İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 8 adet incir
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı
- Önce incirleri küçük küçük doğrayıp ılık suda 5 dakika bekletiyoruz.
- Yumurta ve şekerleri derin bir kapta beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Sütü ekliyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpıyoruz.
- İncir ve cevizi ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Daha önce yağlanmış dikdörtgen büyük borcama döküp 170° derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Diğer yandan şerbetini hazırlıyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekin ilk soğuğu çıkınca şerbetini eşit şekilde döküyoruz.
- Muhallebi içinde krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp pişiriyoruz .
- Vanilyasını ekleyip altını kapatıyoruz.
- Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
- Soğuyan kekin üzerine ekleyip 1 gün dinlendiriyoruz.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🍩.