28 Ekim 2024 Pazartesi

Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi

 

Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk paket petibör bisküvi

Sosu için;

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 50 gram tereyağı

    Mozaik Pasta Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerinin hepsini tencereye alalım ocağın altını açıp karıştırarak çikolata ve tereyağı eriyene kadar katıştıralım.
  • Kaynamasını beklememize gerek yok eridikten sonra hazır oluyor hazır olunca ocaktan alalım.
  • 24 tane bisküviyi ayırıp kalanları iri iri karıştırma kasesine kıralım.
  • Ilınan sosu bisküvilerin üzerine dökelim ezmemeye dikkat ederek karıştıralım.
  • Kelepçeli ya da kare borcama 12 tane bisküvi dizelim.
  • Üzerine bisküvili harcın döküp düzeltelim.
  • Kalan 12 bisküviyi de en üste aynı yönde dizerek üzerine streç folyo kapatıp en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim ben bir gece dinlendirdim size de onu tavsiye ederim.
  • Daha sonra bisküvi dilimleri şeklinde kesip servis edelim. 

Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi

 

Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kırmızı pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam roka
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1/2 (yarım) nar
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 (yarım) limon suyu

    Rengarenk Antioksidan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı pancar ve havucu soyup rendeliyoruz.
  • Roka ve maydanozu ayıklayıp yıkıyoruz.
  • Suyu aktıktan sonra küçük küçük kesiyoruz.
  • Narın içini çıkarıyoruz.
  • Derin bir kabın içine pancar, havuç, roka, maydanoz, nar ve mısırı ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • İçine tuz, zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için;

  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynar su

Et kavurma için;

  • 500 gram (yarım kilo) dana kuşbaşı
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağında küp küp ince doğradığımız 1 adet kuru soğanı soteliyoruz.
  • Soğanların rengi pembeleşince ince doğradığımız 2 adet yeşil biberi ekliyoruz.
  • Biberleri diriliğini kaybedene kadar soteliyoruz.
  • Ardından 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
  • Yağda özleşen soğanımız, biberimiz ve salçamıza 1 su bardağı pilavlık iri bulgur ile 1 su bardağı haşlanmış nohut ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çekip göz göz olan pilavımızın üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Ardından ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan dinlendiriyoruz.
  • Et kavurma için teflon tencerede yüksek ateşte etimizi mühürlüyoruz.
  • Suyunu salıp çeken etimize 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tuz, ince doğranmış 2 adet kapya biber ve 1 adet yeşil biber, kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet orta boy domatesi ekleyip 40 dakika pişiriyoruz.
  • Nohutlu bulgur pilavı ile et kavurmamızı birlikte servis ediyoruz.

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu

    Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkıp soyalım minik küpler halinde doğrayıp acısı çıkması için tuzlu suda bekletelim uygun bir tavaya yağ alıp küp küp doğradığımız soğanı ilave edelim kavurmaya başlayalım.
  • Aynı şekilde küçük doğradığımız biberleri de ilave edip kavuralım kabuğunu soyduğumuz domatesleri de küçük küçük doğrayıp tavaya alalım.
  • 1 tatlı kaşığı salçayı da ekledikten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz patlıcanları tuz ve baharatları da tavaya ilave edip ocağın altını kısalım ara ara karıştırarak pişirelim soğuması için bir kenara alalım.
  • Sos için; uygun bir kaba süt yağ ve maden suyunu alıp karıştıralım böreği pişireceğimiz tavayı bir kaşık sıvı yağ 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayalım.
  • İlk yufkayı bir tarafı sarkacak şekilde tavaya serelim üzerine sostan 1-2 kaşık döküp sürelim 2 yufkayı elimizde büyük parçalar koparıp serelim ve üzerine sosun yarısını dökelim, patlıcanlı iç harcını eşit bir şekilde dağıtalım.
  • Üzerine 3 yufkayı aynı şekilde büyük parçalar koparıp serelim kalan sosun tamamını üzerine dökelim ve kenarda sarkan yufkayı üzerine kapatalım en büyük ocakta çok kısık ateşte böreği pişirmeye başlayalım.
  • Spatula ile kenarından kaldırıp kontrol edelim kızardığından emin olduktan sonra düz bir servis tabağına böreği ters çevirip tavamızı tekrar çok az yağ ile yağlayıp, tabaktaki böreği tavaya kaydırarak yerleştirelim ve bu yüzü de güzelce kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun kolay gelsin.

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi

 

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar‍
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 litre kaynamış su (dolapta hazırlanmış et ,kemik suyu varsa ekleyin çok yakışıyor)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı üzerine dereotu

️Not:çorbanın kıvamı sizlere yoğun gelirse yarım su bardağı süt daha ekleyebilirsiniz 

Kremasız Mantar Çorbası (Denemeyen Kalmasın Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencerede tereyağ eritilir, ayçiçek yağı, temizlenmiş ,doğranmış, mantar eklenir.
  2. Mantarlar kendi suyunu salıp ,çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir.
  3. İsteğe bağlı rendelenmiş sarımsak,2 yemek kaşığı un eklenir, birlikte biraz daha 3-5 dakika daha kavrulur.
  4. Süt ve su ilave edilir,karıştırılır,en son tuz ,karabiberi ekip, kıvamını alıncaya kadar 10 dakika kaynatılır.
  5. İsteğe bağlı doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.

Leziz mi leziz👌 🍄‍🟫mantar çorbamız servis edilmek üzere hazır 

Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi

 

Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • Çeri domates
  • Biber
  • Kaşar peyniri

    Pastane İşi Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt maya tuz ve şekeri karıştıralım.
  • Daha sonra içerisine sıvı yağ,yumurta akı ve yavaş yavaş un ilave edelim.
  • Unu kontrollü ekleyelim, yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurdan 20 adet beze yapalım yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • 20 dakikada tepsi mayası yaptıralım.
  • Daha sonra üzerine çay bardağı ile bastıralım ,yarım çeri domates, bir biber dilimi ve kaşar peynir dilimi koyup açık kalan yerlere yumurta sarısı sürelim.
  • 200°’de önceden işitilmiş fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden

27 Ekim 2024 Pazar

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi

 

Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

Patates için;

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Su (haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (haşlama suyuna)
  • Maydanoz

Balık için;

  • 1 adet çipura
  • 2 dilim limon
  • 1 adet mor soğan
  • 2-3 dal biberiye
  • 3-4 adet çeri domates

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Çift Hazneli Airfryer'da Çipura ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balığın sosu için karıştırma kabına zeytinyağı, limon suyu, tuz, toz kırmızı biber ve ezilmiş sarımsağı alarak karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu üzerine çizikler attığımız balığın üzerine ve içerisine güzelce sürelim.
  • Son olarak balığımızın içerisine limon dilimleri ve taze biberiye yerleştirelim.
  • Airfryer’ın ana haznesine hazırladığımız balığı yerleştirelim.
  • Balığın yanına dilerseniz mor soğan, çeri domates gibi sebzelerde ilave edebilirsiniz.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Ardından küp küp doğrayalım.
  • Geniş bir kap içerisine alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  • Toz kırmızı biber ve sarımsak tozu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Patateslerimizi de airfryer’ın yan haznesine alalım ve patatesleri 200 °C ’de 15 dakika, balığı ise balık programında, 180 °C’de 22 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen patatesleri karıştırma kabına alalım, üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek karıştıralım.
  • Servis tabağına balığımızı, sebzelerimizi ve patateslerimizi alarak servis edelim.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (ben buğday kullandım)
  • 2 çay bardağı su

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye pirinç ve su eklenir ocağa alınır. Kaynayıp suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Suyu çeken pirince süt eklenir ve kaynayana kadar pişirilir.
  • Bir kaseye nişasta koyulur üzerine yarım çay bardağı soğuk süt eklenir karıştırılır ve pişen sütlacın üzerine eklenir. Karıştırılarak pişirilir ve kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatılır. Üzerine şeker eklenip 5 dakika kadar tekrar karıştırılır.
  • Pişen sütlaçlar kaselere dökülür ve 10 dakika dinlendirilir. Fırın tepsisine 2 bardak kadar su koyulur ve sütlaçlar tepsiye dizilir.
  • 200 derecede ısıtılmış fırının üst kısmına koyulur ve kızarana kadar pişirilir. Kızaran sütlaçlar soğuduktan sonra dolaba kaldırılır.
  • Üzerine fındık veya tarçın eklenip servis yapılır.