25 Ağustos 2024 Pazar

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi

 

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta salatalık
  • 1 tutam kadar taze nane
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak

    Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları alacalı soyup ince halka halka doğrayıp bir kaba alın.
  • Üzerine ince kıyılmış naneyi ekleyin ben birazda yapraklarından bütün attım.
  • Ayrı bir kapta suyu süzülmüş katı kıvamlı yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak karıştırın.
  • Yoğurtlu karışımı salatalıkların üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Ardından servis tabağına alıp servis edin.

Borcamda Kedidili Pasta Tarifi

 

Borcamda Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedi dili

Kedi dillerini ıslatmak için;

  • Soğuk süt

Krema için;

  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Piştikten sonra eklenecekler;

  • 1 paket krema (eğer ki çok gelecekse yarım paket ekleyin)
  • Küçük bir kase sütlü çikolata yada 1 paket

    Borcamda Kedidili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremamızı hazırlayalım çikolata ve krema hariç tüm malzemeyi uygun bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve içine krema çikolatayı ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Kedi dillerini sütle ıslatıp borcama dizelim üzerine sıcak kremayı dökelim oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım.
  • Soğuduktan sonra üzerine kakao serptim ve çikolata rendeledim tabi bu aşama isteğinize bağlı süslemesi size kalmış iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi

 

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi İçin Malzemeler

Kayısı özütü için;

  • 2 kg kayısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Kızılcık özütü için;

  • 1 kg kızılcık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su (900 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

    Dondurucuda Meyve Özü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kayısı özütü için öncelikle yıkadığımız kayısıların çekirdeklerini çıkartalım ve irice doğrayarak tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ve su ilave ederek ocağı açalım, yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
  • Yumuşadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve ocaktan alalım.
  • Tel süzgece aldığımız kayısılarımızı spatula ile güzelce ezelim.
  • Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim. Ardından buzdolabı poşetlerine alarak dondurucuya kaldıralım.
  • Kızılcık özütü için kızılcıkları tencereye alalım.
  • Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
  • Yumuşayan kızılcıkları ocaktan alalım ve süzgece aktaralım.
  • Spatula ile bastırarak süzgeçten geçirelim ve tekrar tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ilave edelim ve 1 saat kadar daha kaynamaya bırakalım.
  • Son olarak limon suyu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Kızılcık özütümüzü oda sıcaklığına geldikten sonra buz kalıplarına paylaştıralım.
  • Yapmak istediğinizde meyve özütlerinizi dondurucudan çıkartıp sürahiye alarak su ile seyreltebilirsiniz.

Karpuz Suyu Tarifi

 

Karpuz Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim karpuz büyük olsun
  • 1 şişe maden suyu (soğuk olsun)
  • 2 yemek kaşığı şeker ( damak tadınıza bağlı)
  • 1 limon suyu
  • Bol buz

    Karpuz Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karpuzu blendırdan geçirin ve bir süzgeçten geçirin.
  • Ardından süzülen karpuz suyuna maden suyu, limon suyu ve şekeri ekleyip, karıştırın.
  • Birazda buz ekleyip bardaklara servis edin.

7 Ağustos 2024 Çarşamba

Truffle Tarifi

 

Truffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Dışı için

  • 100 gr sütlü veya beyaz çikolata

    Truffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz. Bisküvilerin üzerine tereyağ ve çikolatayı ekleyip önce kaşıkla karıştırıyoruz, sonra elimizle bir güzel alt üst ediyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Truffleleri şişe batırıp çikolataya daldırıyoruz. Bir çatal yardımı ile truffleleri çıkartıp donması için yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.
  • Bir bardağın içerisine buzdolabı poşeti geçiriyoruz ve benmari usulü erittiğimiz çikolatalardan içerisine dolduruyoruz.
  • Poşeti alıp çikolatayı köşeye doğru ittiriyoruz. Poşetin köşedeki ucunu küçücük kesiyoruz. Çikolatası donmuş trufflelerin üzerine sıkıp süslüyoruz.

