9 Ekim 2020 Cuma

Sarımsaklı Köfte Tarifi

 

Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, kimyon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet domates püresi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı haşlama suyu
  • 1/2 (yarım) adet limon suyu (isteğe bağlı)

Sarımsaklı Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köftelik ince bulgur ve irmik karıştırma kabının içerisine alınır, sıcak suyla ıslatılır.
  2. Kabın ağzı bir bez ile kapatılarak 15 dakika beklenir. Salça ve baharatlar eklenir, yoğurulur.
  3. Ardından un eklenir. Ara ara el ıslatılarak 15 dakika boyunca yoğurulur.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparılır ve yuvarlanır, parmağın ucuyla ortasına hafif bastırılarak şekil verilir.
  5. Bu sırada bir tencerede su kaynatılır. Şeklini almış köfteler kaynayan suyun içine atılır. 6-7 dakika sonra ocaktan alınır.
  6. Sosu için sarımsaklar ezilir ve bir tencerenin içine alınır. Zeytinyağ, biber salçası ve domates salçası eklenir, biraz kavrulur.
  7. Domates püresi eklenir ve kaynamaya bırakılır. Sarımsaklı köfte hamurlarının haşlama suyundan 1 su bardağı kaynamakta olan sosun içine eklenir.
  8. Karıştırılır ve tekrardan kaynamaya bırakılır.
  9. Haşlanan köfteler servis tabağına alınır. Üstüne yapılan sıcak sos dökülür, maydanozla süslenir. 

Sebzeli Patates Tarifi

 

Sebzeli Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet biber
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Sebzeli Patates Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı ardından biber ve patatesi küp şeklinde doğruyoruz.
  2. Doğrama işlemi bittikten sonra ocağa geniş tavayı koyup yağımızı ilave ediyoruz.
  3. Önce soğanı kavurup ardından diğerlerini (patates ve biberi) ekliyoruz.
  4. Pişmeye yakın baharatları ekleyip bir adet yumurtayı içine kırıyoruz. Ve hazır.

Afiyet olsun.

Rus Salatası Tarifi

 

Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fiyonk makarna ( siz farklı seçebilirsiniz)
  • 1 kavanoz garnitür konservesi
  • 4,5 adet kornişon turşu
  • 1 demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Rus Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Makarnanızı alıp dente haşlayın.
  2. Garnitürünüze yoğurt, mayonez, karabiber, tuz ezilmiş sarımsak ve dereotunu karıştırın.
  3. Turşularınızı küp küp doğrayıp salatanıza ekleyin.
  4. Haşlanmış soğumuş makarnalarınızı ekleyin, karıştırın.

Afiyet olsun :)).

Rakam Yaş Pasta Tarifi

 

Rakam Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Pastacı kreması

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için

  • İstediğiniz şekili verebilirsiniz

Rakam Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve sıcak suyu mikserde yüksek devirde karıştırın.
  2. Yumurtalar köpürmeye başladığında azar azar şekeri ekleyerek yüksek devirde yaklaşık 8-10 dakika karıştırmaya devam edin.
  3. Yumurtalar tamamen kabarıp açık kremsi bir doku aldığında karıştırmayı bırakın bu sırada kesinlikle tel çırpıcı kullanmayın, sadece bir spatula yardımıyla karıştırma işlemini gerçekleştirin.
  4. Karıştırma işlemini alttan üste doğru dairesel hareketlerle yumurtaları söndürmeden yavaşça yapın.
  5. Ayrı bir kasede un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp kabaran yumurtaya azar azar ekleyin.
  6. Kelepçeli kalıbınızın altına bir yağlı kağıt yerleştirin.
  7. İçine bir pasta çember yerleştirin.
  8. Hazırladığınız pandispanya harcını içerisine aktarın.
  9. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
  10. Pandispanyanın orta kısmı tamamen kabarıp, kızarınca pişmiş demektir.
  11. Çıkarıp soğumaya bırakın sonra istediğiniz harf ve rakam şeklini verelim krema torbasına kremamızı alıp süsleyelim .
  12. Arasına çilek muz koyalım tekrar kapatıp tekrar krema sıkalım ve üzerini çikolata bisküvi meyve ile süsleyelim aralarına şekerleme dökelim dilediğiniz gibi süsleyebiliriz.

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 10 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Alev Dağı Pilavı Tarifi

 

Alev Dağı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 3 havuç
  • 1 kahve fincanı sarı kuru üzüm
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Alev Dağı Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve  yeşil rengini koruması için buzlu suda bekletin.
  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Üzümü ılık suda yumuşayana kadar bekletip süzün. Pirinci nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın.
  • Havuçları temizleyip iri rendeleyin. Soğanı soyup küp doğrayın.
  • Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Havucun 3 kaşık kadarını süsleme için ayırıp kalanı soğana ilave edin. Karıştırıp pirinci ekleyin.
  • 10-12 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, üzüm ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin. Fasulyeleri  yağlanmış kubbe şeklindeki cam kalıba kenarlarını kaplayacak şekilde yan yana dizin.
  • Pilavı ekleyip üzerine kaşıkla bastırarak sıkıştırın. 10 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin.
  • Ayırdığınız havucu teflon tavada hafif kavurun ve fasulyenin üzerine ekleyip sıcak veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Kuruyemişli Milföy Tarifi

 

Kuruyemişli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça dikdörtgen milföy hamuru 400 gr karışık kuru meyve (Kuru üzüm
  • kuru kayısı ve kuru dut) 3 çorba kaşığı portakal likörü 1 tatlı kaşığı tarçın 50 gr çekilmiş antepfıstığı 3 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı nişasta 1.5 su bardağı sıcak süt 1 elma

Kuruyemişli Milföy Nasıl Yapılır?

Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dutu robotta çekin. Bir kaba alıp portakal likörü ve tarçın ekleyin. 30 dakika dinlendirin. 

Tencerede 2 yumurta sarısı ile tozşekeri köpükleşinceye dek çırpın. Nişastayı ilave edin, sıcak sütü azar azar dökerek karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Krema haline gelince ateşten alıp ılınmaya bırakın. 

Elmayı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Krema ılınınca elma, kuru yemişli karışım ve antepfıstığını ekleyip karıştırın. 

Bir parça milföy hamurunu merdaneyle açarak inceltin. Yuvarlak bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Diğer hamurdan küçük bir parça koparıp süsleme için ayırın. Kalan hamuru da merdaneyle açıp kalıbın üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız hamurdan baklava şeklinde desenler kesip kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Kalan yumurta sarısını üzerine sürüp öneden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı baldo pirinç
  • 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı un
  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 8 su bardağı et suyu
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 40 gram margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Üzerine unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
  • Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kalan margarini bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirin.
  • Ezogelin çorbasını, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ezogelin Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın aromatik bir tat alması için; haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanın. Bunlar yoksa, bir tablet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz.
  • Mercimek, pirinç ve bulgurun daha kolay pişmesi için; ılık suda bekletin. Şişmeye başladıkları zaman çorbanın içine ekleyin.
  • Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek bir taşım daha kaynatın. 
  • Karıştırma işlemi için tahta kaşık kullanın. Dilerseniz margarin yerine tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Çorbayı servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ezogelin Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 90 kaloridir. 

Gökkuşağı (Rainbow) Kek Tarifi

 

Gökkuşağı (Rainbow) Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 12 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Keklere renk vermek için:

  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Yarım çay kaşığı mor gıda boyası
  • Yarım çay kaşığı mavi gıda boyası
  • Yarım çay kaşığı sarı gıda boyası
  • Yarım çay kaşığı yeşil gıda boyası

Kreması için:

  • 200 gram mascarpone peyniri
  • 300 gram krema
  • 3 damla limon suyu

Kek tabanlarını ıslatmak için:

  • 3/4 su bardağı muzlu süt

Süslemek için:

  • 2 yemek kaşığı renkli şeker

Gökkuşağı (Rainbow) Kek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurta beyazlarını ve sarılarını iki farklı kaba ayırın.
  • Yumurta beyazlarını katı bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
  • Yumurta sarılarına ise toz şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ilık suyu yumurta sarılarına ekledikten sonra, pudra şekeri, elenmiş un ve mısır nişastasını da ilave edin.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar malzemeleri çırpın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yumurta beyazlarına ekleyin. Spatula yardımıyla aşağıdan yukarı gelecek şekilde karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını 6 eşit parçaya bölün ve küçük kaplara dökün.
  • Her kabın içerisine farklı gıda boyalarından ekleyin.
  • Renkli kek harçlarını, kelepçeli kek kalıplarına alın. 
  • Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında renkli kek harçlarını tek tek pişirin. Bir kek harcı ortalama 15 dakikada pişmektedir.
  • Pişen kek tabanlarını soğuması için bir kenarda bekletirken, diğer harcı ekleyerek sırasıyla pişirin.
  • Krema için; Bir kaseye kremayı dökün ve köpüklenene kadar çırpın.
  • Üzerine mascarpone peyniri ve limon suyu ekledikten sonra 5 dakika mikserle karıştırın ve buzdolabında dinlendirin.
  • Tüm kek harçları pişip dinlendikten sonra, servis tabağına mor keki yerleştirin.
  • Kekin üzerini muzlu sütle ıslattıktan sonra hazırladığınız kremayı ekleyin ve üzerine yayın.
  • Ardından sırayla mavi, yeşil, sarı ve kırmızı kekleri muzlu sütle ıslatıp krema ekleyerek üst üste yerleştirin.
  • Artan kremayla pastanın kenarlarını ve üzerini sıvayın. Renkli şekerlemeleri serpiştirin. Afiyet olsun.

Gökkuşağı Keki Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mor renkli boya elde etmek için, kırmızı ve maviyi karıştırabilirsiniz.
  • Pişirme süresini kısaltmak için, birden çok kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz.
  • Yumurta beyazlarının içerisine sarı kaçmamasına dikkat edin.
  • Hazırladığınız pastayı, farklı pasta süsleri ile süsleyebilirsiniz.

Nussecken (Fındık Köşeleri) Tarifi

 

Nussecken (Fındık Köşeleri) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta

Fındıklı karışım için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı fındık
  • 2 paket vanilin
  • 4-5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Nussecken (Fındık Köşeleri) Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Bir kasenin içine un dışındaki hamur malzemelerini ekleyin.
  • Malzemeleri yoğurduktan sonra azar azar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamur yumuşadığında fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru tepsiye bastırarak açın.
  • Hamur tepside beklerken fındıklı sos yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Fındıklı karışım için; Bir tencereye ile olarak yağı alın ve eritin.
  • Yağ erimeye başladığında şekeri ekleyin ve fokurdayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.
  • Fındıkları rondodan çekerek toz haline getirin. Şekerin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından 2 su bardağı toz fındığı ekleyerek biraz daha karıştırın.
  • Kalan 2 bardak toz fındığı da ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Hamurun üzerine bir miktar bal döküp yayın. Ardından fındıklı karışımı da hamurun üzerine ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
  • Ardından pişen hamuru fırından çıkartın ve üçgen dilimler halinde kesin.
  • Hazırladığınız nussecken tatlısını, çikolatalı sosa batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Nussecken Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Üçgen şekli vermek için, önce hamuru kare şeklinde dilimleyin.
  • Kare dilimlerini çapraz bir şekilde ikiye bölün. Böylece üçgen şeklini verebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız fındıkların toz halinde olmasına özen gösterin.
  • Çikolata sosu yerine, sürülebilir krem çikolata da kullanabilirsiniz.

Kesme Aşı Tarifi

 

Kesme Aşı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak un
  • 2 bardak erişte
  • 2 bardak yeşil mercimek
  • 1 adet büyük domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Kesme Aşı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yeşil mercimeği ve erişteyi farklı tencerelerde haşlayın.
  • Tencereye 1 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyerek eritin.
  • Yemeklik doğranan soğanları bu yağda rengi değişene kadar kavurun.
  • Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Haşlanmış erişte, haşlanmış mercimek ve kaynar suyu ekleyerek bir taşım kaynatın.
  • 2 bardak unun içerisine tuz ve su ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın ve uzunlamasına kesin.
  • Ardından kestiğiniz hamurları da tencereye ekleyerek karıştırın.
  • Baharat ve tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın.
  • Tamamen pişen kesme aşını, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Fırında Kök Sebzeler Tarifi

 

Fırında Kök Sebzeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet pancar
  • 2-3 adet yer elması
  • 1 adet siyah havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet küçük turp
  • 4-5 sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • Kekik
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Fırında Kök Sebzeler Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün sebzeleri bol suda yıkayın.
  • Geniş bir leğenin içerisine su ve sirke ekleyin. Yıkadığınız sebzeleri bu suda 15 dakika bekletin.
  • Bekletme işleminin ardından patateslerin kabuklarını soyun ve istediğiniz gibi doğrayın.
  • Yer elmalarını tekrar suda yıkayın ve topraklı kısım kalmadığından emin olun.
  • Eğer yer elmaları çok büyükse iki parçaya bölebilirsiniz.
  • Turp ve havuçları uzun şeritler halinde kesin.
  • Pancarları soymadan kullanın. Soğan ve sarımsakları da üzerine ekleyin.
  • Karışıma baharat ve yağ dökerek harmanlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve önceden ısıtılmış fırında kök sebzeleri 30 dakika pişirin.
  • Kök sebzeleri sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Kök Sebze Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pancarı pişirdikten sonra soymak daha kolay olacaktır.
  • Sebzelere istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak sebzelerin eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Aroma katmak için bir tutam zencefil tozu ilave edebilirsiniz.
  • Pişirme işleminin sonlarında doğru ikiye böldüğünüz limonları da karışıma ekleyebilirsiniz.
  • Fırında kök sebzeler, balık yemeklerinin yanına çok yakışmaktadır.

Buğu Kebabı Tarifi

 

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kuşbaşı eti
  • 150 gram arpacık soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 2 adet kapya biber
  • 2 çay bardağı bezelye
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Buğu Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede yüksek ateşte etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Etleri yumuşayana kadar pişirin.
  • Farklı bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve arpacık soğanı koyarak kavurun.
  • Üzerine patates, kapya biber ve havuçları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Bezelyeyi, yumuşayan etleri, tuz, karabiber ve sarımsağı da havuçların üzerine ekleyin.
  • 2 su bardağı et suyunu diğer tencereye ilave edin. Suyun yarını çekene kadar bu şekilde pişirin.
  • Kebap piştikten sonra ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
  • Üzerine beşamel sosu yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Buğu kebabını, kibrit patates ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buğu Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Etleri daha kısa sürede haşlamak için, düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
  • Eti nasıl mühürleyeceğinizi bilmiyorsanız, et mühürleme teknikleri yazımızdan faydalanabilirsiniz.
  • Kebabı büyük bir kap yerine, küçük güveçlerde pişirerek de servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Buğu Kebabı Kaç Kalori?

  • Buğu kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.