25 Mayıs 2021 Salı

Elmalı Patlıcanlı Kuzu Kol Tarifi

 

Elmalı Patlıcanlı Kuzu Kol Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı kuzu kol
  • 1 adet yeşil elma
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik
  • 1 defne yaprağı
  • Tuz karabiber pul biber
  • Zeytinyağı

    Elmalı Patlıcanlı Kuzu Kol Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  • Bolca tuzlu suda 1 saat bekletin. Yıkayıp süzün.
  • Elmayı ve domatesi de küp küp doğrayın kenara alın.
  • Döküm çok sıcak tencerede eti mühürleyin.
  • Tuz karabiber serpin.
  • Kekik dalları defne yaprağı ve ince doğranmış sarımsak ilave edin.
  • Domates ilave edin.
  • Patlıcan ve elmayı da ilave edip şeker tuz karabiber ekleyin ve kapağı kapalı en kısık ateşte pişirin. Ben 45 dk pişirdim. 40. Dk da patlıcanı tadın pişmişse hazırdır.Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Börek Tarifi

 

Fırında Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 adet kabak
  • ️2 adet havuç
  • ️4 adet patates
  • ️2 adet soğan
  • ️2 adet yumurta
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️3 tatlı kaşığı tuzu
  • ️1 çay kaşığı karabiber
  • ️Biraz maydanoz ve dereotu
  • ️2 taze soğan
  • ️2 bardak un (220ml bir başak ölçüsü)

    Fırında Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı

  • Tüm taze malzemeleri rendeleyin ve bir kaseye koyun. Şimdi rendelenmiş tüm sebzelerin suyunu elinizle sıkın.
  • Yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber gibi diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Bir tepsiye pişirme kağıdı yerleştirin.
  • Hazırlamış olduğumuz sıvıyı üstüne dökün ve elinizle yerleştirin.
  • İsterseniz üzerine susam ve haşhaş tohumu serpebilirsiniz.
  • 220 ° c’de yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi

 

İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket istiridye mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ, tuz
  • 1 fiske kekik, karabiber
  • 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi

    İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi Yapılışı

  • Mantarların kök kısmındaki sert yerleri alalım. İstiridye mantarı i suya tutalım. Yıkayalım. Uzun uzun kıyalım. Sebzeleri biberleri ve soğanı jülyen şeklinde doğrayalım. Sarımsakları ikiye bölelim.
  • Tavaya mantarları ve 2yemek kaşığı zeytinyağ ı alarak 5dakika kavuralım.
  • Sonra doğradığımız biberleri, soğanı sarımsağı ekleyelim.
  • Tereyağını ve baharatlarını da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Tuzunu atalım.
  • Yemeğimiz pişince üzerine kaşar rendesini serpelim. Hafif kaşar lar eriyince ocaktan alalım. Zaten yemeğin sıcağı ile eriyecektir.
  • Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Et ve tavuk yemekleri ile beraber çok yakışan bir tarif. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun 👌 🍄 🌶️ 🍄.

Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi

 

Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 6 kayısı
  • 3 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
  • 60 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Kayısılı Sürpriz Tatlı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

  • Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin.
  • Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.
  • Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.
  • Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Portakalla hazırlanan sürpriz tatllı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Sütlü Erişte Tarifi

 

Sütlü Erişte Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr Erişte
  • 3 su bardağı süt
  • 100 gr kaşar peynir
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 15 gr tereyağı

Sütlü Erişte Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Sütü tencerede ısıtıp tereyağını ekleyin. Bir taşım daha ısıtıp erişteleri ilave edin. 7 dakika haşlayın. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımı bir fırın kabına aktarın. Üzerine küp şeklinde kesilmiş tereyağı ile peyniri serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Biberli Patlıcan Tarifi

 

Biberli Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuzlusu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim pastırma
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Taze biberiye
  • Tuz

Biberli Patlıcan Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Patlıcanların kabukları alacalı soyup, soyulmuş yüzeylerine bıçakla 1 cm derinliğinde yarık açın. Bol tuzlu suda 1 saat kadar bekletin.

Geniş bir tencereye zeytinyağı ilave edin. Patlıcanların suyunu süzüp, tencereye alın. Üzerini kapatarak yüksek ateşte ara ara kendi eksenlerinde çevirerek kızartın.

Kızaran patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su, sirke ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun. Sarımsak, pastırma, beyaz peynir, ceviz içi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp mikserde iyice karıştırın. Karışımı patlıcanların içine paylaştırıp, biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Bezelye Çorbası Tarifi

 

Bezelye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 40 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Krema
  • Dereotu

Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Patates ve soğanı iri doğrayıp tencereye alın. Bezelyeyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’da pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin. Gerekirse su ilavesi yapın.

Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın. Krema ilave edin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Kırmızı pul biber serperek servis yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Böğürtlen Sos Tarifi

 

Ev Yapımı Böğürtlen Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • 12-15 adet böğürtlen (350-400 gr)

Ev Yapımı Böğürtlen Sos Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su ve şeker eklenir. (Taneli bir sos istiyorsanız şeker ve suyu 5 - 10 dk kaynatın ve şerbet kıvamına getirin)
  • Böğürtlenler ve limon suyu ve 3-5 dk kaynatılır.
  • Bir blender yardımıyla çekilir ve 1-2 saat buzdolabında soğutulur.
  • Muhallebi tarzındaki tatlılarda veya dondurmalarda istenilen şekilde sos olarak kullanılır.

Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi

 

Böğürtlenli Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 çay bardağı süt (soğuk)
  • 250 ml. krema
  • 3 yaprak jelatin
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Böğürtlen sosu için:

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı su
  • 10 adet ahududu (isteğe göre)

Böğürtlenli Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Bir kaseye soğuk su ve 2-3 adet buz koyun. Jelatinleri yumuşaması için bu kaseye koyarak 5 dakika bekletin.
  • Bir tencereye süt, krema, toz şeker ve vanilyayı alarak kısık ateşte pişirin.
  • Yumuşayan jelatinlerin suyunu sıkın. Kaynama noktasına gelen tatlıyı ocaktan alın.
  • Jelatinleri tatlı karışımına ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Tatlıyı ikram edeceğiniz silikon kapları ıslatın ve fazla suyunu dökün.
  • Karışımı porsiyonlara eşit olarak paylaştırın.
  • Tatlının kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Böğürtlen sosu için; Sos tenceresine böğürtlen, ahududu, su ve toz şekeri alarak 5 dakika kaynatın.
  • Hazırladığınız sosu süzgeçten geçirin.
  • Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla birlikte karıştırın. Süzdüğünüz böğürtlen sosunu tekrar tencereye alın ve üzerine nişastalı suyu ekleyin.
  • Sosu kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Üzerine hazırladığınız böğürtlen sosunu dökün.
  • İsteğe göre tatlının üst kısmına böğürtlen koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet büyük havuç
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 adet ceviz

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havucu güzelce yıkayın ve rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavanın içerisine alın.
  • Üzerine çok az miktarda zeytinyağı dökün. Orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Ardından soğuması için kenarda bekletin.
  • Geniş bir kasenin içerisine yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve cevizi alın. Üzerine soğuyan havuçları ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine nane veya maydanoz yaprakları ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İsteğe göre üzerine toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
  • Ceviz miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Taratoru zenginleştirmek için, içerisine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  • Taratoru servis etmeden önce üzerinde zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Havuç Tarator Kaç Kalori?

  • Havuç taratorun bir porsiyonu, yaklaşık 155 kalori değerindedir. 

Havuç Topları Tarifi

 

Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 5 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi

Havuç Topları Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havucu güzelce yıkayın, kurulayın ve kabuklarını soyun.
  • Ardından bir tencerenin içerisine havuçları rendeleyin. 
  • Üzerine sıvı yağ ve şekeri ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
  • Kavurma işleminin ardından havuçları soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Bu esnada bisküvileri rondodan çektirerek ufalayın.
  • Ceviz içini de rondoya ilave edin ve ufalanması için çektirin.
  • Havuçlu karışım soğuduktan sonra üzerine bisküvi ve cevizleri ilave edin. Elinizde yoğurun ve yuvarlayarak şekil verin.
  • Havuçlu topları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Havuç Topları Kaç Kalori?

  • Havuç toplarının bir adedi 48, bir porsiyonu ise yaklaşık 145 kalori değerindedir.

Fesleğen Soslu Makarna Tarifi

 

Fesleğen Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket Hazır Makarna (Penne, spagetti vs isteğe göre)
  • 150 gr Taze Fesleğen
  • ½ Su Bardağı Zeytinyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
  • 200 Ml Krema 

Fesleğen Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir robot içerisine fesleğenler kurutularak eklenir ve zeytinyağı ile birlikte çekilir.
  • Makarna bir tencere içerisinde haşlanır ve aldante bırakılır. (Makarna çok fazla pişirilirse doku olarak hoş bir hal almaz.)
  • Bir tavaya krema eklenir ve biraz ısındığı sırada fesleğenli karışımı, parmesan peynirini ilave edildikten sonra isteğe göre tuz ilave edilir ve karıştırılır. (Krema fazla ısınırsa kesilir.)
  • Krema fokurdamaya başladıktan sonra makarnayı ilave edip 2-3 dk karıştırılır ve altı kapatılır, servis edilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Fesleğen Soslu Makarna Kaç Kalori?

  • Fesleğen soslu makarnanın 100 gram 105, bir porsiyonu ise yaklaşık 390 kaloridir.

Hindiba Kahvesi Tarifi

 

Hindiba Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık hindiba kahvesi tozu
  • 2 fincan su
  • 1 fincan süt (isteğe göre)
  • 2 çay kaşığı şeker (isteğe göre)

Hindiba Kahvesi Nasıl Yapılır?

  • Ön aşama; Karahindiba kökleri kurutulur. Kurutma işleminin ardından kavurma işlemi gerçekleştirilir. (Kavruk tat bu şekilde elde edilir.) Kurutulduktan sonra öğütülür. 
  • Hazır kahve tozundan yapmak için; Bir fincan içerisine 1 yada 2 çay kaşığı eklenir.
  • Üzerine sıcak su dökülür ve karıştırılır. (Suyun çok kaynar olmaması gereklidir yoksa demlenme sırasında acılaşmaya sebep olur.)
  • İsteğe göre süt veya şeker eklenebilir. Afiyet olsun.