Kayıtlar

Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi

  Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler Keki için: 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker Yarim su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un Keki ıslatmak için: 2 su bardağı süt Üzeri için; 2 poşet kremşanti 2 su bardağından 2 parmak eksik süt Çikolatalı sosu için; Hazır çikolata sosu 2.5 bardak süt Su bardağım 200 ml Ağlayan Pasta (Dikdörtgen Borcamda) Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım ,sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Kakao ,kabartma tozu ,vanilya ve unu da ekleyip karışana kadar çırpalım. Yağladığımız dikdörtgen borcama dökelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 30-35 dakika pişirelim. Dikkatli olalım her fırının pişirme süresi farklıdır kontrollü olalım 👍 Fırından çıkardığımız keki 2-3 dakika beklettikten sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütü dökelim. Sütü çekene kadar bekleyelim. Üzeri için 2 poşet krem şanti ve 2 su bardağından 2 parmak eks...

Muhteşem Kıvamlı Tiramisu Tarifi

  Muhteşem Kıvamlı Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kedili Kreması için; 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilin 1 tatlı kaşığı tereyağı 200 gram labne 100 gram krema (isteğe bağlı ama lezzeti ikiye katlıyor) Kedi dilini ıslatmak için; 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı granül kahve 5 tane küp şeker Üzerine serpmek için; Kakao Muhteşem Kıvamlı Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak kedi dilini ıslatmak için su, şeker ve kahveyi karıştırıp soğuması için kenara alalım. Kremayı hazırlayacağımız tencereye sütü, şekeri, yumurtayı, unu ve vanilini alıp tel çırpıcıyla güzelce karıştıralım ve ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan almadan tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştıralım ve ılıması için kenara alalım. Bu arada kedidili bisküvileri ortadan kesip ikiye bölelim. Ilınan kremaya labneyi ve kremayı ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Servis edeceğimiz kapların alt kısmına n...

Porsiyonluk Mousse Pasta Tarifi

  orsiyonluk Mousse Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 paket hazır pandispanya 1 su bardağı süt Mousse için: 2 paket krema 2 yemek kaşığı pudra şekeri 200 gram benmari usulü eritilmiş çikolata Üzerine: Frambuazlı hazır glaze Beyaz çikolata ile dekor Porsiyonluk Mousse Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle hazır pandispanya kekimizi kalıplarımızın şeklinde üzerine bastırarak kesiyoruz. Daha sonra sunum tabağımıza alıyoruz ve her bir pastayı sütle güzelce ıslatıyoruz . Ardından mouse kremamızı yapıyoruz. Kremamız için öncelikle 2 paket kadar yağlı kremayı ve pudra şekerine krem şanti kıvamına gelene kadar güzelce çırpıyoruz . Ardından benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı ( oda sıcaklığına getiriyoruz burası çok önemli eğer sıcak bir şekilde çikolatayı eklerseniz kesilme yapacaktır o yüzden çikolatanın mutlaka kaynar bir şekilde olmaması gerekiyor oda sıcaklığına gelmiş olması gerekiyor. ) Çikolatamızı kaşık kaşık ekleyerek çırpıyoruz . Öncelikle 2 yemek kaşığı kadar ekleyip güzel...

Ispanaklı Börek Tarifi

  Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: 5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin, her un aynı olmayabilir.) 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta sarısı 1 paket kuru maya İç harcı için: 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Mozzarella, kaşar peyniri ya da beyaz peynir (istediğiniz çeşidi ekleyebilirsiniz, ben rendelenmiş mozzarella peyniri kullandım) Tuz Karabiber Pul biber Açmak için: 1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri için: 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt Çörek otu Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Hamur için;tüm malzemeleri uygun bir karıştırma kabına ekleyip yoğurun. Orta yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar devam edin. Hazır olan hamurunuzu yaklaşık yarım saat dinlendirin. İç harcın hazırlanması: soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine yıkanmış, doğranmış ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip ocaktan alın. 3 dk ...

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi

  Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram oda ısısında margarin 1 tane yumurta Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı nişasta Yarım su bardağı pudra şekeri (damak tadınıza göre azaltılıp çoğaltılabilir) 1 tane vanilya Alabildiği kadar un Arası için; 3-4 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı şeker Üzeri için; Pudra şekeri Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak iç harcını hazırlayınız elmaları soyup rendeleyiniz. Sonra şekeri ve tarçını ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirip soğuması için kenara alınız. Yoğurma kabınızın içine margarini, pudra şekerini ,yumurtayı ve vanilyayı koyup karıştırınız sonra sıvı yağını ve unu ilave edip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz. Hamuru iki yağılı kağıt arasında açıp şekil vermek için tırtıklı merdaneyle üzerinden geçiniz. Merdaneniz yoksa çatalla hamurun üzerini çiziniz sonra kare şeklindeki aparatla kesip ortasına hazırlamış olduğunuz elma harcından koyup üçgen şekl...

Sebzeli Et Haşlama Tarifi

  Sebzeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler Et için : 4 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gram dana eti 1 yemek kaşığı un 4 su bardağı su 1 adet defne yaprağı 3-4 adet tane karabiber Sebzeler için : 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz karabiber Çay kaşığı ucu kadar zerdeçal 2 adet havuç 4 orta boy patates 1 adet kuru soğan Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Etler güzelce yıkanır. Sıvıyağ konulmuş düdüklü tencerenin tabanı ısınınca etler konulur. Güzelce mühürlenir hafif kavrulur. 1 yemek kaşığı un eklenir etle biraz kavrulur ve ılık su eklenir. Kaynayınca köpüğü alınır ve altı kısılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Buhar çıkışı başlayınca ses gelince 20 dk en küçük gözde kısık ateşte pişirilir. Bir tencereye yumuşayan etler ve suyu alınır. Patates ,havuç ,bütün soğan ve varsa kereviz iri şekilde doğranıp eklenir. Tuz ,karabiber ve azıcık zerdeçal( çay kaşığının ucu kadar ) ile tatlandırılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine maydanoz ve dilerseniz limon suyu ile...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?