Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
Püre için
- 6 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı rende kasar peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
-et sote için
- 500 gram yağsız kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya kırmızı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı köri
- yarım çay kaşığı karabiber
-üzeri için
- 1 çay bardağı rende kasar
Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates püresi için öncelikle patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım uygun bir tencereye alalım haslıyalım.
- Haşlamış olduğumuz patateslerin suyunu süzelim uygun bir kaba alalım.
- Üzerine tereyağı kaşar rendesi tuz karabiberi ilave edip püre haline getirelim ardından püremizi 8 eşit parçaya bölelim.
- Elimizle top haline getirelim fırın tepsisine dizelim bir bardak yardımıyla pürelerin ortalarına çukur açalım.
- Sotemiz için uygun bir tavaya sıvı yağ kuşbaşı eti alalım etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Sırasıyla ince doğramış olduğumuz kuru soğanı yeşil biber kapya biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Domates salçası baharatları haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Yarım çay bardağı sıcak suyuda ilave edip 2-3 dakika daha pişirelim.
- Tepside ortasını çukurlaştırdığımız pürelere et sotemizi paylaştıralım son olarak üzerine kaşar rendesi ekleyerek fırının üst izgara ayarında 200°ç 15 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra servis edelim