13 Aralık 2020 Pazar

Oreolu Magnolia Tarifi

 

Oreolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır vanilyalı toz pasta kreması
  • 24 adet oreo bisküvisi

Oreolu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvi ve hazır toz krema hariç tüm malzemeler tencerede karıştırılır, ocağa alınarak orta ateşte pişirilir.
  2. Kaynayınca soğumaya bırakılır ara sıra karıştırılır. Soğuduğunda hazır toz krema atılıp 5 dakika çırpılır (Toz krema şart değil fakat krema daha lezzetli oluyor).
  3. Oreo robotta toz haline getirilir süsleme için birkaç adet ayırılabilir.
  4. Kaselere 2 kaşık oreo ardından krema koyulur.
  5. En üstü oreo ile kaplanır.

Şipşak Hazır Yalancı Pizza Tarifi

 

Şipşak Hazır Yalancı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 adet tost ekmeği
  • 5 adet küçük tombul sosis
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik
  • İsterseniz domates, biber, salam, sucuk da kullanabilirsiniz.

Şipşak Hazır Yalancı Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırınımızı 190 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tost ekmeklerini diziyoruz.
  2. Bir kasede salça mızı biraz suyla seyreltip içine tuz kekik ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Sosumuzu tost ekmeğinin üzerinde gezdiriyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve sonra da sosisleri katıyoruz.
  4. 180 derece ısıttığımız fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Ben yaklaşık 13 dakika tuttum. Servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kahveli Pasta Tarifi

 

Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı un
  • (Normal bildiğimiz kek tarifi yapmanızı tavsiye ederim ben bunu çok tutturamadım)

Islatmak İçin

  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1.5 su bardağı süt

Muhallebisi İçin

  • 4 yemek kaşığı nişasta veya un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt (İsterseniz eğer kendiniz yapınız)

Kahveli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Diğer tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Keki 180 derecede yavaş yavaş pişiriniz. Muhallebisi yapmaya başlayın tüm malzemeleri koyup kabarana kadar pişirin.
  3. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca süt ile ıslatın fakat önceden çatal ile delin keki. Sonradan muhallebiyi döküp buzdolabına kaldırın.
  4. Çikolata sosunu yapın. Biraz sıvı olması için kullanmadan önce süt ekleyiniz.
  5. Soğuyan kekin muhallebisinin üzerine döküp soğuyunca süsleyip afiyetle yiyin.

Tatlı Kabak Yemeği Pirnçli Tarifi

 

Tatlı Kabak Yemeği Pirnçli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim tatlı kabağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1/5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber,
  • Zerdeçal yarım çay kaşığı baharatlar isteğe göre kullanabilirsiniz.

Tatlı Kabak Yemeği Pirnçli Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı, sarımsağı zeytinyağ da kavurun salça ekleyin kuş başı doğranmış kabağı ekleyin baharatlarını ekleyin biraz kavurun.
  2. Et suyunu ilave edin 5 dakika pişirin pirinci ekleyin suyunu, tuzunu ilave edin pişirin suyunu pişmesine göre ayarlayın kabaklar hamurlaşmasın afiyet olsun.

Leziz Böreğim Tarifi

 

Leziz Böreğim Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane kalıp peynir
  • 1 paket taze yufka
  • 1 demet maydanoz
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 tutam susam

Leziz Böreğim Tarifi Yapılışı

  1. Maydonozumuzu ince ince doğruyoruz bir kabın içerisinde maydonozumuzu ve peynirimizi harmanliyoruz.
  2. Ardından bir kaseye yağımızı ve maden suyumuzu kasenin içerisinde karıştırıyoruz.
  3. Yufkalarımızı altıgen şekilde kesiyoruz ve arasına madensuyu karışımını sürüyoruz ve maydonozlu peynirimizi güzelce koyuyoruz içerisine ve sarıyoruz.
  4. Ve üzerine yumurta akını sürüp susam serpiyoruz.
  5. 180 derecelik fırınımiza sürüyoruz.
  6. Afiyet olsun 💕.

Pişi Tarifi

 

Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket karbonat (1 çay kaşığı )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3 yada 3, 5 su bardağı un

Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç hepsini karıştıralım.
  2. Unu azar azar ilave edelim.
  3. Hafif ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamuru yarım saat dinlendirelim üzerini kapatarak.
  5. Merdane yardımıyla açalım ama çok ince yada kalın açmıyoruz.
  6. Çok kızgın yağda arkalı önlü kızartalım sıcak servis yapalım bence. 🥰.

Afiyet olsun. 💜.

Nefis Ispanaklı Lorlu Börek Tarifi

 

Nefis Ispanaklı Lorlu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 bağ ıspanak
  • 250 gr lor (farklı peynirde olur)
  • 5 adet taze yufka
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz

Sos için;

  • Yarım su bardağı soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt

Nefis Ispanaklı Lorlu Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağda kavuralım.
  2. İçine domates salçasını ekleyip 5 dk kadar daha kavuralım.
  3. Sonra sıcak suda haşladığımız ıspanakları ekleyerek biraz daha kavuralım.
  4. İçerisine baharatlarımızı ekleyip soğumasını bekleyelim.
  5. Yufkalarımızı ortadan 2 ye bölelim ve üzerlerine hazırladığımız sostan bolca sürüp iç harcını yayalım ve yuvarlayıp tepsimize döşeyelim.
  6. Üzerine kalan sosuda (kalan yumurta sarısını ekleyin) güzelce yedirin.
  7. 180 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirelim.

Afiyet olsun.

Omletli Krep Tarifi

 

Omletli Krep Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Not: buzdolabında ne kadar bekletirseniz o kadar iyi olur

Omlet için;

  • 2 yumurta
  • İçine istediğinizi koyabilirsiniz:sucuk ,dilim zeytin, peynir

Üzeri için;

  • Labne

Omletli Krep Tarifi Yapılışı

  1. Krep için bütün malzemeleri derin kaba alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. Tavanın yüzeyini az yapla yağlayın tereyağ da kulanabilirsiniz.
  3. Krep harcından büyük bir kepçe alıp yağladınız tavanın üstüne dökün tavayı sallayarak harçı tavanın her yerine ince bir tabaka halinde yayın.
  4. Krebin iki tarafını çevirerek pişirin.
  5. Krepleriniz piştikten sonra, omlet yapmaya geçebilirsiniz.
  6. Çırptığınız iki yumurtanın içine biraz tuz ve istediğiniz diğer malzemeleri ekledikten sonra tavayı biraz yağlayıp omleti dökün ve tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde yayın.
  7. 10 krep piştikten sonra, kreplerinizden birini alıp üstüne ince bir tabaka halinde labne peyniri sürün.
  8. Omletinizi ikiye bölün yarısını krebin üstüne koyun krebi sarın.
  9. Rulo haline gelen klibi bıçak yardımıyla kesip sunumunuzu yapabilirsiniz kalan krepleri de reçelli rulo halinde sunup tüketebilirsiniz.

Köz Biberli Kaşarlı Enfes Kahvaltılık Tarifi

 

Köz Biberli Kaşarlı Enfes Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 közlenmiş biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kaşar rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz

Köz Biberli Kaşarlı Enfes Kahvaltılık Tarifi Yapılışı


  1. Kırmızıbiberler tuzla biraz pişirilir.
  2. Tereyağıyla 1-2 dakika daha kavrulur.
  3. Kapaklı tavaya kaşarlar eklenip ağzı kapatılır.
  4. Ve enfes tarif yemek için hazır:)))))).

Pufidik Pankek Tarifi

 

Pufidik Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağına yakın un (Kontrollü koyun)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Pişirmek için tereyağ
  • Bardak ölçüsü 200 ml

Pufidik Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Çırpma kabına yumurtaları kıralım.
  2. Çırptığımız yumurtaya un hariç diğer malzemeleri katalım.
  3. Unu kontrollü bir şekilde koyalım hamur akışkan bir halde olacak.
  4. Tavayı ocağa alıp tereyağ ile yağlayalım.
  5. Fazla yağı varsa peçete yardımıyla alalım.
  6. Hamurdan küçük kepçe ile alıp tavaya dökelim.
  7. Üzeri göz göz olunca çevirelim.
  8. Pişen pankekimizi dilediğimiz mevsim meyveleri bal ve krem çikolata ile servis yapalım.

Afiyet olsun.

Not: Bu ölçüden 18 adet çıktı. Pankek harlı ateşte değil orta ateşte daha güzel pişiyor. Üzeri iyice göz göz olmadan çevirmeyin. Pankek te un ilavesi çok önemli katı olursa ekmek gibi olur. Çok cıvık olursa tavaya yayılır. Bunu ancak el ayarınızla belirleyebilirsiniz.

12 Aralık 2020 Cumartesi

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

 

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 rendelenmiş elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı dut kurusu (Blenderla ezdim)
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı bal

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi Yapılışı

  1. Bal hariç tüm malzemeler koyulaşıncaya kadar pişirilir altı kapatılınca bal ilave edilir.
  2. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  3. Muz ve fıstık ezmesi çok yakışıyor 🤤 afiyet olsun 🥰.

Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağ (yaklaşık 3 yemek kaşığı )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
  • 1 su bardağı un
  • Damla çikolata
  • Sürülebilir çikolata

Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  2. 🔸Yumuşak tereyağ ile şekeri iyice karıştıralım.
  3. 🔸Ardından yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  4. 🔸Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
  5. 🔸Ardından un, kabartma tozu, karbonat, zerdeçal ve damla çikolatayı ekleyelim.
  6. 🔸Sert bi hamur olmamalı. İlla elle yoğurmanız gerekmiyor. Ben kaşık ile karıştırdım ve toparladım.
  7. 🔸Cevizden küçük parçalar koparıp arasına sürülebilir çikolata koyalım.(isterseniz sürülebilir çikolatayı yağlı kağıt üzerinde buzlukta dondurup hamurun arasına koyabilirsiniz. ).
  8. 🔸Yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  9. 🔸Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirelim.

Not:.✔️fırına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir.

  • ✔️dikkat edelim iyice kızarması gerekmiyor.
  • ✔️dokunduğunuzda kurabiyenin ortası yumuşak gibi gelebilir. Fakat fırından çıkınca o yumuşaklık gidecektir rahat olun. O yüzden fırında uzun süre tutmayın.
  • Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.
  • Afiyet olsun☺️🍪☕️.

Ay Poğaça Tarifi

 

Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş veya kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Peynir veya lor peyniri
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri

Ay Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü suyumuzu mayamızı ve şekerimizi kabımıza alıp karıştırıp 10 dakika bekletelim.
  2. Daha sonra yumurta akı tuz sıvı yağı ekleyip bir güzel karıştıralım. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamurumuz olacak.
  3. Hamurumuzu 40 dakika veya 1 saat bekletelim.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeleri ayıralım.
  5. Her bir bezemizi çay tabağı büyüklüğünde açalım. Yukarıdan ortaya doğru kenarını kesmeyecek şekilde bıçakla veya kesme aparatı ile çizikler atalım.
  6. Peynirli içimizi ekleyip aşağıdan yukarı doğru saralım ve ay şekli verelim.
  7. Bütün hamurları aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika arası pişirebilirsiniz afiyet olsun.