanoz, dereotu, nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber, sumak

Pişirmek için;

  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 diş sarımsak
  • Az tuz

    Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahana yaprakları sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır. (8-10 dk) kevgir yardımıyla çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  • İç harcı için malzemeler geniş bir kaseye alınır ve karıştırılır. Sebzeler küçük küçük doğranır. Lahana yapraklarından şeritler elde edilir. İç harçtan koyulur ve kalem şeklinde sarılır.
  • Kalın kısımlarından 2-3 tanesi tencerenin tabanına serilir. Lahana sarmaları tencereye dizilir. Aralara sarımsaklar yerleştirilir. Üzerine bir tabak kapatılır. Salça, su ve sıvı yağ karıştırılır. Üzerine gezdirilir.
  • Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyu biterse azar azar ilave edebilirsiniz. Yumuşadığında altı kapatılır.
  • Kalan suyu çektirmek ve lezzetli katlamak için 200 derecede fırında 15 dk fırınladım. İsteğe bağlı yapabilirsiniz. Dinlendikten sonra servis yapılır. 

Pratik Yayla Çorbası Tarifi

 

Pratik Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ekleyin)

    Pratik Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt, un, yumurtayı alıp pütürlük kalmayacak şekilde karıştıralım suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Çorbanın kesilmemesi için karıştırmak şart.
  • Kaynayan çorbayı kenara alalım küçük bir tavada yağları eritip şehriyeleri ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım ve hemen çobanın üzerine dökelim dikkatli olun buhar elinizi yakmasın.
  • Sonra çorbayı tekrar ocağa alıp karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 – 15 dakika karıştırarak pişirelim.
  • Son olarak tuzu ekleyip, ocaktan alalım ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
  • Not: 1- Çorba soğuduktan sonra kıvamı koyulaşabiliyor, tüketeceğiniz vakit biraz sıcak su ekleyip ısıtın.
    2- Normal su yerine et yada tavuk suyu ile yapabilirsiniz, daha da lezzetli olur.

Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilogram bal kabağı (temizlenmiş hali)
  • 750 gram toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Servis için;

  • Ceviz

    Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını iri parçalar halinde kesin ve temizleyin Kabakları soğuk sudan geçirin.
  • Geniş, kalın tabanlı ve fırına girebilen bir tencereye şekerin bir kısmını koyun, kabakları önceden kabuk olan kısımları altta kalacak şekilde, üst üste getirmeden tencereye dizin. Kalan şekeri kabakların üzerine paylaştırın.
  • Karanfiller ve tarçını koyduktan sonra kabakların üstüne ıslatılmış bir yağlı kağıt yerleştirip düz bir tepsi ya da bir kaç tabakla ağırlık yaparak kabakları oda sıcaklığında 2-3 saat bekletin.
  • Kabaklar suyunu salınca ağırlıkları kaldırın ocağın altını kısalım ilk 15 dakika kaynamayı görene kadar yüksek ateşte pişirin. Ardından çok kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.
  • Fırını fansız olarak 120 derecede ısıtın. Pişen kabakların üzerine tabanda kalan şerbetten gezdirip tencereyi kapağı açık, kağıdı kaldırılmış şekilde fırına yerleştirin.
  • Şerbet koyulaşıp bal kıvamına gelip, kabaklarında üstleri çok ince bir kabuk oluşturana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kabakları üzerine şerbet gezdirin ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Soğuyan kabakları dilerseniz ceviz ve üstüne serbet gezdirerek servis edebilirsiniz.

Patates Püreli Havuç Tarator Tarifi

 

Patates Püreli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3-4 adet havuç rendelenmiş ve sotelenmiş
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ (havuçu sotelemek için)

    Patates Püreli Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup doğrayıp haşlıyoruz.
  • Haşlandıktan sonra tuz ve tereyağ ekleyip eziyoruz.
  • Taratoru için havuçu zeytinyağ ile soteleyip turşu,yoğurt sarımsak ve mayonezle güzelce karıştırıyoruz.
  • Patates püresini tabağın alt kısmına yayıp üzerine taratoru ekleyip servis ediyoruz afiyet şeker olsun 

Evde Muhteşem Döner Tarifi

  Evde Muhteşem Döner Tarifi İçin Malzemeler 2 kg tavuk eti (tavuğun istediğiniz yerini kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaş...