29 Mart 2023 Çarşamba

Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka

İçin için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet taze peynir
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)

İçinin ve dışının sosu için

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta akı (sarısı dışına sürülecek)

Üzerine;

  • Susam
  • Çörek otu

    Özel Sosu ile - Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ıspanak lar 1 gün öncesinden yıkanır. (suyunun süzülmesi için ).
  • Ve ıspanaklar el ile ufak hale gelecek şekilde doğranır (vitaminin gitmesini istemiyorsanız el ile doğrayın).
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğan baharatlar ve peynir ilimi ufalanarak eklenir hepsi el ile harmanlanır.
  • Sosu için yoğurdu, sütü, tereyağını sıvı yağını ve yumurta aklarını koyarak bir kabta karıştırılır.
  • 4 adet hazır yufka ortam 4 eşit parçaya kesilir.
  • Sos ile yufkalar tek tek ıslatılır ve ıspanaklı harç konulur kenarlardan kıvırarak gül şekli verilir (videoda belirttiğim gibi).
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hepsi yerleştirilir.
  • Üzerine kalan sos dökülür (benim yapmış olduğum sostan biraz kaldı isterseniz bardak ölçüsünü bir miktar indirebilirsiniz) ( veya yufkayı fazla kullanıp değerlendire bilirsiniz).
  • En son üzerine 2 adet yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu eklenerek 180 derece fırında 35-40 dk dikkatlice pişirilir.İnanılmaz derecede lezzetli oldu mutlaka taif defterine eklenecek bir tarif diyebilirim☺️.
  • Yerken kaçtane yediğinizi sayamayacaksınız🤭.Her zaman yapmak isteyeceğiniz den eminim 🤭.Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Rokalı Kaşık Salatası Tarifi

 

Rokalı Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 avuç dolusu roka
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet uzun boy veya adet adet küçük boy salatalık
  • 8 adet orta boy veya 2 adet büyük boy domates
  • 1 avuç dolusu ceviz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı sumak

    Rokalı Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Roka, domates ve salatalıkları yıkayın.
  • Salatalığın kabuğunu soyun.
  • Salata malzemelerini minik minik doğrayın ve bir kaseye alın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  • Hemen servis edin.

    En sevdiğim salatalardan, her türlü yemeklere yakışıyor.

    Üzerine beyaz veya tulum peyniri de ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor.

Fırında Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dolmalık biber

İç malzemesi için;

  • 2,5 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kara biber kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 adet domates

Suyu için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Yarım et bulyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ 

    Fırında Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberlerin saplarını çıkarıp, yıkayalım.
  • İçini hazırlayalım bulguru yıkayıp, süzelim, içine soğanı rendeleyelim salça zeytinyağı ve baharatları ilave edip, karıştıralım.
  • Biberlerimizin içini harcımızla dolduralım üzerine domates koyup, fırın kabımıza yerleştirelim.
  • Suyunuda hazırlayıp, üzerine dökelim, yağlı kağıdı ıslayıp suyunu sıkalım, kabımızın üzerini örtelim. Onun üzerinide folyo örtelim.
  • 190 derece fırında 35 dk pişirelim bulgurlar pişince üzerindeki kağıt ve folyoyu alıp üzeri kızarasıya kadar pişirelim. Afiyet olsun 

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi

 

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça kemikli et
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti ocağa alıp haşlayalım.
  • Etini kemiğinden ayırıp didikleyelim.
  • Etini ve etin suyundan 4 bardak ilave edelim.
  • 2 buçuk su bardağı da normal su ilave edelim.
  • Tuzunu ilave edip sarımsakları içine rendeleyelim.
  • 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  • Ayrı bir kapta terbiyesini hazırlayalım.
  • 1 yumurta sarısı, yoğurt un, sirke ve 1 bardak su ilave edip karıştıralım.
  • Kaynayan et suyundan terbiyeye kepçe ile ilave ederek çırpalım.
  • Terbiye soğuk et suyu sıcak olursa terbiyeniz kesilir.
  • O sebeple 3 4 kepçe kadar terbiyeye ilave edip, karıştırarak ısınmasını sağlayalım, tencereye ilave ederek karıştıralım.
  • Yağını tavada hazırlayıp çorbaya ilave edelim, Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  • Yada tabaklara konduktan sonra da yağını ilave edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

4 Kaşık Çorbası Tarifi

 

4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Üzerinin sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

    4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bakliyatlarımızı yıkayalım ve tenceremize alalım.
  • Üzerine 7 su bardağı su ekleyelim, ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Bir yandan da terbiyemizi hazırlamaya geçelim, terbiyemiz için derin bir kaseye bir su bardağı yoğurt, bir yumurta, bir yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu sıkalım ve bir çırpıcı yardımıyla güzel bir şekilde pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  • Daha sonra kaynayan çorbadan bir kepçe alıp terbiyemizin içine ekliyoruz ve güzel bir şekilde karıştırıyoruz .
  • Kaynayan çorbanın içine terbiyemi yavaş yavaş ekliyorum ve bir yandan da karıştırmaya devam ediyorum.
  • Çorba kaynarken üzerinin sosu için küçük bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı ,bir çay kaşığı pulbiber ,bir çay kaşığı kekik alıyorum ve güzel bir şekilde sosunu hazırlıyorum.
  • Ardından kaynayan çorbama ekliyorum ve güzel bir şekilde karıştırıyorum ve çorbam hazır hale geliyor istediğiniz şekilde servis edebiliriz afiyetle tüketebilirsiniz.

Az Malzemeli Muhallebi (Harika Tat) Tarifi

 

Az Malzemeli Muhallebi (Harika Tat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Damla sakızı (kullanmayada bilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Az Malzemeli Muhallebi (Harika Tat) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tereyağ ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sudan geçirdiğimiz kaselere döküyoruz.
  • Dolapta bir kaç saat dinlendirip ters çevirip servis ediyoruz isterseniz tarçın serpe bilirsiniz afiyet şeker olsun 

Supangle (Dikkat Lezzet İçerir Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Supangle (Dikkat Lezzet İçerir Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı buzlu su
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 paket hazır kakaolu kek (evde kalan kekiniz varsa kullanabilirsiniz)
  • İlave olarak 1 paket toz krem şanti ekleyebilirsiniz ekstra lezzetli oluyor..

    Supangle (Dikkat Lezzet İçerir Favoriniz Olacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tüm kuru malzemeler tencereye alınır karıştırılır.
  • Tencere ocağa alınır bir litre su yavaş yavaş eklenir.
  • Koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen supangle ye tereyağı ve çikolata eklenir çırpılır.
  • Son olarak buzlu su eklenir çırpılır.
  • Kuplara kek konulur üzerine supangle dökülür soğumaya bırakılır.
  • Buzdolabında en 4-5 saat dinlendirin üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Vezir Parmağı Tarifi

 

Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bulamak için;

  • İrmik

    Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp ocağı açalım içine bir dilim limon atalım kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kısarak 10 dakika daha pişirelim.
  • Daha sonra şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yoğurt, yumurta,şeker ve sıvı yağ ekleyip katıştıralım.
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağı, kabartma tozu, vanilya ve yavaş yavaş unu ilave ederek elimizle yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak parmak şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurların her tarafını güzelce irmiğe bulayalım.
  • Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğimiz tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika arası pişmeye bırakalım.
  • Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Daha sonra istediğimimiz gibi servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun