18 Mayıs 2021 Salı

Yulaf Ezmeli Yoğurtlu Pancar Tarifi

 

Yulaf Ezmeli Yoğurtlu Pancar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pancar
  • Yulaf ezmesi
  • 1 sap taze sarımsak 
  • Normal yoğurt  ya da süzme yoğurt
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Dereotu ( üzeri için)

Yulaf Ezmeli Yoğurtlu Pancar Nasıl Yapılır?

  • Pancar rendelenir.
  • Tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı biraz kızınca rendelenmiş pancar eklenir ve karıştırılır. 
  • Tuz eklenir. 
  • Pancar istenilen yumuşaklığa gelinceye kadar pişirilir. 
  • Pancar soğuması için bir tabağa koyulur.
  • Bir kaba yoğurt koyulur. 
  • Taze sarımsak ince ince kıyılır.
  • Yoğurt ve sarımsak kremsi bir kıvam alana kadar karıştırılır. Soğuyan pancar da eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. 
  • Servis tabağına alınarak üzerine yulaf ezmesi ve dereotu serpiştirerek servis edilir. (Dilerseniz yulaf ezmesini yoğurdun içerisine de koyabilirsiniz.)

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Tarifi

 

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kuru kuzu göbeği mantarı
  • 1 su bardağı pirinç 
  • Sıcak su 
  • İsteğe bağlı maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Karabiberi (isteğe bağlı)
  • Kuru kekik (isteğe bağlı)
  • Yenibahar
  • Kimyon 
  • Pul biber 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım kuru  Soğan 
  • 1 Orta boy domates 

Sos için

  • Zeytinyağı ve salça 

Sunum için 

  • Altın şeker domates

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ıslatalım. Sonra tuz katalım.
  • Kuru kuzu göbeği mantarları soğuk suda 1 saniye bekletip hafif yumuşamalarını bekleyelim.
  • Soğanı ve domatesi gelişi güzel doğrayıp maydanozu ince kıyalım ve pirincin suyunu süzüp malzemeleri katalım.
  • En son tuz ve baharatları ilave edip zeytinyağı ile harmanlayıp mantarlarımızın kökünü kesip içini harçla dikkatle doldurduktan sonra tencereye veya tavaya dizelim.
  • Daha sonra zeytinyağını da ilave edip pişirelim. 21 dakika pişirdikten sonra salça sosunu döküp 2 dakika daha pişirip servise hazır. 
  • Altın şeker domates ile beraber sunum yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

Çilekli Limonata Tarifi

 

Çilekli Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 2 adet limon
  • 1 tane portakal
  • 6 yemek kaşığı şeker (şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 litre soğuk su

Çilekli Limonata Nasıl Yapılır?

  • Yıkanıp temizlenmiş çileklerin yaprak kısımlarını kesip robota ekleyin.
  • 1 su bardağı suda eritilmiş şekeri, portakalın suyunu, limonların kabuklarını rendeleyip onlarında suyunu sıkıp rondoda pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Daha sonra 1 litre soğuk su ekleyip karıştırın.
  • En son süzgeçten geçirip sürahiye ekleyin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 ml ılık süt (yarım su bardağı)
  • 200 gr un
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Sarımsak sos için:

  • 1 iri diş sarımsak (bir fiske tuzla birlikte dövülmüş)
  • 1 dolu çay kaşığı mayonez
  • 15 gr tereyağı (eritilip ılıtılmış)
  • 1 y. kaşığı çırpılmış yumurta
  • 1 y. kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • Üzeri için; dikine, ince dilimlenmiş kaşar ve rende kaşar (rende kaşar yerine mozzarella da olur)

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Ilık süte toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Üzerini örtüp 10 dk aktive edin. Un ve tuzu ekleyin.
  • Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. En son oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını da ekleyip güzelce yoğurup toparlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurunuzu yuvarlayıp alın, üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sarımsak sos için; Tüm malzemeleri karıştırın.
  • Mayalanan hamuru elinizle hafif hafif açarak genişletin. Üzerine bıçakla  pide gibi dilim şeklinde kesikler yapın.
  • Kesiklere blok şeklinde ince dilimlenmiş kaşarlar yerleştirin ve bastırın. Ve en üste de rende kaşar serpin.
  • 180 dereceye ısıtılmış alt üst fanlı  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFIYET OLSUN.