30 Haziran 2024 Pazar

Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ilik süt
  • 2 tane yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz maya veya 1 tane yas maya
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • 1 su bardağı kadar çekilmiş haşhaş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Haşhaşı açmak için ayrıca yarım su bardağı sıvı yağ

Üstü için;

  • Yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, şekeri ve mayayı koyunuz iyice karıştırınız. Sonra diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saat bekletiniz.
  • Sonra 6 veya 7 bezeye ayırınız oklava kullanmadan elinizle bastıra bastıra servis tabağı büyüklüğünde acınız.
  • Her birinin arasına hazırlamış olduğunuz haşhaştan sürünüz en üstekine sürmeyiniz açabildiniz kadar açınız. Ne kadar açarsanız o kadar katları ince olur o yüzden ben katlarını ince sevdiğim için biraz büyük açıyorum.
  • Sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiniz bükünüz ve tepsiye yerleştirip, istediğiniz büyüklükte kesiniz tepsi mayası için tekrar üstünü kapatıp, hamurunuz 2 katına çıkına kadar bekletiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
  • Not: pişirme süresi fırından fırına değişir.
  • Eğer haşhaşınız yoğunsa sıvı yağını kontrollü olarak artırabilirsiniz. Birde şekerini damak tadınıza göre eksiltip çoğaltabilirsiniz.

29 Haziran 2024 Cumartesi

Islak Coco Star Kurabiye Tarifi

 

Islak Coco Star Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 ,5 fincan kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harç

  • 1 ,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 fincan şeker
  • 1 kaşık granül kahve şart değil

Üzerine

  • Kahvaltılık çikolata

    Islak Coco Star Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşak margarin karıştırma kabına alıyoruz.
  • Üzerine şeker yumurta sarısı kakao vanilya hepsini güzelce karıştırıyoruz.
  • Sonra unu kontrollü şekilde ekliyoruz.
  • Kabartma tozu ilave edip karıştırıyoruz.
  • İç harç yumurta akı şeker ve hindistan cevizini karıştırıyoruz.
  • Kakaolu harçtan küçük mandalina büyüklüğünde koparıp düzleştiriyoruz.
  • Ortasına hindistan cevizli harç koyup kapatıyoruz.
  • Fırın tepsisine diziyoruz. Hepsi bitince 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika veya fırın ayarına göre pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra 1 bardak süte şeker ve kahve ilave edip kurabiyelerin üzerine döküyoruz.

9 Haziran 2024 Pazar

Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi

 

Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 2 domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2, 5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)
  • İsteğe göre kurumuş maydanoz

    Kendi Sosunda Pişen Kremalı Domatesli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremalı domatesli makarna için öncelikle zeytinyağı, rondodan geçirdiğimiz domatesleri ve salçaları tavamıza alıp, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım.
  • Kremayı ve tereyağını da ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Makarnayı da ekleyerek tekrar karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.
  • Suyumuz kaynadıktan sonra sarımsak ve baharatları ekleyelim, karıştıralım.
  • Ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirelim. Pişme süresi değişiklik gösterebilir, bu aşamada kontrollü olmalısınız.
  • İsterseniz piştikten sonra taze veya kuru maydanoz ekleyip karıştırabilirsiniz. Benim en bi sevdiğim ve yemeye doyamadığım makarna tarifimi denerseniz şimdiden afiyet olsun 🤤👏🏻❤️.

Nefis Patlıcan Mezesi Tarifi

 

Nefis Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 patlıcan
  • ️150 gr labne peyniri
  • ️100g beyaz peynir
  • ️25 gr frenk soğanı (Doğranmış)
  • ️25 gr dereotu (Doğranmış)

️Üzerine sürmek için

  • Zeytinyağı

    Nefis Patlıcan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı ince dilimler halinde kesin.
  • Patlıcan dilimlerini pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yan yana dizin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 220° fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrolü pişirin.
  • Harcı için labneyi,beyaz peynirini, doğranmış frenk soğanı ve doğranmış dereotu bir kaseye koyun ve bir kaşıkla iyice karıştırın.
  • Soğumuş patlıcan dilimini bir tabağa koyun ve bir tatlı kaşığı yardımı ile harcı alt kısmına yerleştirip yavaşça yuvarlayın. Bu uygulamayı hepsinde tekrarlayın.
  • Son olarak tekrar üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Özel Bal Sosu İle Fırında Tavuk But Tarifi

 

Özel Bal Sosu İle Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo tavuk but
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

    Özel Bal Sosu İle Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları önceden yıkayıp süzelim, iyice süzülen tavuk butları ortadan ikiye ayırıp kesik atalım.
  • Diğer taraftan bir kaba bütün malzemeleri koyup güzelce karıştıralım.
  • Sosu tavuk butlara sürüp tepsiye alalım.
  • 200 derece fırında 45 dakika üstü kızarana kadar kızartalım. Fırından fırına fark olabilir siz süreyi biraz daha uzatabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun