Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kg kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 4 adet büyük patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 2 adet büyük patates
- 2 adet domates
- 1 bardak sıcak su
Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yıkayıp, alacalı soyalım ince uzun bir şekilde keselim ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
- Peçete üzerine alalım yağını çeksin tavaya kuş başı etleri ekleyip, üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte ağır ağır pişirelim suyunu çeken etlerin üzerine küp küp doğranmış kuru soğanı sarımsağını sıvı yağını ilave edip, tekrar kavuralım biberleride ince ince doğrayıp, ilave edelim.
- Ardından domatesleri ve salçayı baharatlarını ekleyip bir iki dakika daha kavuralım üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Patlıcanlarımızı kalıptan sarkacak şekilde kiremit kalıba dizelim, üzerine dilimlenmiş halka patatesleri de kalıbın tabanına dizelim.
- Üzerine kavurduğumuz harcı dökelim onun üzerine tekrar halka patates dilimleri dizelim sarkıttığımız patlıcanları bir sıradan başlayarak kapatalım.
- 200 dereceli fırında 15-20 dk pişirip alalım ılıyınca servis tabağına ters çevirip üzerine domates ve ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyet olsun. Bu malzemelerden 4 kişilik çıktı siz malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Not: Kıyma ilede bu tarifi yapabilirsiniz.