Vişneli Kısır Tarifi

 

Vişneli Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet limon
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Vişneli Kısır Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye dondurucudan alınan ya da normal vişne koyulur, 2 su bardağı su eklenerek vişnenin rengi çıkana kadar kaynamaya bırakılır.
  • Vişne suyu elde edilir. Pişen vişneler de küçük küçük doğranır. 
  • Bir kaba köftelik esmer bulgur koyulur. Sıcak vişne suyu da eklenerek üzeri kapatılır ve bulgur yumuşayana kadar dinlendirilir.
  • Bir tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kuru soğan eklenir ve soğanlar yumuşayınca salça koyularak karıştırılır. Salçalı sos elde edilir.
  • Çarliston biber, domates ve salatalık küp küp doğranır.
  • Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır. 
  • Limonun suyu sıkılır.
  • Yumuşayan bulgurun içerisine pişen vişneler, sebzeler, baharatlar, salçalı sos, limon suyu ve nar ekşisi  eklenerek karıştırılır. 
  • Vişneli kısır istenilen şekilde servis edilir.

Roka Ve Tulum Peynirli Salata Tarifi

 

Roka Ve Tulum Peynirli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ roka
  • 8-10 adet cherry domates
  • 1 kutu haşlanmış mısır
  • 5 yemek kaşığı tulum peyniri
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım rendelenmiş havuç
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Roka Ve Tulum Peynirli Salata Nasıl Yapılır?

  • Rokalar iyi yıkanıp istediğiniz şekilde ister bıçakla ister elle kopartılarak kesilir.
  • Derin bir karıştırma kasesine alınan alınan rokalara sırayla ikiye bölünen cherry domatesler, mısır, tulum peynirini serpilir.
  • Salataya dökmek için zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve limon bir çorba kasesinde iyice karıştırılıp çırpılır.
  • Hazırlanan sos salataya dökülür ve iyice yedirilip servis tabağına alınır son olarak üzerine rendelenmiş havuçlar eklenir ve servise hazır hale gelir.

Kuru Domatesli Kahvaltılık Sos Tarifi

 

Kuru Domatesli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kuru domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ceviz içi

    Kuru Domatesli Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  • Domateslerimizi yumuşaması için yarım saat sıcak suda bekletiyoruz.
  • Yumuşayan domatesleri rondoya alıp püre haline getiriyoruz.
  • Daha sonra salçayı baharatları ve domatesleri ocağa alıp 5 dakika kavuruyoruz ekşi tadı çıkmadı için.
  • Kavurmadanda kullanabilirsiniz.
  • Ben salçanın ekşi kokusu çıksın diye kavurdum ardından dövülmüş sarımsakları ve dövülmüş cevizi ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Soğuduktan sonra uygun kaba alıp 1-2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Asla Dağılmayan Fellah Köftesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Haşlamak için;

  • Su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet domates rendesi
  • Tuz
  • Maydanoz

     Yapılışı

  • Köfte harcımız için uygun bir kap içerisine bulgurumuzu alalım ve üzerine sıcak su ekleyerek üzerini streçleyelim, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda şişen bulgurlarımızın üzerini açalım, tahta kaşık ile karıştıralım.
  • Üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası ve  tuzu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada ara ara sıcak su ekleyelim. Bu şekilde daha kolay yoğurabileceksiniz.
  • Malzemelerin güzelce karıştığından ve hamurun yeterince soğuduğundan emin olduktan sonra üzerine yumurtamızı ekleyelim.
  • Kimyonu da ekledikten sonra hamurumuzu son kez yoğuralım.
  • Sıra geldi köftelerimizi şekillendirmeye. Bunun için öncelikle yanımıza kase ile su alalım. Ardından parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük parçalar kopartarak top şekline getirelim.
  • Serçe parmağımız ile hamurumuzun üzerine bastıralım ve unladığımız tepsimize alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Köftelerimizi haşlamak için tencereye kaynayan suyu alalım, içerisine limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
  • Ardından şekillendirdiğimiz köftelerimizi de tenceremize alarak ara ara karıştıralım, yaklaşık 5 dakika pişirelim.
  • Haşlanan köftelerimizi kevgir yardımı ile servis tabağımıza alalım.
  • Domates sosu için tavamıza zeytinyağını alalım, ince kıyılmış sarımsaklarımızı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine salçamızı da ilave ederek sarımsaklarla birlikte kavurmaya devam edelim.
  • Rendelediğimiz domateslerimizi de tavamıza alalım ve kavurmaya devam edelim.
  • Hazır olan sosumuzun altını kapatmadan önce tuz ekleyip karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim ve karıştıralım.
  • Hazırladığımız fellah köftelerimizi de sosumuzun içerisine alalım ve sosa bulanması için karıştıralım.
  • Bol soslu fellah köftem servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi

 

Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı+1yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker (damak tadınıza göre)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Kıyılmış fındık

    Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir tencere içerisinde süt, şeker eriyinceye kadar ısıtılır.
  • Uygun ayrı bir tencerede eritilmiş tereyağda un, nişasta hafif pembeleşinceye kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Isınan süt azar azar ilave edilir, sürekli karıştırılır, kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
  • Ocak altı kapatılır, mikser veya blender la 5 dakika kadar çırpılır.
  • Bir fırın kabına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece üst fırın gözünde üzeri kızarınca tatlımız ılınmaya bırakılır.
  • Servis zamanı isteğe bağlı fındıkla süslenir. Nefis süt helvası hazır 👌 deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 bardak başbaşı bulgur
  • Yarım tatlı kaşığı domates yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bulyon(tavuksuyu varsa 1, 5 bardak su 1, 5bardak normal su şeklinde kullanabilirsiniz)
  • Aynı bardak ile 3 bardak su

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Önce sıvı yağı tencereye alıp yemeklik doğranan soğanlar hafif kavrulur .
  • Üzerine çarliston biber ilave edilir .
  • Hepsi kavrulunca domates ve salçalar eklenir karıştırılır .
  • Ardından bulgur eklenip tuz ,karabiber ,bulyon konulur kavrulur.
  • Sonrasında su ilave edilir .
  • Tereyağ eklenir karıştırılır ,kapak kapatılıp suyu çekene kadar pişirilir.
  • Suyu çekince ocak kapanır.
  • Üzerine kağıt havlu kapatılır demlendirilmek üzere 20dk beklenir.
  • Yoğurtla servis edebilirsiniz tek başına bile enfes bir öğün olur🥰.

Ezme Salatası Tarifi

 

Ezme Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Toz pulbiber
  • Sumak
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağ 

    Ezme Salatası Tarifi Yapılışı

  • Soğanlarımızı piyaz şeklinde doğrayalım. Maydanozlarda küçük küçük doğranır.
  • Üzerlerine sumak ekleyip elimiz ile karıştıralım domateslerimizi de doğrayıp toz pulbiber ve tuz eklenir.
  • Kesme tahtasında satır ile ezilir (Satır yok ise keskin bir bıçak ile de yapabilirsiniz blender ile yaparsanız bu lezzeti kesinlikle vermez)
  • Uygun bir kabın içerisine alınır ve üzerine zeytinyağı nar ekşisi ekleyin servise hazır. Afiyet olsun 👌😊.

Bu Çorba Favoriniz Olacak - Terbiyeli Havuç Çorbası - Tam Bir Lezzet Harikası Tarifi

 

Bu Çorba Favoriniz Olacak - Terbiyeli Havuç Çorbası - Tam Bir Lezzet Harikası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiye için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt suyu/yada 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Bu Çorba Favoriniz Olacak - Terbiyeli Havuç Çorbası - Tam Bir Lezzet Harikası Tarifi Yapılışı

  • Havucu yıkayıp ince rende ile rendeleyin. 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile havucu 1-2 dk kadar kavurun.
  • Üzerine tel şehriye, tavuk suyu ve sıcak su ilave edin ve tel şehriye ile havuç pişene kadar pişirin.
  • Terbiyesi için un hariç tüm malzemeyi karıştırın. En son unu yavaş yavaş ilave edip bir yandan da çırpın.
  • Terbiyeyi çorbaya ilave edebilmek için çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyin ve çırparak karıştırıp sonra çorbaya ilave edin.
  • Sosu hazırlamak için, tereyağı eritin. Eriyen tereyağına kuru nane ekleyip naneyi biraz yakın ve çorbaya ilave edin. 1-2 dk kadar çorba piştikten sonra ocağı kapatın. En son tuzunu ekleyin ve çorba servise hazır :).

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köftesi için gerekli olan malzemeler;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Köfteli Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi hazırlayalım, kuru soğanı ve sarımsağı rondodan geçirelim.
  • Kıymayı uygun bir kap içine alalım üzerine rondodan geçirdiğimiz soğanı, yumurtayı, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Fındıktan biraz büyük olacak şekilde köfteleri yuvarlayalım.
  • Tava içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp köfteleri kızartalım.
  • Şimdi yemeğimizi hazırlamaya başlayalım tenceremize yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sıvı yağ ile kavuralım sonra salçayı ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra küp doğranan patates ve havucu ekleyip 2-3 dk kavuralım.
  • Bezelyeyi de ekledikten sonra bi 5 dk da bu şekilde kavuralım.
  • Üzerini geçek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakalım, orta ateşte 15_20 dk kaynadıktan sonra kızartmış olduğumuz köfteleri ekleyip yemeğimizin suyu özleşip sebzeler pişene kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.