Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf ezmesi (250 gr.)
- 1 büyük su bardağı kavrulmamış sade hindistan cevizi cipsi (100 gr.)
- Yarım su bardağı çubuk kesim beyaz badem içi (80 gr.)
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- Bir fiske tuz
- 8 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
- Yarım su bardağı bal (100 gr.)
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya tozu (opsiyonel)
Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru malzemelerin hepsini bir kabın içine alıp karıştırın.
- Hindistan cevizi yağını eritin ve bal ile beraber karıştırın.
- Kuru malzemelerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
- Kuru malzemelerin hepsi nemlenmeli.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından alıp granolayı karıştırıp tekrar 5 dakika fırında kızartın.
- Tepside tamamen soğuduktan sonra kırıp cam kavanoza alın.
Su bardak ölçüm = 250 ml.
Büyük su bardak ölçüm = 350 ml.