Elmalı Patlıcanlı Kuzu Kol Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu kol
- 1 adet yeşil elma
- 3 adet patlıcan
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik
- 1 defne yaprağı
- Tuz karabiber pul biber
- Zeytinyağı
Elmalı Patlıcanlı Kuzu Kol Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
- Bolca tuzlu suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün.
- Elmayı ve domatesi de küp küp doğrayın kenara alın.
- Döküm çok sıcak tencerede eti mühürleyin.
- Tuz karabiber serpin.
- Kekik dalları defne yaprağı ve ince doğranmış sarımsak ilave edin.
- Domates ilave edin.
- Patlıcan ve elmayı da ilave edip şeker tuz karabiber ekleyin ve kapağı kapalı en kısık ateşte pişirin. Ben 45 dk pişirdim. 40. Dk da patlıcanı tadın pişmişse hazırdır.Afiyet olsun.